Home Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου Σημαντική εξέλιξη για το δρόμο Μεγαλοχωρίου – Αγιάσου

Σημαντική εξέλιξη για το δρόμο Μεγαλοχωρίου – Αγιάσου

2014
0

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνος Μουτζούρης υπέγραψε σήμερα Τετάρτη 15.9.2021 την Διακήρυξη Δημοπρασίας για το σημαντικό έργο του δρόμου Μεγαλοχωρίου- Αγιάσου, με τίτλο: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΑΤΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙΟΥ-ΑΓΙΑΣΟΥ» προϋπολογισμού -5.000.000- ευρώ.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση,
Πρόκειται για ένα έργο, που η υλοποίησή του έχει καθυστερήσει επί πολλά χρόνια αποτελώντας διαχρονικό αίτημα των κατοίκων της περιοχής. Το έργο είναι αναπτυξιακό και πολύ σημαντικό καθώς αφορά στην προσβασιμότητα μίας ολόκληρης περιοχής αφού ο δρόμος συνδέει την Αγιάσο με το Μεγαλοχώρι και το Πλωμάρι. Για να προχωρήσουν οι διαδικασίες καταβλήθηκαν σημαντικές προσπάθειες από τον Περιφερειάρχη και τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας ώστε να φθάσει στη Δημοπράτηση σήμερα. Το πόσο σημαντικό θεωρούν οι κάτοικοι το συγκεκριμένο έργο επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες των γειτνιαζόντων με την οδό κτημάτων, συναίνεσαν στην υλοποίησή του παραχωρώντας γη.

Ο Περιφερειάρχης μετά την υπογραφή της Διακήρυξης Δημοπρασίας δήλωσε:
«Σήμερα είναι μία σημαντική ημέρα καθώς ένα έργο που είχε μείνει στα συρτάρια, άγνωστο για ποιο λόγο, βγαίνει σε δημοπρασία και παίρνει το δρόμο της υλοποίησης. Είχα δεσμευθεί και αποτελούσε προσωπικό στοίχημα για μένα να ολοκληρωθεί η διαδικασία ως σήμερα 15.9.2021 όπως και έγινε. Το έργο θα βοηθήσει την ανάπτυξη της περιοχής διευκολύνοντας την προσβασιμότητα και αποτελεί απαίτηση διαχρονική των κατοίκων. Τους ευχαριστώ που συναίνεσαν με την παραχώρηση γης καθώς και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας για την προσπάθεια που κατέβαλαν για να τρέξουν τις διαδικασίες. Θέλω να ελπίζω ότι το έργο θα ολοκληρωθεί σύντομα προς εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής με την οποία με συνδέουν προσωπικοί δεσμοί και ότι θα παραδοθεί πριν την λήξη της θητείας μας.».

Από το γραφείο τύπου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

*Φωτογραφία αρχείου

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here