Home Ενημερώσεις Παιδική παράσταση: Ο Πουλτσινέλα και το Γελαστό Δάσος

Παιδική παράσταση: Ο Πουλτσινέλα και το Γελαστό Δάσος

521
0

Δύο πρωινές θεατρικές παραστάσεις για τους μικρούς μας φίλους πρόκειται να δοθούν την Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010 στο Πολιτιστικό Κέντρο Πλωμαρίου. Η πρώτη παράσταση θα ξεκινήσει στις 9:00 ενώ η δεύτερη 11:00 και η διάρκειά της είναι 1 ώρα και 10 λεπτά. Ο Πουλτσινέλα είναι μια μικρή ξύλινη κούκλα που ονειρεύεται να κόψει τα σκοινιά της για να ζήσει ελεύθερη. Ένα μαγικό βράδυ κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και ξεκινάει όλο χαρά για την καινούργια του ζωή. Όταν όμως φτάνει στο δάσος, μια δυσάρεστη έκπληξη τον περιμένει….

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα παρουσιάζεται μια πρότυπη παιδική οικολογική παράσταση με βιωματική συμμετοχή των παιδιών. Ο τρόπος προσέγγισης των παιδιών γίνει μέσα από το Θέατρο, τη Μουσική και τη Κίνηση. Ο συνδυασμός των τριών τεχνών καθώς και η πρωτότυπη σκηνοθεσία κάνουν το παιδί να βιώνει το παραμύθι με όλες του τις αισθήσεις.

Ο Θωμάς Κινδύνης με τους μικρούς του φίλους

Ο Πουλτσινέλα, σε σκηνοθεσία Θωμά Κινδύνη, είναι μια παράσταση πλημμυρισμένη από μουσικά ερεθίσματα εμπνευσμένα κατά ένα μέρος από τον μεγάλο μουσικοπαιδαγωγό Carl Orff. Τα κείμενα της παράστασης περιβάλλονται από τραγούδια με αποκλειστικά ζωντανή μουσική από όργανα όπως: ακορντεόν, τσέλο, κιθάρα, πιάνο, μεταλλόφωνα, ξυλόφωνα, κτλ.

“Ο Πουλτσινέλα και το γελαστό δάσος” ειναι μια παρασταση που εχει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας για 2η συνεχόμενη χρονιά. Οι παραστάσεις δίνονται σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και με συμμετοχή του προγράμματος “Κάρτα Πολιτισμού – Πολιτισμός για όλους”.

Σας θυμίζουμε ότι η παραστάσεις ήταν να γίνουν τον προηγούμενο μήνα αλλά λόγω ενός τροχαίου ατυχήματος αναβλήθηκαν μιας και τότε είχαν τραυματιστεί οι ηθοποιοί.

Comments Closed