Home Επιστολές Διαμαρτυρία – Αίτηση προς τον κ. Υπουργό Δικαιοσύνης για τα Ειρηνοδικεία Πλωμαρίου-Παπάδου

Διαμαρτυρία – Αίτηση προς τον κ. Υπουργό Δικαιοσύνης για τα Ειρηνοδικεία Πλωμαρίου-Παπάδου

476
0

Αξιότιμε κε. Υπουργέ, Εκ λόγων επιβίωσης, αδικίας και εξυπηρέτησης 12.000 και πλέον κατοίκων της νοτίου Λέσβου, δράττομαι θάρρους να απευθυνθώ ενώπιον Σας, προκειμένου να αναφέρω ένα σοβαρότατο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στους κατοίκους των περιοχών τέως Δήμου Πλωμαρίου και τέως Δήμου Γέρας , όπου εδρεύουν δύο Ειρηνοδικεία αυτά του Πλωμαρίου και του Παπάδου αντίστοιχα και εξυπηρετούν τους ως άνω κατοίκους αλλά και περί τους 15 Δικηγόρους, μεταξύ αυτών και εμένα που δραστηριοποιούμαι και στα δύο. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε επειδή οι γραμματείς των Ειρηνοδικείων αυτών μετατέθηκαν στην νεοσυσταθείσα Εισαγγελία Εφετών Βορείου Αιγαίου, με αποτέλεσμα εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα να αδυνατούμε να προβούμε σε καταθέσεις δικογράφων, χαρτοσήμανση πινακίων, λήψη αντιγράφων, έκδοση διαταγών πληρωμής και απόδοσης μισθίου, με αποτέλεσμα οι πελάτες μας να διαμαρτύρονται δεδομένου ότι χάνουν προθεσμίες και κινδυνεύουν δικαιώματα και περιουσίες. Εκτός δε αυτού οι πολίτες θεωρούν ημάς τους Δικηγόρους υπεύθυνους οι οποίοι εν μέσω κρίσης αντιμετωπίζουμε βιοποριστικό πρόβλημα.

Κε Υπουργέ, παρακαλώ να επιληφθείτε με θέρμη του ζητήματος και να διατάξετε, την απόσπαση υπαλλήλου για πχ. από το Ειρηνοδικείου Καλλονής, ή την μετάταξη υπαλλήλου από άλλη υπηρεσία (υπάρχουν ενδιαφερόμενοι από τον Ο.Ε.Κ) ή μετάθεση υπαλλήλου ή διορισμό τέτοιου (υπάρχουν 140 χωρίς αντικείμενο στην Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής).
Σημειώνω ότι αμφότερα τα Ειρηνοδικεία μπορούν να εξυπηρετηθούν από ένα μόνο υπάλληλο, δεδομένου ότι βρίσκονται απόσταση 12 χλμ το ένα από το άλλο, αλλά όχι από το Ειρηνοδικείο Μυτιλήνης όπου και εκεί έχουν μετατεθεί υπάλληλοι και έχει μεγάλο φόρτο εργασίας, Θα υπήρχε δε μεγάλο κόστος για τον πολίτη και για το Δικηγόρο εάν μεταφέρονταν τα Ειρηνοδικεία αυτά στη Μυτιλήνη, δεδομένου ότι για οποιαδήποτε εργασία πρέπει να διανυθούν 84χλμ ακατάλληλου δρόμου.
Κε Υπουργέ, παρακαλώ για τις άμεσες ενέργειες σας, διότι εάν συνεχισθεί η κατάσταση αυτή Θα αναγκασθούμε να μετακομίσουμε.

Εμμανουήλ Π. Αρμενάκα, Δικηγόρου παρ’ Εφέταις στο
Εφετείο Βορείου Αιγαίου,
Υποψηφίου Βουλευτή Ανεξάρτητων Ελλήνων Νομού
Λέσβου, κατοίκου Πλωμαρίου Λέσβου

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here