Home Επιστολές Καλλικράτηδες και παλικάρια γίνανε μαλλιά κουβάρια

Καλλικράτηδες και παλικάρια γίνανε μαλλιά κουβάρια

968
3

“Φωτιά” έχει πάρει το θέμα με τον νόμο “Καλλικράτη” και τις συνενώσεις των δήμων του νησιού μας. Ήδη έχουν πάρει επώνυμα θέση μεμονωμένα άνθρωποι και Σύλλογοι μέσω των τοπικών Blog και ιστοσελίδων, γνωστοί για την δράση τους από το Πλωμάρι, όπως ο Μανώλης Αρμενάκας, Δημήτρης Βελούτσος, Γιάννης Μαλλής, Μαριάνθη Βάμβουρα, Σύλλογοι όπως η Λέσχη “Βενιαμίν Ο Λέσβιος”, το “Πόλιον”, ο Σύλλογος των Ξενοδόχων και άλλοι τοπικοί του Πλωμαρίου.

Το θέμα είναι όμως, ότι υπάρχουν ουσιαστικά δυο πλευρές, που είναι σε αντιπαράθεση όσον αφορά τον χειρισμό της όλης κατάσταση και την φημολογίας που έχει αναπτυχθεί σχετικά για την έδρα του νέου Υπέρ-Δήμου. Η πλευρά των Συλλόγων και κάποιων πολιτών έχει ταχθεί υπέρ της άποψης να προβάλουμε τα πλεονεκτήματα του Πλωμαρίου, έναντι των άλλων υποψήφιων περιοχών για την έδρα και την ονομασία. Στη αντίπερα όχθη Δημοτική Αρχή και Αντιπολίτευση μαζί με κάποιους πολίτες αντίθετοι στις πρωτοβουλίες της άλλης πλευράς και ζητά να πέσουν οι τόνοι και να σκεφτούμε ότι αυτά που λένε και ζητάνε είναι σίγουρα δυσνόητα και όχι τόσο κοντά στο συμφέρον τον πολιτών των άλλων δήμων. Υπάρχει βέβαια και ένας τρίτος “Πόλος” που φυσικά είναι ο αρνητικός, όλοι αυτοί που έχουν μέσα τους τον ωχαδερφισμό και τον σταρχι…. και φυσικά δεν συγκινούνται με την όλη κατάσταση και δεν είναι και λίγοι.

Πρόσφατα άκουσα ότι στην αγορά του Πλωμαρίου στην ουσία λογομάχησαν δυο γνωστοί συμπολίτες μας, ένας από κάθε “στρατόπεδο” ενοποιών πολλών παρευρισκόμενων. Προσωπική μου γνώμη είναι ότι πρέπει να υπάρχει ομοψυχία. Το βασικό ύποπτο στοιχείο, για μένα είναι ότι δεν μπορεί το θέμα των συνενώσεων των Δήμων να το χειρίζεται ένας άμεσα εμπλεκόμενος που είναι Δήμαρχος Γέρας. Έπρεπε να υπάρχει ένα “Ασυμβίβαστο” σε αυτή τη περίπτωση. Είναι σαν να αποφασίζει ο Πρωθυπουργός της Χώρας μας, για το αν οι Ολυμπιακοί αγώνες θα γίνουν στην Αλβανία, στην Τουρκία, στην Βουλγαρία ή στην Ελλάδα; Είναι δυνατόν; Ο κύριος αυτός το μόνο πράγμα που δεν έχει προτείνει μέχρι τώρα είναι για έδρα το Πλωμάρι. Έχει προτείνει την Γέρα πέρυσι, πριν καιρό το Ντίπι, αργότερα την Αγιάσο, τώρα τι θα προτείνει;

