Home Άρθρα Ο Δημοσιογράφος Αντώνης Πρέκας για διακοπές στο Πλωμάρι

Ο Δημοσιογράφος Αντώνης Πρέκας για διακοπές στο Πλωμάρι

1560
0

Ο γνωστός δημοσιογράφος Αντώνης Πρέκας, βρέθηκε αυτές τις ημέρες στο Πλωμάρι για διακοπές. Ο επί σειρά ετών διευθυντής του Έθνος Tv και σημερινός του περιοδικού Crash, δήλωσε γοητευμένος από το Πλωμάρι και τη Λέσβο.

Είχε επίσης τη χαρά, να απολαύσει το ξακουστό ούζο Πλωμαρίου στη γενέτειρα του, με έναν από τους πιο δημοφιλής μεζέδες, την περίφημη “παπαλίνα” στο Beach Bar Sabbia, όπως βλέπεται και στην φωτογραφία. Όπως μας είπε, επισκέπτεται το Πλωμάρι για πρώτη φορά μένοντας πολύ ευχαριστημένος και τη Λέσβο για δεύτερη, μιας και είχε έρθει με κρουαζιερόπλοιο στο παρελθόν. Πιστεύει ότι το Πλωμάρι έχει πολλές προοπτικές αρκεί να γίνουν οι σωστές κινήσει από τα κατάλληλα πρόσωπα. Επίσης είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε μαζί του θέματα που αφορούν το χώρο των μέσων μαζικής ενημέρωσης καθώς και πολλά άλλα θέματα. Στην πόλη μας ήρθε ως καλεσμένος του συμπατριώτη μας, Σταύρου Αντωνάκα(ο εικονιζόμενος δεξιά στην πρώτη φωτογραφία) με τον οποίο τους συνδέει στενή και πολυετής φιλία.

Διαβάστε παρακάτω το πλούσιο βιογραφικό του.

Βιογραφία

Γεννήθηκε στην Ερμούπολη της Σύρου το 1960 και έκανε σπουδές Πολιτικών Επιστημών στην ΑΣΠΕ. Στη συνέχεια σπούδασε υποκριτική στις δραματικές σχολές στο Εθνικό Ωδείο και στο Ωδείο Αθηνών. Ασχολείται επαγγελματικά με τη δημοσιογραφία από το 1979. Παντρεύτηκε τη δημοσιογράφο Έλσα Συμεωνίδου και απέκτησαν 2 παιδιά.
Δημοσιογραφική πορεία

Το 1979 ο Πρέκας ξεκίνησε από τη εφημερίδα «Ακρόπολις» , αρχικά στο καλλιτεχνικό ρεπορτάζ. Από το 1981 και για δύο χρόνια εργάστηκε ως υπεύθυνος ύλης στην κυριακάτικη έκδοση της αυτής εφημερίδας.
Την περίοδο 1983-91 εργάστηκε ως σχεδιαστής ύλης και συντάκτης σε εφημερίδες, όπως «Ελεύθερος Τύπος», «Τα Νέα», «Βραδυνή», «24 Ώρες» και «Εξόρμηση». Το 1989 έγινε ο πρώτος διευθυντής της ελληνικής έκδοσης του περιοδικού «Πεντχάουζ» και του περιοδικού ποικίλης ύλης «Πρόσωπα και Πράγματα» Το 1991 – 1993 ήταν διευθυντής της εφημερίδας «Ελεύθερος» και το 1993 ανέλαβε διευθυντής έκδοσης του «Έθνους της Κυριακής», αναλαμβάνοντας το τηλεοπτικό ένθετο και το 2001 το πολιτιστικό και καλλιτεχνικό ένθετο της ίδιας εφημερίδας.
Το 1997 εμπνεύστηκε και ανέλαβε τη διεύθυνση του φεστιβάλ Τηλεοπτικά Βραβεία – Πρόσωπα, που διοργανώνεται από το «TV Έθνος». Το 2000 ήταν διευθυντής έκδοσης CD ROM με την ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης, το οποίο κυκλοφόρησε από το «Έθνος» (επιμέλεια κειμένων από τη Ρένα Θεολογίδου).
Τηλεοπτική και ραδιοφωνική παρουσία

Στο ραδιόφωνο εργάστηκε ως παραγωγός εβδομαδιαίας εκπομπής στον ANT1 μαζί με τον Κώστα Καρρά. Ενω τώρα στον «Αθήνα 984» επιμελείτε και παρουσιάζει καθε Κυριακή στις 18.00 την εκπομπή λόγου και μουσικής «Στα στέκια τα παλιά».
Σημαντικοί σταθμοί της πορείας του στην τηλεόραση είναι ως ρεπόρτερ στην εκπομπή «Τρεις στον αέρα» (1986), παρουσιαστής στο τηλεπαιχνίδι «Το Μυστικό» (1988), βασικός συντελεστής της καθημερινής εκπομπής «Μαζί και σήμερα» στην κρατική τηλεόραση (1989), παρουσιαστής θεμάτων στην εβδομαδιαία εκπομπή για το θέατρο «Πρεμιέρα», αρχισυντάκτης και συπαρουσιαστής του τηλεοπτικού μαγκαζίνο «Παραγωγή Stefi films» η οποια προβάλλετο το 1990 σε οκτώ περιφεριακα κανάλια, ενώ το 2001 επιμελήθηκε και παρουσίασε την εκπομπή «Σαν Παλιό Σινεμά», με πορτρέτα Ελλήνων ηθοποιών. Το 1996 – 1997 είχε την ιδέα της εκπομπής – σόου «Καλή Χρονιά Σας, Έλληνες», στην ΕΤ-1, η οποία συνέδεσε τους Έλληνες σε όλο τον κόσμο. Ο ίδιος ήταν συμπαρουσιαστής της εν λόγω εκπομπής, με μεγάλα ονόματα του αθλητισμού και του πολιτισμού στην παρουσίαση, όπως η Βούλα Πατουλίδου, η Ελένη Κούρκουλα, η Νάνα Μούσχουρη και η Λίνα Νικολακοπούλου.
Φιλμογραφία

Κινηματογράφος
Έλαβε μέρος σε περισσότερες από 10 κινηματογραφικές ταινίες.
Θέατρο [Επεξεργασία]
Σκηνοθέτησε περισσότερες από 20 θεατρικές παραστάσεις και διασκεύασε για το θέατρο τα έργα του Σαμαράκη «Γραφείο Ιδεών» και «Οδός Ταχυδρομείου».

Τηλεόραση

Συμμετοχή στις τηλεοπτικές σειρές:
Αρραβωνιάσματα, ΕΡΤ-1, 1983
Άλλη το πρωί, άλλη το βράδυ, Mega Channel, 1994
Έργα

Ποίηση
1977 Όπως τα Βλέπω
1981 Σημάδια του καιρού
1988 Συμφωνίες και δωδεκάλογοι
1996 Σπονδές ασπονδύλων (εκδ. Πατάκη)

Βραβεύσεις

Βραβείο σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Ιθάκης για το έργο «Τα σκιάχτρα» του Μιχάλη Δήμου (1979)- μέλος ομάδας του θεατρικού ομίλου «Απόλλων» Σύρου
Βραβείο Ροταριανού Ομίλου Σύρου (1988)
Έπαινος Δήμου Ερμούπολης (2000) – «για τη συμβολή του στη διάσωση του θεάτρου Απόλλων και τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς»

Βιβλιογραφία

Αντώνης Πρέκας, Σαν Παλιό Σινεμά, εκδ. Σύγχρονοι Ορίζοντες, 2003.

Πηγή βιογραφικού: el.wikipedia.org

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here