Home Εκδηλώσεις Rock συναυλία για την Αϊτή με συμμετοχή μουσικών και από το Πλωμάρι

Rock συναυλία για την Αϊτή με συμμετοχή μουσικών και από το Πλωμάρι

1056
1

Tο δικό της μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης έστειλε προχτές η Μυτιλήνη και η Λέσβος, συνεισφέροντας απλόχερα στην προσπάθεια των Αϊτινών συνανθρώπων μας να επιβιώσουν έπειτα από τη βιβλική καταστροφή του εγκέλαδου που έπληξε τη χώρα της Ισπανιόλας, και άφησε πίσω της χιλιάδες μικρά παιδιά, ορφανά! Οι Λέσβιοι επέλεξαν να βοηθήσουν “rockάροντας” και το έπραξαν χτες στο MyClub, όπου με την άψογη διοργάνωση της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (παράρτημα Λέσβου), διεξήχθη συναυλία δώδεκα ωρών στην οποία έλαβαν μέρος δώδεκα ΡΟΚ συγκροτήματα –φοιτητικά και μη– που δραστηριοποιούνται στη Λέσβο, και φυσικά αφιλοκερδώς.

Η Λέσβος φώναξε «παρών» σε αυτή την προσπάθεια συγκινώντας διοργανωτές, συμμετέχοντες, αλλά και τους ίδιους τους Αϊτινούς συνανθρώπους μας, που έλαβαν άμεσα το μουσικό μήνυμα της Μυτιλήνης μέσω του συμπατριώτη τους συνθέτη, στιχουργού και τραγουδιστή, Joe Di Marco, τον οποίο και είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε στο νησί! Ο Joe, «φορώντας» συνεχώς την ελληνική σημαία δεν έχανε ευκαιρία να ευχαριστεί τους Έλληνες για την τόσο σημαντική συμβολή και συμπαράστασή τους προς τη χώρα του!
Ως μουσικός, έλαβε μάλιστα και ενεργή συμμετοχή στη συναυλία, αφού εμφανίστηκε στη σκηνή παίζοντας κιθάρα και τραγουδώντας με τους Nemesis! Οι μπάντες που έπαιξαν και εξέπληξαν τους ακροατές ήταν με τη σειρά που εμφανίστηκαν οι the vour sp band, group therapy, nemesis, the huge black garbage bag, alchemy, tulahistone, barcode, laura wood band, blue print, μάγμα, method X και soultaker!

Τα μέλη των συγκροτημάτων μίλησαν στην Αγνή-Μαρία Απέργη και τη Μαριάννα Ευελπίδου οι οποίες τους υποδέχονταν στο ιδιόμορφο backstage σκηνικό του foititelia TV που βρίσκονταν εκεί, συστήνοντας την μπάντα τους και στέλνοντας το δικό τους μήνυμα στην Αϊτή ενώ δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης για την άψογη διοργάνωση! Ενεργή συμμετοχή έδωσαν και οι φοιτητικοί σύλλογοι Κοινωνιολογίας και Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας, που έπειτα από έκτακτη συνεδρίαση των Δ.Σ. προσέφεραν από το υστέρημά τους, ένα αξιόλογο ποσό για τον σκοπό αυτό, ενώ στη συναυλία παρευρέθηκαν και πολλοί φοιτητές άλλων τμημάτων του Πανεπιστημίου!

Η συγκέντρωση χρημάτων θα συνεχιστεί με περισσότερες συναυλίες και σε άλλα μέρη του νησιού εντός των επόμενων ημερών, για να ολοκληρωθεί με μία ακόμα συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο σε ένα μήνα περίπου! Όλα τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και στους Γιατρούς του Κόσμου οι οποίοι και θα τα μεταφέρουν στους ανθρώπους της Αϊτής με σκοπό, μεταξύ άλλων, την ίδρυση ορφανοτροφείου στην περιοχή αυτή!

Εμείς θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον Διευθυντή Σύνταξης της φοιτητικής εφημερίδας “Aegean University Press”, Κωνσταντίνο Σπυριδάκο, τη Μαρίτα Δόλκα καθώς και την εταιρία παραγωγής DigaPictures για την πολύτιμη βοήθειά τους στην εθελοντική τηλεοπτική κάλυψη της συναυλίας για το foititelia TV! Τέλος θα θέλαμε να συγχαρούμε τους διοργανωτές, τους χορηγούς και όσους επικοινώνησαν αυτή τη συναυλία συμβάλλοντας στην επιτυχία της και παράλληλα όλο το Λεσβιακό κοινό που στήριξε την προσπάθεια αυτή!

Πηγή: www.foititelia.gr

Comments Closed

1 COMMENT

  1. απλα θεοι!respect κι για τα μουσια κι τς γραβατες και τα παντα ολα τι να λεμε αντε ρε μπαρα αντε!

Comments are closed.