Home Άρθρα Μελέτη 50 χιλιάδων ευρώ για το ναυτικό μουσείο – Εκθέματα καταστράφηκαν λόγω...

Μελέτη 50 χιλιάδων ευρώ για το ναυτικό μουσείο – Εκθέματα καταστράφηκαν λόγω αδιαφορίας του Δήμου

819
8

Σύντομα θα ανακοινωθεί από το Δήμο Λέσβου μια μελέτη για το κτήριο που προορίζεται για ναυτικό μουσείο, που θα κοστίσει 50 χιλιάδες ευρώ και θα γίνει σε συνεργασία με τοπικό πολιτιστικό σύλλογο.

Τα χρήματα αυτά αφορούν μόνο την εκπόνηση της μελέτης και ουδεμία σχέση έχουν με το κόστος την επισκευής και της αναπαλαίωσης του κτηρίου.

Το συγκεκριμένο κτήριο που είχε υποστεί κάποιες ζημιές από σεισμούς και βροχές, βρίσκεται πάνω από την παραλία “Eso Papas” και πρι από περίπου 12 χρόνια πουλήθηκε από ιδιώτες στο κράτος, για να αναπαλαιωθεί και εκεί να στεγαστεί το ναυτικό μουσείο Πλωμαρίου με διάφορα εκθέματα, τα οποία είχαν αρχίσει να συλλέγονται από τότε. Οι δυο βάρκες που φαίνονται στη φωτογραφία λέγεται ότι είναι μέρος των λίγων εκθεμάτων που είχαν συγκεντρωθεί και μάλιστα προβλεπόταν ένα είδος επιδότησης στο δήμο για αυτά τα εκθέματα που ίσως αφορούσαν και τη συντήρηση τους.

Όμως εδώ και χρόνια είναι παρατημένες στο χώρο στάθμευσης της μαρίνας Πλωμαρίου, εκτεθειμένες στις καιρικές συνθήκες, χωρίς να έχουν συντηρηθεί και με τα χρόνια έχουν καταστραφεί. Υπάρχει ακόμα μια μικρή βάρκα που οι εκάστοτε δημοτικές αρχές την στολίζουν και την τοποθετούν μπροστά από το δημαρχείο κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων και άλλη μια στην αλάνα δίπλα από τα Πλακάκια, που και αυτή καταστράφηκε.

Είναι κρίμα να καταστρέφονται ξύλινες βάρκες που όμοιες τους δεν κατασκευάζονται πλέον.

rafineri-ktirio-papas

Facebook comments:

8 COMMENTS

  1. Είστε λίγο ανακριβείς σχετικά με όσα γράφετε. Μετά από ενέργειες της Αντιδημαρχίας Πλωμαρίου, η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής ενέκρινε το ποσό των 50.000€ προκειμένου να συντάξει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λέσβουη μελέτη σχετικά με την αξιοποίηση του κτιρίου του Δήμου επί της οδού Π. Μιχαλέλη που προορίζονταν για Ναυτικό Μουσείο. Μουσείο πάντως δεν θα γίνει. Για το λόγο αυτό θα εγκριθεί προγραμματική σύμβαση από το Δημοτικό Συμβούλιο. Ευελπιστούμε ότι το έργο θα εντάξει στο ΕΣΠΑ (ώστε να χρηματοδοτηθεί) η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

  2. Όσον αφορά τις βάρκες, λογικό είναι ότι αφού δεν υπήρχε κτίριο, δεν υπήρχε χώρος στέγασης τους και λογικό επόμενο ήταν η καταστροφή τους.

  3. Που είναι ανακριβές το κείμενο; Όταν βγάλετε την ανακοίνωση θα μας ενημερώνατε για τις δικές σας ενέργειες. Η Αντιδημαρχία Πλωμαρίου είναι αναπόσπαστο κομμάτι του Καλλικρατικού Δήμου. Κάποιος φταίει που πριν ετοιμάσουμε κατάλληλα το κτήριο, πήραμε τις βάρκες, αλλά κάπου έπρεπε να μπουν για να είναι προστατευμένες και θα έπρεπε να συντηρούνται, άλλωστε έχεις καΐκι και ξέρεις ότι κάθε χρόνο οι ξύλινες βάρκες χρειάζονται ειδική φροντίδα. Λοιπόν δεν είναι καθόλου λογικό να μένουν εκεί πεταμένες στο έλεος του καιρού και του χρόνου. Οι βάρκες θα μπορούσαν να πάνε στο κτήριο των παλιών σφαγείων. Άλλωστε ευθύνες έχουν κυρίως οι προηγούμενοι και λιγότερο εσείς. Και κάποιοι φταίνε που δεν έγινε ποτέ μέχρι σήμερα καμία πρόοδος για το κτήριο πλην της μελέτης.

  4. Τι εννοείτε δεν θα γίνει Μουσείο; Τι θα γίνει; Αν δεν κάνω λάθος αγοράστηκε επί Σηφουνάκη και παραχωρήθηκε στο Δήμο Πλωμαρίου με την προϋπόθεση να γίνει Ναυτικό Μουσείο.

  5. Το ΕΣΠΑ δεν επιχορηγεί αυτή τη στιγμή αυτή την δράση

  6. Το ΕΣΠΑ δεν επιχορηγεί το ένα,το ΕΣΠΑ δεν ΘΑ επιχορηγήσει το άλλο και τελικά δεν θα γίνει τίποτα από αυτά που πρέπει να γίνουν για το Πλωμάρι και όλοι οι εμπλεκόμενοι θα το έχουν και σαν άλλοθι για την απραγία και την ανυπαρξία τους. Έτσι,γίνεται και η θεια μου η Αμερσούδα δήμαρχος και αντιδήμαρχος και μια χαρά. Να λέω βρε αδερφέ ότι είμαι και ανηψιός δημαρχου!!!!!

  7. ο κύριος αντιδήμαχρος έλεγε προεκλογικά ότι θα κρατήσει τα λεφτά στο Πλωμάρι και αν δεν του κάνει το χατήρι ο δήμαρχος, τότε θα παραιτηθεί. Τα λεφτά συνεχίζουν να φεύγουν στη Μυτιλήνη. Γιατί είναι ακόμα στη θέση του;

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here