Home Άρθρα Plomari – Hawaii 5-0!!! Το νέο φοινικόδασος του Πλωμαρίου

Plomari – Hawaii 5-0!!! Το νέο φοινικόδασος του Πλωμαρίου

1024
22

Πολλοί μας ρωτούσαν τις προηγούμενες ημέρες, γιατί ξεριζώθηκαν κάποιοι μικροί φοίνικες του πάρκου της πλατείας του Πλωμαρίου με εντολή της Αντιδημαρχείας Πλωμαρίου;

Η απάντηση στο ερώτημα, γιατί η δημοτική ενότητα Πλωμαρίου αποφάσισε να ξεριζώσει τους μικρούς φοίνικες που βρίσκονταν στην κεντρική πλατεία βρέθηκε…

Στην πλατεία ξεριζώθηκαν οι φοίνικες για να μπει κάτι άλλο, που ακόμα δεν γνωρίζουμε αν θα είναι γρασίδι ή κάποια άλλη επιλογή.

Τελικά γινόμαστε σιγά σιγά Χαβάη. Μάλλον από τα εξωτικά νησιά τύπου Χαβάη, Σεϊχέλες κτλ εμπνεύστηκε η Δημοτική Ενότητα Πλωμαρίου και μεταφύτευσε τους μικρούς φοίνικες, παίρνοντας τους από το πάρκο της κεντρικής πλατείας, τοποθετώντας τους στην αλάνα δίπλα από την παραλία Πλακάκια.

Το θέαμα μοναδικό, νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε κάποιο νησί με τροπικό κλίμα. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν γίνει εισηγήσεις για να φυτευτούν μπανανιές, ανανάδες, μάνγκο και Κοκοφοίνικες.

Δυστυχώς όμως λίγες μόνο ημέρες μετά την μεταφύτευση των φοινίκων, έχει προκύψει πρόβλημα αφού μερικοί φαίνεται δεν άντεξαν τη διαδικασία και σιγά σιγά μαραίνονται και τα κλαδιά τους έγειραν. Τα δέντρα είναι λογικό να υποστούν ένα σοκ, λόγω της μεταφύτευσης και είναι άγνωστο πόσα από αυτά θα επιβιώσουν σε ένα σαθρό έδαφος που είναι γεμάτο μπάζα.

foinikas-alana1

foinikas-alana2

Facebook comments:

22 COMMENTS

  1. Ένας αυτοδιοικητικός παράγοντας έγινε έξαλλος με το παρόν κείμενο. Έχασε την ψυχραιμία του και ξεστόμισε πολλές άσχετες βλακείες και κάποιες απειλές προς το πρόσωπο μου. Ίσως είναι ένας από τους πιο αθυρόστομους αυτοδιοικητικός που έχει περάσει.

  2. Να φύγουν τα μπαζα απο εκει , χάλασαν την λίμνη για το πάρκινγκ που τελικά ποτε δεν έγινε , απλα καποιοι βολευτηκαν ,

  3. Πες το όνομα του βρε admin να γνωρίζουμε και εμείς,γιατί πίξαμε από τις νέες ιδέες τους, και όσοι φοίνικες ξεραθουν να αντικαταστηθουν στο ίδιο μέγεθος και από την τσέπη τους.Άκου χαβάη __ χαϊβάνι μήπως?

  4. ….ΠΟΛΛΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΛΩΜΑΡΙ.
    ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΕΝΑΣ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΟΙ ΚΟΛΑΟΥΖΟΙ…. ΑΠΟΑΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΤΛ. ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΗΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΤΟΝ ΠΛΩΜΑΡΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ.

  5. Δημήτρη μην ανησυχείς.Είμαστε μαζί σου.Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ.Ο κόσμος μάτια έχει και στόμα επίσης.Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ ΔΕΝ ΦΙΜΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ.Και να μην σου φωνάζει κανείς γιατί θα φωνάξει και ο λαός και τότε………Προχειρότητες και φανφαρότητες.Και ένα τσουβάλι αλαζονεία.Ακόμη και η μεταφορά των δέντρων με μηχανάκια δείχνει την έλλειψη σχεδίου.Το ίδιο έγινε και με τους πλάτανους το χειμώνα.Θέλω να ξέρω ποιός ο ρόλος της αρμόδιας για το περιβάλλον αντιδημαρχίας του Δήμου Λέσβου;Επίσης τυχαία επιλέχτηκε η δεντροφύτευση στην γειτονιά του Αντιδημάρχου;Τα δέντρα έχουν υποστεί σοκ.Να πληρώσουν από την τσέπη τους αν καταστραφούν.

  6. Το Πλωμάρι δεν οδηγείται στην ανάπτυξη ξεριζώνοντας και φυτεύοντας φοίνικες σε άλλο μέρος! Η νέα αντιδημαρχία του Δημου Λέσβου πρέπει να κοπιάσει πολύ για να γίνει το Πλώμαρι, Χαβαή!

