Home Θέσεις Επιστολή προς τον αγαπητό Γιάννη Μαλλή

Επιστολή προς τον αγαπητό Γιάννη Μαλλή

784
23

Γράφει ο Δημήτρης Βελούτσος: Αγαπητέ Γιάννη Μαλλή,
Κατ’ αρχάς δεν αμφισβητώ την αγάπη και το ενδιαφέρον σου για τον τόπο μας, τόσο το δικό σου όσο και όλων των συνδημοτών μας. Τα θεωρώ δεδομένα. Επίσης δεν αμφισβητώ το δικαίωμα κανενός να εκφράζει και να διατυπώνει ελεύθερα τη γνώμη του για κάθε θέμα, οποιαδήποτε άποψη κι αν έχει. Απεναντίας χαίρομαι γιατί υπάρχουν συνδημότες μου που έχουν γνώμη, που οργανώνονται και δρουν για το κοινό νομίζω όλων μας σκοπό την ανάπτυξη του τόπου μας του ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ. Θα μου επιτρέψεις όμως να κάνω κριτική σε σένα και σε όσους αποδέχονται ορισμένα από αυτά που γράφεις στο διαδίκτυο. Άλλωστε αυτό θέλει η δημοκρατία. Την κατάθεση απόψεων και το διάλογο μέσα από τον οποίο προκύπτει η καλύτερη λύση των προβλημάτων.
Θέλω να πιστεύω ότι κοινός μας στόχος είναι το καλό του τόπου μας. Ίσως όμως ο δρόμος για να πετύχουμε το στόχο μας να είναι διαφορετικός, σύμφωνα με τις αντιλήψεις και τις εμπειρίες του καθενός μας. Και σε ρωτώ τα όσα γράφεις στις 9 Φεβρουαρίου (Yiannis Malliw site) πιστεύεις αλήθεια στην επίτευξη του στόχου μας. Πιστεύεις ότι βοηθούν στην όσμωση των δημοτών των υπό συνένωση δήμων? Πιστεύεις ότι βοηθούν στο διάλογο και στην αλληλοκατανόηση των προβλημάτων? Για σκέψου να είσαι εσύ δημότης της Γέρας ή της Αγιάσου; Θα σου άρεσαν; Πως θα αντιδρούσες; Σε μένα πάντως αν ήμουν δημότης της Γέρας ή της Αγιάσου δεν θα μου άρεσαν καθόλου. Απεναντίας θα αντιδρούσα και θα έλεγα ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΩΣΗ και θα άρχιζα εγώ να υπερασπίζομαι με όλες τις δυνάμεις τον τόπο μου, που ίσως να μην έχει τα ίδια πλεονεκτήματα με το δικό σου. Όμως θα είναι ο τόπος μου.
Θέλω να πιστεύω στη περίπτωση δημιουργίας τριών δήμων το ΠΛΩΜΑΡΙ έχει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα ώστε να αποτελέσει την έδρα του δήμου της Νότιας Λέσβου. Αυτά όμως πρέπει να διατυπώνονται με όμορφο τρόπο χωρίς να προκαλούν και παράλληλα να ακούμε με σεβασμό και τα επιχειρήματα των όμορων δήμων ώστε μέσα από ένα πολιτισμένο διάλογο, μέσα από την αντιπαράθεση απόψεων και την ευγενική άμυλα να καταλήξουμε στην καλύτερη δυνατή λύση για την ανάπτυξη του νέου δήμου μας συνολικά με δημοκρατική λειτουργία και με τη συμμετοχή ΟΛΩΝ μας στη διαμόρφωση της αναπτυξιακής πρότασης της περιοχής μας.
Δημήτρης Βελούτσος.

