Home Αθλητικά Με δανεικό απινιδωτή διεξάγονται αγώνες ποδοσφαίρου στο Πλωμάρι

Με δανεικό απινιδωτή διεξάγονται αγώνες ποδοσφαίρου στο Πλωμάρι

3847
0

Εδώ και 4 αγωνιστικές αναμετρήσεις στο Μιχαλέλειο Δημοτικό Γήπεδο Πλωμαρίου, οι ποδοσφαιρικοί αγώνες διεξάγονται με δανεικό απινιδωτή που μεταφέρεται από το κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Γυμνασίου.

Με απόφαση της ΕΠΟ από τις 17 Ιανουαρίου 2023 η ύπαρξη απινιδωτή στα γήπεδα είναι υποχρεωτική για τη διεξαγωγή αγώνων.

Όπως μας ενημέρωσαν παράγωντες της ομάδας του Αιγέα Πλωμαρίου, κάποιος εκ των Δήμο Μυτιλήνης, Νομικό Πρόσωπο Αθλητισμού-Πολιτισμού και ΕΠΣ Λέσβου δεν έχουν παραδώσει μέχρι σήμερα τον απινιδωτή που είναι απαραίτητος για τη διεξαγωγή αγώνων. Στην περίπτωση διεξαγωγής αγώνα αν ο διαιτητής διαπιστώσει ότι δεν υπάρχει απινιδωτής στο γήπεδο, τότε η γηπεδούχος ομάδα χάνει το παιχνίδι στα χαρτιά. Το ίδιο πρόβλημα υπάρχει και σε άλλα γήπεδα εντός γεωγραφικών ορίων του Δήμου Μυτιλήνης.

Η απόφαση από την ΕΠΟ πάρθηκε κατόπιν εορτής μετά από θάνατο νεαρού ποδοσφαιριστή στην Καρδίτσα. Τι πρωτότυπο; Στην Ελλάδα πρέπει πρώτα να γίνει κάτι κακό για να πάρουμε μπρος και να πράξουμε τα αυτονόητα. Ας φροντίσουν λοιπόν ο Δήμος Μυτιλήνης και το Νομικό Πρόσωπο Αθλητισμού-Πολιτισμού έστω και τώρα και τα προμηθεύσει τα γήπεδα με απινιδωτές, ήδη στη Δυτική Λέσβο ο Δήμος φρόντισε να δώσει τους πρώτους 6 απινιδωτές.

Η σχετική είδηση και η ανακοίνωση της ΕΠΟ

Ο χαμός του 20χρονου ποδοσφαιριστή Ηλία Μπρέλλα σε αγώνα στο Μουζάκι Καρδίτσας ο οποίος προήλθε από ισχαιμία του μυοκαρδίου έφερε εξελίξεις όσον αφορά την ύπαρξη απινιδωτή σε κάθε γήπεδο της χώρας.

Στην εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ την Τρίτη (17/1) τέθηκε ως θέμα προς συζήτηση και αποφασίστηκε η υποχρεωτική ύπαρξη απινιδωτή σε κάθε γήπεδο ώστε αυτό να πάρει άδεια για την τέλεση αγώνων.

“Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή της συνεδρίαση έλαβε τις εξής αποφάσεις.

Η ΕΠΟ θα απευθύνει επιστολή στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας με την οποία θα ζητά να ενημερωθούν όλοι οι Δήμοι που έχουν στην ιδιοκτησία τους γήπεδα ότι είναι υποχρεωτική η ύπαρξη απινιδωτή ως προϋπόθεση για την αδειοδότηση τους, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα και στη σχετική ΚΥΑ.”

Πηγή: Sport24.gr

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here