Home Η Μηχανή του Χρόνου Η Μηχανή του Χρόνου: Το παλιό δρομάκι που οδηγεί στο Αμμουδέλι πριν...

Η Μηχανή του Χρόνου: Το παλιό δρομάκι που οδηγεί στο Αμμουδέλι πριν γίνει ο μεγάλος δρόμος

3233
3

Η μηχανή του χρόνου μας φέρνει σήμερα παλιές φωτογραφίες από το Αμμουδέλι και το δρόμο που οδηγεί σ’ αυτό. Είναι μερικές όμορφες φωτογραφίες από το παρελθόν που συγκεντρώθηκαν από την ομάδα που έχουμε δημιουργήσει στο Facebook με τίτλο “Plomari Photos & Videos” όπου αυτή τη στιγμή αριθμεί 1570 μέλη, εκεί επαγγελματίες φωτογράφοι και ερασιτέχνες και άλλοι φίλοι από όλο τον κόσμο, δημοσιεύουν φωτογραφίες και βίντεο από το Πλωμάρι και τη Λέσβο. Επίσης πολύ καλή δουλειά γίνεται και από την έτερη φωτογραφική ομάδα με θέμα το Πλωμάρι με τίτλο “Plomari Photo“.

Η φωτογραφία όμως που έσπασε το ρεκόρ σε επίπεδο Like, ξύπνησε αναμνήσεις και συγκίνησε, ήταν η αφορμή για το σημερινό αφιέρωμα, είναι η πρώτη παρακάτω που δείχνει το δρομάκι, το οποίο ήταν ο κύριος δρόμος για να πας προς Αμμουδέλι και Μελίντα, πριν γίνει ο μεγάλος δρόμος που όλοι χρησιμοποιούμε σήμερα.

Η φωτογραφία βρέθηκε τυχαία σερφάροντας στο panoramio.com και την ανέβασε ένας Σκανδιναβός που είχε επισκεφτεί το Πλωμάρι κατά το παρελθόν, ο Erling Als Nielsen. Η φωτογραφία κατά πάσα πιθανότητα πρέπει να είναι τραβηγμένη στα τέλη της δεκαετίας του 70′ ή στις αρχές με μέσα της δεκαετίας τους 80′.

Επίσης φωτογραφίες από το σημείο και την παραλία έχουν ανεβάσει οι Gunnel Hedberg και Στρατής Ζάνταλης και μια ακόμα βρήκαμε από αρχεία φίλων.

Πατήστε στις φωτογραφίες για να τις δείτε σε μεγάλη ανάλυση.

Facebook comments:

3 COMMENTS

  1. θα παρακαλεσω αν ειναι δυνατον να ανεβασετε περισσοτερες φωτογραφιες για εμας που αρνουμαστε να φακελωθουμε στο φβ 🙂

  2. Φωτογραφίες που δείχνουν την καταστροφή του φυσικού κάλλους που συντελέστηκε.Από που να πιάσουμε.Από την μαρίνα,από το Αμμουδέλι,από που;Το πάρκο στην κεντρική πλατεία μοιάζει σαν βομβαρδισμένο τοπίο.Τα παιδιά ξεριζώνουν τους νεογέννητους φοίνικες.Χορτάριασμένο.Απόλυτη εγκατάλειψη στην καρδιά του Πλωμαρίου.Ακόμα και τις τριανταφυλλιές δεν κλάδεψαν.Μετά θέλουμε να γίνουμε και πύλη Σέγκεν.Για γέλια είμαστε αν έχουμε τέτοιες φιλοδοξίες.Το Πλωμάρι στα χειρότερα του.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here