Home Η Μηχανή του Χρόνου “Βγάλτε τις ελιές και βάλτε αμυγδαλιές” Ντοκουμέντα από την επίσκεψη του Στ....

“Βγάλτε τις ελιές και βάλτε αμυγδαλιές” Ντοκουμέντα από την επίσκεψη του Στ. Πατακού στο Πλωμάρι

1676
1

Τρεις φωτογραφίες που είχαν δημοσιευτεί από την ομάδα στο Facebook με τίτλο “Συλλεκτική Πλωμαρίου”. Επίσκεψη του χουντικού πραξικοπηματία, Στυλιανού Πατακού στο Πλωμάρι. Όπως έγινε γνωστό ο Πατακός έφυγε από τη ζωή στις 8 Οκτωβρίου 2016, λίγο πριν συμπληρώσει τα 104 έτη ζωής.

Ήταν ο τελευταίος εν ζωή και μακροβιότερος από τους πρωτεργάτες της χούντας των Συνταγματαρχών του 1967-1974 που κατέλυσαν επίσημα την Δημοκρατία στη χώρα μας.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για την ακριβή ημερομηνία επίσκεψης του στο Πλωμάρι, αλλά κατά πάσα πιθανότητα ήταν το 1970. Όποιος γνωρίζει μπορεί να γράψει στα σχόλια.

Στην μνήμη πολλών έχει μείνει η πρόταση και προτροπή του Πατακού στους ελαιοπαραγωγούς του Πλωμαρίου, όταν του έκαναν παράπονα για την τιμή του ελαιολάδου, να ξεριζώσουν τις ελιές και να φυτέψουν αμυγδαλιές.

Δύσκολες εποχές όπως μαρτυρούν πολλοί, μαθήτριες και μαθητές ήταν υποχρεωμένοι να δώσουν το παρόν. Εκείνη την εποχή δεν μπορούσες εύκολα να εκφράσεις αντίθετη άποψη, διότι πάντα υπήρχαν και οι ρουφιάνοι-καλοθελητές.

Στην πρώτη φωτογραφία ο Στυλιανός Πατακός συνοδευόμενος περπατάει στα ροδοπέταλα που του ρίχνουν μαθήτριες με παραδοσιακές στολές, λίγο μέτρα από το ξενοδοχείο “Ωκεανίς”.

Στη δεύτερη φωτογραφία περνάει συνοδευόμενος μπροστά από το κτήριο που σήμερα στεγάζεται το ΚΕΠ.

Στην τρίτη φωτογραφία περνάει κάτω από το χώρο που στο παρελθόν στεγαζόταν το Δημαρχείο Πλωμαρίου

patakos-plomari

patakos-plomari-2

patakos-plomari-3

Facebook comments:

1 COMMENT

  1. Ο (κύριος) είχε αποταχθεί από τό στρατό μέ τό βαθμό του απλού στρατιώτη αλλά επαιρνε σύνταξη ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ. ΉΜΑΡΤΟΝ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here