Home Ενημερώσεις Δεν Εξελέγη Μητροπολίτης Ιερισσού ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Μαϊδώνης

Δεν Εξελέγη Μητροπολίτης Ιερισσού ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Μαϊδώνης

2755
3

Όπως σας είχαμε ενημερώσει με άρθρο της Μαριάνθης Βάμβουρα, ο συμπατριώτης μας, Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Μαϊδώνης ήταν υποψήφιος για τη θέση του Μητοπολίτη Ιερισού. Τελικά δεν Εξελέγη.

Ο Αρχιμ. Θεόκλητος Αθανασόπουλος νέος Μητροπολίτης Ιερισσού

Ρεπορτάζ: Αιμίλιος Πολυγένης / Romfea.gr Στη πλήρωση της Ιεράς Μητρόπολης Ιερισσού, Αρδαμερίου και Αγίου Όρους, προχώρησε στις 5 Οκτωβρίου η Ιεραρχία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η Ιεραρχία εξέλεξε για Μητροπολίτη Ιερισσού τον Αρχιμ. Θεόκλητο Αθανασόπουλο, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας.

Ο Αρχιμ. Θεόκλητος έλαβε 40 ψήφους, ο Αρχιμ. Ιγνάτιος Ρηγανάς 20 και ο Αρχιμ. Χρυσόστομος Μαϊδώνης 14.

Ο Αρχιμανδρίτης Θεόκλητος, κατά κόσμον Παναγιώτης Αθανασόπουλος, γεννημένος στην Τρίπολη στις 13 Νοεμβρίου 1955, είναι απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εκάρη Μοναχός στις 6/12/1978 από τον μακαριστό Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κυρό Θεοκλήτο Β’ (Φιλιππαίο).

Από τον ίδιο Μητροπολίτη χειροτονήθηκε Διάκονος στις 10 Δεκεμβρίου 1978 και Πρεσβύτερος στις 26 Οκτωβρίου 1980 στον Ναό Αγίου Δημητρίου Τριπόλεως, προχειρισθείς αυθημερόν σε Αρχιμανδρίτη.

Είναι μέχρι σήμερα υπεύθυνος του Ποιμαντικού έργου στις Δικαστικές Φυλακές Τριπόλεως, καθώς επίσης υπεύθυνος του Νεανικού και Κατηχητικού έργου στη Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας.

Έχει δημοσιεύσει αρκετές μελέτες θεολογικού και κοινωνικού περιεχομένου στον Τύπο και έχει εκδώσει δύο βιβλία, με τίτλο «Εκκλησία: Ο αυθεντικός φύλακας και ερμηνευτής της Αγίας Γραφής» και «Από Πτερύγων Άμβωνος».

Φώτο: Γιώργος Φερδής

Πηγή: www.romfea.gr

Facebook comments:

3 COMMENTS

  1. ΠΑΡΟΛΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΦΟΡΗ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΑΔΙΚΙΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΜΑΙΔΩΝΗ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ (ΜΗ) ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΙΕΡΙΣΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΥΤΥΧΗΜΑ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΤΕΡΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΠΟΥ ΤΙΜΟΥΝ ΤΟ ΡΑΣΟ ΤΟΥΣ. ΠΟΥ ΔΙΑΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ, ΤΗΝ ΥΠΑΚΟΗ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΜΕ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΛΟΓΙΑ. ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΦΘΑΛΜΟΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ …. ΒΕΒΑΙΑ ΟΙ ΕΚΛΕΚΤΟΡΕΣ ΑΛΛΑ ΠΡΕΣΒΕΥΟΥΝ …ΓΝΩΣΤΕΣ ΟΙ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΦΗΜΕΣ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥΣ ΚΟΛΠΟΥΣ ΑΝΕΚΑΘΕΝ…

  2. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ ΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΜΑΙΔΩΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΦΩΤΕΙΝΟ ΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΣΗΜΕΙΩΣΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΟΥ ΤΙΜΟΥΝ ΤΟ ΡΑΣΟ ΠΟΥ ΦΟΡΑ. ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΔΙΑΚΟΝΟΣ ΑΟΚΝΟΣ ΜΕ ΦΟΒΟ ΘΕΟΥ ΠΟΥ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΠΙΣΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΙ ΑΠΕΧΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΕΓΚΩΛΠΟΝΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΒΙΛΑΡΕΣ, ΤΖΙΠΑΡΕΣ ΚΑΙ ΧΟΝΤΡΟ ΚΟΜΠΟΔΕΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΡΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΩΡΑ ΑΝΑΓΚΗΣ…ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΩΜΑΡΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΕΔΕΙΞΕ.

  3. Αν και γνωρισα τον π Χρυσοστομο μεσα απο την προεκλογικη περιοδο σχηματισα εναν αξιο κληρικο που κοσμει και φωταγωγει στην μητροπολη Ιερισσου..Αν και εχασε την μαχη δεν εχασε τον αγωνα στις ψυχες μας ειναι νικητης ..Μαχητης γιατι πιστη του ΣΤΟΝ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ ΘΕΟ που αντι να καθοταν στην μητροπολη του, προτισε να γινει ενας μαχητης για την διαδοδη του χριστιανισμου στην Αλβανια… να τον χαιρονται το Πλωμαρι που εβγαλε εναν αξιο κληρικο να τον χαιρονται και οι Ιερρισιωτες… Δεν εχει σημασια τι θεση κατεχει καποιος αλλα αξιζει το αγωνα που κανει

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here