  7. Όλα αυτά δημόσια: Το άσχημο είναι ότι φώναζε στην αγορά για να δημιουργήσει εντυπώσεις. Του ζήτησα ευγενικά να σταματήσει να φωνάζει. Δεν το έκανε. Όταν του έδειξα ότι εγώ μπορώ να φωνάξω πιο δυνατά, τότε μου είπε ότι αυτό που κάνεις είναι ποινικό αδίκημα και ότι τον τρομοκρατώ και φοβάται. Αν είναι δυνατόν να λέγονται τέτοια πράγματα από ανθρώπους που υποτίθεται θέλουν να διοικήσουν και να βοηθήσουν το Πλωμάρι.

    Έθεσε επίσης το θέμα αν το Plomarinews είναι μ.μ.ε. και αν έχει άδεια να λειτουργεί ως μ.μ.ε. και αν έχω κάνει έναρξη κτλ.

    Απευθυνόμενος σε κάποιον άλλο που ήταν εκεί, του είπε ότι χάρις σ’ αυτόν που δουλεύει για το Πλωμάρι, τρώνε τα παιδιά σας! Είπε επίσης ότι εισπράττει 1.000 ευρώ και για εκείνον αυτά τα λεφτά είναι μιάμιση υπόθεση-δίκη. Αν είναι δυνατόν να έχουν ειπωθεί αυτά τα πράγματα. Λες και τον έβαλε κάποιος με το ζόρι στο πόστο του.

    Απειλεί για το μαγαζί που είχαμε στο παρελθόν στο Πλωμάρι, λέγοντας να προσέχω διότι εκείνος φυτεύει φοίνικες στην αλάνα, ενώ εγώ φυτεύω παράνομα πράγματα στη μαρίνα, εννοώντας εξέδρες και πέργολες και μάλιστα ο ίδιος ως νομικός μας είχε αθωώσει στο παρελθόν ουκ ολίγες φορές. Επίσης αν είναι δυνατόν να θέλει να διοικήσει με απειλές και φοβέρες. Ας κοιτάει ο καθένας τα του οίκου του.

    Αναφέρθηκε ακόμα και στην υπόθεση της Κουρνέλας, για την οποία είχαμε λάβει εξώδικο, λέγοντας ότι εκείνος απέτρεψε την εταιρεία να κάνει αγωγή στο blog, ενώ εκείνες τις μέρες απειλούσε ότι αν δεν συμμορφωθείς με το εξώδικο που σου στείλαμε, θα σου κάνουν αγωγή και θα σου ζητάνε 20.000 χιλιάδες ευρώ. Εχτές ανέβασε το ποσό στα 25.000 ευρώ…

    Ασυνάρτητα τελείως αναφέρθηκε στην περίπτωση που είχε εμπλακεί σε καυγά με άλλον δημοτικό σύμβουλο της σημερινής αντιπολίτευσης, που είχε λάβει χώρα την περίοδο των βουλευτικών εκλογών του Ιανουαρίου, λέγοντας ότι εκείνον τον έδειρε γιατί έβρισε το σπίτι του και την οικογένεια του, ενώ σε μένα δε θα χειροδικήσει. Ας τολμούσε βέβαια να σηκώσει το χέρι του.

    Αυτά και πολλά άλλα με μεγάλη δόση αθυροστομίας.

    Καμία προσπάθεια φίμωσης όμως δε θα περάσει. Οι απειλές δε με τρομάζουν. Εύχομαι να μην συμβούν πράγματα που θα ανοίξουν τον ασκό του Αιόλου.

    Δημήτρης Μαλλιαρός(Υπογράφω με το όνομα μου, διότι όπως είπε γράφω ως admin και κανείς δεν ξέρει ποιος είμαι).

  8. Ειναι κριμα να διοικηται το Πλωμαρι απο ατομα σαν και αυτα…εχω δει και χειροτερα στο παρελθον, ισως..!Μητσο δεν χρειαζεται να ανεβαζεις σχολια εξηγωντας πραγματα που για πολλους ειναι δεδομενα, οπως ολοι μας ετσι και εσυ κανεις λαθη ετσι δεν ειναι? Ο ιδιος ανεβαζε τις προεκλογικες του θεσεις εδω μεσα και τωρα σε ρωταει αν εχεις αδεια για την ιστοσελιδα.. Οσο για τους φοινικες, πρεπει να εισαι ηλιθιος για πας να φυτεψεις δεντρο που χρειαζεται ειδικη φροντιδα σε μπαζοχωμα..ασφαλως και δεν φταινε αυτοι που τους φυτεψαν, ενα μεροκαματο πηγαν να βγαλουν… Αμα περιμενετε να παει το Πλωμαρι μπροστα με τετοια αυτοδιοικηση μαλλον απαταστε

