Home Ανακοινώσεις Ευχαριστήρια ανακοίνωση από τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Άλεξ & Μέρσια Τηνιακού

Ευχαριστήρια ανακοίνωση από τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Άλεξ & Μέρσια Τηνιακού

521
0

Αγαπητοί Γονείς, μαθητές, με αφορμή το τέλος της σχολικής χρονιάς, των ελληνικών και αγγλικών ξετάσεων,εκμεταλλευόμαστε την ευκαιρία να ευχαριστήσουμε με όλη μας τη καρδιά όλους σας, που αξιοποιείτε στο ακέραιο τις προσπάθειες μας ώστε να κατακτήσετε την γνώση και να τελειοποιήσετε την εκμάθηση των ξένων γλωσσών και πληροφορικής που διδάσκεστε.
Οι κόποι που καταβάλουμε εμείς που διδάσκουμε ξέρετε ότι είναι μεγάλοι και πως η μεγαλύτερη αμοιβή μας είναι η δική σας καταξίωση και κατάκτηση όλων των τίτλων σπουδών τους οποίους παλεύετε να αποκτήσετε. Είναι μεγάλες και οι υλικές παροχές των οικογενειών σας που αγόγγυστα διαθέτουν το αντίτιμο των σπουδών σας με μοναδικό αντάλλαγμα να βλέπουν εσάς να μαθαίνετε και να μην πηγαίνουν χαμένες οι παροχές τους.
Θα ήταν επίσης παράλειψη μας να μην ευχαριστήσουμε με όλη μας την καρδιά το διδακτικό προσωπικό των κέντρων μας, που με απαράμιλλο ενδιαφέρων και φιλότιμες προσπάθειες, καταφέρνει να κρατά το υψηλό επίπεδο, αντάξιο των απαιτήσεων του αύριο, των κέντρων μας και να βελτιώνει καθημερινά την ποιότητα δουλειάς που καταφέρνουμε να παράγουμε όλοι μαζί.
Οφείλουμε να πούμε δυο ενημερωτικές κουβέντες γύρω από τις δραστηριότητες των σχολείων μας για το φετινό καλοκαίρι, αλλά και για το σχολικό έτος που θα μας έρθει.
Το καλοκαίρι θα λειτουργήσουν τμήματα συντήρησης και εμπέδωσης των γνώσεων σας, αλλά και εντατικά τμήματα για όλες τις τάξεις.
Τα παιδιά που θα αποφασίσουν να πείσουν τον εαυτό τους ότι το καλοκαίρι δεν είναι μόνο ξενοιασιά αλλά θα αξιοποιήσουν λίγο από τον ελεύθερο χρόνο τους, κρίνουμε πως δεν θα βγουν χαμένα. Τις ξένες γλώσσες τις μαθαίνει κανείς εύκολα στη μικρή ηλικία και είναι πλέον σήμερα σπουδαίο εφόδιο της ζωής.
Το Νέο Σχολικό έτος θα λειτουργήσουν και πάλι τάξεις προνηπίων με απογευματινό ωράριο για να έχουν πρόσβαση στη φοίτηση και τα παιδιά που πηγαίνουν σε ολοήμερο νηπιαγωγείο ή παιδικό σταθμό .
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα έχουμε τη χαρά να δώσουμε και στα προνήπια, δηλαδή στα παιδιά της προσχολικής ηλικίας, αποδεικτικό σπουδών.
Επίσης πρέπει να σας ενημερώσουμε ότι από τη Β προκαταρκτική μέχρι και τη Β γυμνασιακή είναι καλό να παίρνουν μέρος οι μαθητές μας στις εξετάσεις του Palso αλλά και του Cambridge και να θυμίσουμε στο σημείο αυτό ότι τα κέντρα μας είναι εξουσιοδοτημένα εξεταστικά κέντρα του Cambridge-ESOL Examinations,διότι έτσι ετοιμάζονται, εξοικειώνονται με τη δοκιμασία αυτή και αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους καλυτέρα για το μέλλον.
Αγαπητοί μας γονείς αλλά και μαθητές, ξέρετε ότι χωρίς τον τίτλο του Proficiency πολλές εργασιακές ευκαιρίες είναι ακατόρθωτες, έστω και αν έχετε και τίτλους σπουδών ανώτερης ή ανώτατης βαθμίδας.