Κάτι άλλο, επειδή διαβάζω ότι εάν το Πλωμάρι δεν πάρει την έδρα θα χαθεί από τον χάρτη και ότι εάν για έδρα επιλεγεί τελικά το Πλωμάρι θα ωφελήσει τις άλλες περιοχές στην ανάπτυξη και στον τουρισμό. Είναι και τα δυο λάθος απόψεις, διότι τίποτα από τα δυο δεν θα γίνει και κυρίως το δεύτερο, δείτε για παράδειγμα τι αποτελέσματα είχε ο νόμος “Καποδίστριας” για τα Πλωμαριτοχώρια, τα περισσότερα ερήμωσαν περισσότερο. Αλλά και στη πρώτη περίπτωση δεν πρόκειται το Πλωμάρι να σβήσει από τον χάρτη, στο χέρι μας θα είναι να το πάμε μπροστά και να το ανεβάσουμε. Δηλαδή τόσα χρόνια που μας κυβερνάνε οι μεν και οι δε Δήμαρχοι στο Πλωμάρι διακρίνεται περισσότερο στο χάρτη, είδαμε άσπρη μέρα; Βέβαια εδώ θέλω να αναγνωρίσω το πραγματικά ανθρώπινο πρόσωπο, του Δημήτρη Βαργβαγιάννη, που πολλοί τον κατηγορούν άδικα.

Δεν απευθύνομε σε όλους, αλλά τόσα χρόνια που ήταν οι περισσότεροι από εσάς που τώρα φωνάζετε για το καλό του Πλωμαρίου; Πρέπει να φτάσουμε ένα βήμα πριν από το γκρεμό για να ξυπνήσετε;

Καλή και η άποψη του Αγιασώτη Δήμαρχου για το όχι στις συνενώσεις, αλλά και το όχι στο διάλογο με το Πλωμάρι, όταν όμως σας πρότεινε ο κ. Ζαμτράκης για έδρα δεν σας είδαμε, να βγαίνετε να λέτε όχι στις συνενώσεις…. και μάλιστα η κίνηση του ενός στρατοπέδου στο Πλωμάρι κρίθηκε ότι υπονομεύει το έργο της ΤΕΔΚ.
Δικαιωματικά για 1002 λόγους την έδρα την αξίζει το Πλωμάρι, αλλά ας πούμε και μεις όχι στις συνενώσεις….

Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο.

Facebook comments:

3 COMMENTS

  1. ΣΩΣΤΟΣ ΕΙΣΑΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ ΣΤΟΝ ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗ.
    ΣΩΣΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΙΖΟΝ ΘΕΜΑ Η ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Ο “ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ”.
    ΜΠΟΡΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΡΑ ΤΟ ΠΛΩΜΑΡΙ ΑΛΛΑ ΑΝ Ο ΝΕΟΣ ΘΕΣΜΟΣ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΠΛΩΜΑΡΙ ΝΑ ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ. ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΕΔΡΑ ΤΟ ΠΛΩΜΑΡΙ ΑΛΛΑ ΑΝ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΣΩΣΤΑ Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΟ ΠΛΩΜΑΡΙ ΝΑ ΑΠΟΓΕΙΩΘΕΙ.
    ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΩΜΑΡΙ ΕΔΡΑ ΚΑΙ Ο ΘΕΣΜΟΣ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ.
    ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΕΝΩΣΕΩΝ ΟΠΩΣ ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ Ι ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑ ΑΦΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΗΤΑΝ Η ΕΡΗΜΩΣΗ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ.
    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΥΜΑΡΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ, Η ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΝ ΟΙ ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ Ι;
    ΤΑ ΙΔΙΑ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ (ΟΣΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΕΣΠΑ).
    ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ. ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΠΙΠΙΛΑΝΕ ΟΠΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ Ι.
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΤΟ ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ. Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΥΓΜΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΣ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΝΑ ΤΡΕΜΟΥΝ ΟΛΟΙ.Ο ΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΣΕ ΜΕΡΙΚΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΤΑ 4 ΑΥΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΟΥΝ ΦΑΕΙ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ.