  9. Την έπαρση και αθυροστομία και το “εγώ είμαι γω ευζονάκι γοργό” κανείς με νου και γνώση δεν στηρίζει και υποστηρίζει. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για αυτοδιοικητικούς που το αξίωμα τους το δίνει ή το αφαιρεί ο λαός. Γιαυτό και όποιος είναι αυτοδιοικητικός οφείλει να σέβεται τον κάθε πολίτη γιατί στον κάθε πολίτη είναι καθημερινά υπόλογος. Μερικοί “καβαλάνε ” το καλόμι μόλις εκλεγούν και νομίζουν πως εξουσιάζουν τον κόσμο…Κρίμα και ντροπή τέτοια έπαρση αχαλίνωτη που δεν μπορεί να συγκρατηθεί και τέτοια αλαζονεία. Λες και άλλος στο Πλωμάρι δεν έχει νου και γνώση , δεν έχει ιδέες, δεν μπορεί να έχει άποψη παρά μόνο 2-3 νεοεκλεγέντες βεντέτες του Πλωμαρίου πάνσοφοι που ήρθαν να μας σώσουν. Λίγο φρένο…. το Πλωμάρι και οι Πλωμαρίτες δεν ανήκουν σε ΚΑΝΕΝΑΝ!!!!!!

  10. Δημήτρη σε γνωρίζουμε μην ανησυχείς και μην σταματήσεις πουθενά είναι γνωστός ο τραμπουκισμός του εν λόγου,η αλαζονεία η μεγαλομανια του και η απειλές προς τους συμπολίτες του.Εύχομαι όλοι η συμπολίτες του και ο λεσβιακός λαός να καταλάβουν περί τίνος πρόκειται.

  11. Τελικα ταβασανα του Πλωμαριου δεν εχουν τελος.Δημητρη αυτο ξερει να απειλη.Πρεπει να κανουμε Συλλογο απειλουμενων.
    ΝΤΡΟΠΗ

  12. Ροχάλες στο δρόμο του όλοι όπου και αν τον βλέπετε.Δεν αξίζει αυτή την θέση και μονο για το ότι απειλή τον κόσμο και τους συμπατριώτες του. (ΑΝΑΞΙΟΣ) Μα αν άξιζε θα σπούδαζε και σε ελληνικό πανεπιστήμιο ούτε μια έκθεση έγραψε κάποια στιγμή συμαθητρια του δεν ήταν άξιος να γράψει (ΑΝΑΞΙΟΣ λοιπόν. Καλά βρε Δημήτρη σε εσένα δεν έκανε τα παράπονα του για το έργο που γίνετε και δεν το προβάλεις πριν λίγους μήνες? e να που το προβάλεις.ΑΝΑΞΙΟΣ ΑΝΑΞΙΟΣ.

  13. Φἰλε Δημἠτρη εἰσαι πολύ τυχερός που δεν υπήρχε κοντά σου εκεί κανένα πατίνι να πέσεις επἀνω του να χτυπήσεις………………..

  14. ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΙΛΗΣΕΙ ΛΙΓΟ ΓΙΑ …ΚΑΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΕΥΠΡΕΠΕΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΓΙΑΤΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΞΕΦΥΓΕΙ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΠΩΣ ΕΚΘΟΕΤΟΥΝ ΚΑΙ ΖΗΜΙΩΝΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ; ΛΙΓΟ ΦΡΕΝΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑΚΡΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΤΟΥ.ΑΣ ΤΟΥΣ ΜΙΛΗΣΕΙ ΛΙΓΟ ΓΙΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΛΟΓΟΥ ΕΡΓΟΥ, ΕΥΓΕΝΕΙΑ, ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΓΕΝΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.

  15. Δημήτρη έχεις δίκιο για αυτά που γράφεις, προσπάθειες φιμωσης,δημιουργία εντυπώσεων κλπ. Ολά θα πρεπει να βγαίνουν και να διαβάζονται απο ολους μας,έχω όμως μια απορία ,σχετικα με αυτους που γραφούν στα σχόλια. Γιατι αυτή η ανωνυμία; δε νομιζω οτι είναι σωστό να γραφούν ανώνυμα, πιο πιστευτοι γίνονται αν γράφουν με το όνομα τους.

  16. ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΟΤΑΝ ΘΙΓΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΚΑΚΩΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΑΝ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΚΑΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ, ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ; ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΝΩΝΥΜΟΙ ΔΕΝ ΒΡΙΖΟΥΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΛΕΞΕΙΣ ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΠΟΥ ΔΕ ΘΙΓΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑΝ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΝ. ΟΠΟΤΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΜΕ ΟΠΟΙΟ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ ΘΕΛΟΥΝ. ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΣΟΦΙΑΔΕΛΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ;

  17. Φίλες και φίλοι ας υπάρξει ηρεμία. Από την πλευρά μου το θέμα θεωρείται λήξαν. Η σάτιρα που έκανα για τους φοίνικες παρερμηνεύτηκε ως ειρωνεία.

    Από εδώ και στο εξής όμως δε θα ανεχτώ απειλές, φωνές και φοβέρες από κανέναν, διότι οι νόμοι ισχύουν για όλους μηδενός εξαιρουμένου. Και αν οποιοσδήποτε πολίτης πέσει θύμα απειλών και ανάλογων συμπεριφορών κτλ, θα είμαι δίπλα του με το blog.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here