Επίσης η μη καλή εκμάθηση μιας ή δύο ξένων γλωσσών σήμερα, σημαίνει χάσιμο ευκαιριών μετεκπαιδεύσεως, πρόσβασης σε ξενόγλωσσα συγγράμματα, πρόσβασης σε κανάλια της Πληροφορικής και της νέας τεχνολογίας και ποιος ξέρει σε πόσα άλλα, τα οποία τα επόμενα χρόνια θα θεωρούνται πηγές πρόσβασης, πληροφορίας και επαγγελματικής αποκατάστασης.
Δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε και σε κατ’ιδίαν συναντήσεις μας, ότι , επιβάλλεται η καθημερινή επιμελημένη προετοιμασία σας, η καθημερινή εκμάθηση του λεξιλογίου και η καθημερινή επανάληψη του, η εκμάθηση των κανόνων της γραμματικής και η εμπέδωση του προφορικού λόγου, τελειοποίηση τον οποίων επιτυγχάνεται βλέποντας ξένες ταινίες, ακούγοντας ξένη μουσική, διαβάζοντας περιοδικά, εφημερίδες κτλ, αλλά και αξιοποιώντας κάθε ευκαιρία να μιλήσετε ξενόγλωσσα, μέσα και έξω από τα Κέντρα μας.
Όλα τα παραπάνω οι μαθητές των κέντρων μας έχουν τη δυνατότητα να τα χρησιμοποιούν μέσα από τη δανειστική μας βιβλιοθήκη, που φέτος θα λειτουργεί με μεγάλη γκάμα ξένης λογοτεχνίας, μουσικής, περιοδικών από όλο το κόσμο, αλλά και βίντεο-cd,με πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό.
Εμείς, Τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Άλεξ&Μέρσια Τηνιακού ΟΕ, το νέο σχολικό έτος θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ,ώστε να πάμε ένα ταξίδι στη Ευρώπη αλλά και κάπου στο εξωτερικό, πολύ χρήσιμο και από πλευρά ψυχαγωγίας αλλά και από πλευρά εξάσκησης της γλώσσας.
Στο σημείο αυτό θα θέλαμε και πάλι να ευχηθούμε ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στις εξετάσεις της φετινής χρονιάς στο σχολείο σας και στους υποψηφίους μας που συμμετείχαν στις εξετάσεις Lower, Edexcel και Proficiency.
Τα παιδιά και όλο το προσωπικό των κέντρων μας κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες, για την επιτυχία στις εξετάσεις τους.
Τα παιδιά μας έμαθαν να θέτουν υψηλούς στόχους, να αυτοπειθαρχούν, με ένα και μοναδικό σκοπό, την Επιτυχία.
Εργάστηκαν ομαδικά και ακολούθησαν πιστά τις οδηγίες όλων των υπευθύνων των κέντρων μας.
Καταφέραμε όλοι μαζί ( καθηγητές – γονείς- διευθυντές),
να αλλάξουμε το σκεπτικό
“Θα ήταν καλό για τον εγωισμό μου να έχω το Lower ή το Proficiency”
Σε
“ΠΡΕΠΕΙ να περάσω τις εξετάσεις, να πάρω οπωσδήποτε το χαρτί”.
Το πρόγραμμα ακολουθήθηκε πιστά, τα παιδιά δεν έλαβαν μόνο τη τεχνική μας γνώση, αλλά βρήκαν φίλους – συνεργάτες-ΕΜΑΣ, που νοιαζόμαστε γι’αυτά.
Ένα φίλο που τους βοηθά να περάσουν τις Αγγλόφωνες εξετάσεις.
Τα παρακάτω κείμενα είναι αφιερωμένα σε όλους τους μαθητές μας για τη πορεία τους στο σχολείο και στη ζωή.

Η Ομάδα Μπάσκετ του Κέντρου Ξένων Γλωσσών Άλεξ & Μέρσια Τηνιακού
Η πρώτη ομάδα μπάσκετ των κέντρων μας .Το μοναδικό Κέντρο Ξένων Γλωσσών και Πληροφορικής στη Λέσβο που έχει ομάδα μπάσκετ από το 2010.Από τη νέα χρονιά 2012-2013 τα κέντρα μας θα έχουν ομάδα και στο Παπάδο της Γέρας .Θα υπάρχει επαγγελματίας προπονητής που θα αναλάβει και τις 2 ομάδες μας Πλωμαρίου –Παπάδου .Τα παιδιά πρέπει να γυμνάζονται και να περνάνε υπέροχα και ξέγνοιαστα στον ελεύθερο χρόνο τους και ως γνωστών νους υγιείς εν σώματι υγιής. *Στην ομάδα μπάσκετ μπορούν να έρθουν όλα τα παιδιά της περιοχής.

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here