Facebook comments:

23 COMMENTS

  1. Κύριε Βελούτσο,
    Προσωπικά σας ευχαριστώ πραγματικά που διαβάζετε κάποια από τα κείμενα που γράφω.
    Εκ μέρους των φίλων ιδιοκτητών των ιστοσελίδων σας ευχαριστώ που γράφετε και εσείς και δίνετε νόημα σε αυτές τις “ηλεκτρονικές εφημερίδες” του Πλωμαρίου. Διότι αυτό κάνουν οι φίλοι Ξυπτεράς και Μαλλιαρός και ας μην έχουν ξεκινήσει από τον χώρο των περιοδικών και των εφημερίδων. Κάνουν τον ιδιοκτήτη, τον ρεπόρτερ, τον δημοσιογράφο, τον αρχισυντάκτη, τον υπεύθυνο διαφήμισης, τον φωτογράφο, τον υπεύθυνο μηχανογράφησης. Χωρίς κανένα οικονομικό όφελος.
    Και πριν μπω στο θέμα μας δράττομαι της ευκαιρίας, να πω ότι ο Δήμος με τον άλφα ή βήτα τρόπο θα έπρεπε να τους στηρίξει βρίσκοντας τον τρόπο να τους δώσει κάποια (μικρά) κονδύλια. Εγώ εκτίθεμαι συνειδητά προσπαθώντας να τους στηρίξω, όντας ο πρώτος από όλους τους χρήστες του ίντερνετ που σχολίασα και έγραψα ενυπόγραφα, ότι και όσο μπορούσα. Αυτό μπορούν να το επιβεβαιώσουν και οι ίδιοι. Δεν έχουν δημοσιογράφους οι ιστοσελίδες αυτές και παίζω και εγώ αυτό το ρόλο όταν και όσο μπορώ από εδώ από την Αθήνα. Στίβω το κεφάλι μου για να γράψω για παράδειγμα για τον Σύνδεσμο Πλωμαριτών και να κάνω 10 ανθρώπους να διαβάσουν.

    Είμαι εκτός θέματος. Μπαίνω αμέσως.
    Πραγματικά υπάρχει ένα “θέμα” με την εφαρμογή του Σχεδίου Καλλικράτη. Και όπως έχω εξηγήσει η Λέσβος και κατά συνέπεια το Πλωμάρι μπορεί να πληγεί αρκετά σε αντίθεση με άλλα νησιά που θα αποτελέσουν έναν και μοναδικό Δήμο. Σε ένα άλλο νησί δεν υπάρχει κάτι να “μαγειρευτεί”. Σε μας πολλά. Και αν είναι να πληγεί το Πλωμάρι καλύτερα να μην συνενωθεί με κανέναν.

    Το Πλωμάρι σε αυτή την “ευγενή μάχη” θα μπει με ότι φωνές έχει. Τη δική σας πρώτα που είναι διαφορετική από τη δική μου. Την δική μου μετά, που είναι διαφορετική από τη δική σας. Αλλά για ένα να είστε σίγουρος: χρειάζονται όλες οι φωνές.
    Η φωνή με επιχειρήματα και ορθολογισμό στο ύφος του… Γιώργου Αυτιά (!), η φωνή με κύρος στο ύφος του (π.χ) Χατζηνικολάου, η φωνή με “τσαμπουκά και “αλητεία” στο ύφος του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, η φωνή με υπονοούμενα και χιούμορ στο ύφος του Λαζόπουλου, ή φωνή με ύφος έντονης σάτιρας στο ύφος του Ράδιο Αρβύλα του Κανάκη-Σερβετά.
    Ότι όπλα έχει ο καθένας. Όπως ξέρει να μιλάει κανείς ή όπως του βγει την κάθε στιγμή.

    Μέσα όμως από τις όποιες φράσεις υπάρχει Η Αλήθεια.
    Επιτρέψτε μου να σας μάθω και γω κάτι. Ένα από τα πρώτα μαθήματα στις μεγάλες σχολές Δημοσιογραφίας λέει: ΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΣΚΥΛΟΣ ΔΑΓΚΩΣΕΙ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΗΣΗ.
    ΕΙΔΗΣΗ ΕΙΝΑΙ, ΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΑΓΚΩΣΕΙ ΕΝΑ ΣΚΥΛΟ.