  2. Τι “παπάρας” που είσαι βρε Jim!
    Mα πρέπει όλοι να συμφωνούν με σένα για την άποψή σου για τον Δημήτρη Βαρβαγιάννη;
    Πόσο “παπάρας” είσαι… Λες και “παπαριές”…
    Τι θέλεις δηλαδή 3.500 Πλωμαρίτες να πιστεύουν το ίδιο,
    για τον Βαρβαγιάννη ή για κάποιον άλλο;
    Και όταν αναφέρθηκε στον Βαρβαγιάννη ο “άνθρωπος με το γαρύφαλλο” ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟΣ, ενώ ΉΤΑΝ μέχρι τότε.

    Ο “Jim” κριτής των πάντων. Οοοοοοόλε!

    Να σου πούμε και τι όμαδα είμαστε, τι κόμμα ψηφίζουμε, και τι σε τι θρησκεία πιστεύουμε να μας πεις αν είμαστε σωστοί ή όχι;

    Τι “παπάρας” είσαι βρε “παπάρα” Jim!

    Υ.Γ. Σ’ αγαπάω φίλε και χαίρομαι που είσαι μάχιμος.

  3. Σύντροφοι καλμάρετε λίγο τα νεύρα σας.
    Το ότι το άρθρο του κ. Μαλλή προκάλεσε αντιδράσεις, το παρατήρησα από σχόλια που άκουσα. Το θέμα είναι σύντροφοι ότι συμφωνώ ότι ο Δημήτρης Βαρβαγιάννης, ως Δήμαρχος φαίνεται να κρίνεται αποτυχημένος, λίγο πριν το τέλος της τετραετούς θητείας του, αλλά εγώ τον έκρινα ως άνθρωπο διότι το γνωρίζω αρκετά χρόνια και ως ιατρό.

    Ο σύντροφος Δ. Βελούτσος ο οποίος αν δεν κάνω λάθος, ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ και στις δημοτικές εκλογές συνεργάζεται με το ΠΑΣΟΚ, έχει κάθε δικαίωμα να εκφράζει την άποψη του. Ο ίδιος όμως σύμφωνα και με το τελευταίο εκλογικό αποτέλεσμα τιμωρήθηκε ουσιαστικά από τους ψηφοφόρους όπως και άλλοι από τον ίδιο συνδυασμό και ουσιαστικά έκαμαν τον κύκλο τους εις την τοπική αυτοδιοίκηση. Τώρα μιλάει ως εθελοντής πυροσβέστης ή ως κάτι άλλο; Εδώ ίσως να ταίριαζε το “Δάσκαλε που δίδασκες” αλλά από ότι είπε και ο Εμμανουήλ, είναι κλισέ.

    Κάποιοι ίσως προσπαθήσουν να καπηλευτούν την όλην κατάσταση και να βγουν μπροστά και να φανούν καλοί και να πουν αυτό που θέλει να ακούσει ο κόσμος. Ο Γιάννης Μαλλής όμως δεν έχει κάποιο συμφέρον από την όλη κατάσταση και πιστεύω το ίδιο και η κ. Μαριάνθη την οποία όπως και τον Γιάννη και τον Μανώλη τους γνωρίζω από παιδιά. Αγαπάνε τον τόπο τους διότι βρίσκονται μακριά και προσπαθούν να βοηθήσουν. Δεν έχουν να κερδίσουν κάτι, οι δουλειές τους δεν είναι στο Πλωμάρι. Αυτά που λέω δεν σημαίνει ότι κατηγορώ τον Μανώλη για τις πρωτοβουλίες του. Και να θέλει να κατέβει στην πολιτική είναι δικαίωμα του. Μου ξενίζει λίγο το Πόλιον που μέχρι σήμερα ξέρω ότι είναι Πολιτιστικός Σύλλογος βγαίνει επώνυμα και παίρνει θέση. Δεν είναι κακό αλλά δεν είναι αυτός ο ρόλος του.

    Προσπαθήστε παιδιά μου εσείς που ζείτε στον τόπο μας να κάνετε κάτι καλό.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here