    Ακόμα και αν συμβεί το πρώτο αν θέλουμε να μας διαβάσουν και να μας δώσουν σημασία θα το πλασάρουμε στο ύφος του δεύτερου. Το πρώτο δεν “πουλάει”, δεν θα κάνει κανέναν να ασχοληθεί. Και το Πλωμάρι πάνω απ’ όλα χρειάζεται ενεργούς πολίτες. Πολίτες που ασχολούνται.

    Παράδειγμα πραγματικό: Το Πλωμάρι έχει μεγάλη μαρίνα για σκάφη. Η Γέρα δεν έχει. Φυσικά δεν έχει και η Αγιάσος. Μήπως δεν το ξέρουμε αυτό: Μήπως δεν το έχουμε πει 100 φορές; Μήπως δεν είναι στα υπέρ μιας πόλης που θέλει να “ηγηθεί” στην περιοχή της να διαθέτει λιμάνι και μαρίνα;
    Ε! έφαγα αρκετά λεπτά από το χρόνο μου για να σκεφτώ και να γράψω αυτό το “και η Γέρα και η Αγιάσος έχουν μια Μαρίνα, την κόρη του Γιώργου του υδραυλικού…”.
    Και μετά έλαβα 7 συγχαρητήρια mail μέσα σε μισή ώρα από ανθρώπους που χαμογέλασαν όταν το διάβασαν. Και αν χαμογέλασαν 7 ή 17 Πλωμαρίτες εγώ πέτυχα. Αυτή είναι η ανταμοιβή μου.

    Γράμματα έμαθα από εσάς και σας ευχαριστώ Δάσκαλε.
    Τις εφημερίδες, τα περιοδικά, και την Ηλεκτρονική Δημοσιογραφία τα έμαθα αργότερα από έμπειρους Συνεργάτες και Διευθυντές. Τους ευχαριστώ και αυτούς βέβαια.

    Γιάννης Μαλλής
    Μέλος της πανελλήνιας Ενωσης Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου.
    Μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Ιnternational Federation of Journalists
    Kαλλιτεχνικός Διευθυντής των ταξιδιωτικών εκδόσεων Pegasus Media Publications

    ΥΓ. Τις ιδιότητες κάτω από το όνομα τις γράφω, όχι για να μου πει κανείς “μπράβο” (μια δουλειά σαν όλες τις άλλες είναι), αλλά για την χρήση (και όχι κατάχρηση) των δικαιωμάτων που απορρέουν από αυτές.

  2. Διαβάζοντας τα παραπάνω, αισθάνομαι Γιάννη Μαλλή την ανάγκη να συγχαρώ εσένα και όσους αποδέχονται ορισμένα από αυτά που γράφεις στο διαδίκτυο,για τη δύναμη της φωνής σας που είναι τέτοια ώστε να θορυβεί και να αναστατώνει με την κατάθεση και έκφραση των απόψεών σας σχετικά με το θέμα του “Καλλικράτη”. Απόψεις, απλών πολιτών που έχουν κάθε δικαίωμα να εκφράζουν τα όσα είναι ικανοί να διαλογίζονται. Είναι πασιφανές και όλοι οι νοήμονες κατανοούμε ότι επικοινωνείτε και εκφράζετε αυτές τις απόψεις μέσω του διαδικτύου καθότι δεν έχετε τη δυνατότητα να ζείτε στο Πλωμάρι ή στον ίδιο τόπο ώστε να βρεθείτε σε μια καφετέρια και να ανταλλάξετε εκεί τις σκέψεις σας όπως χρόνια τώρα κάνει ο απλός λαός και κάθε κοινωνικός άνθρωπος.Ίσως αν βρισκόσασταν στον ίδιο τόπο να μη φθάνατε στο σημείο να δεχτείτε συμβουλές και παρενέσεις για το ύφος με το οποίο διατυπώνετε τις απόψεις σας. Μου είναι αδιανόητο να κάθετε μια παρέα να συζητά σε ένα καφενείο, σε μια καφετέρια και να δεχτεί κριτική για το πώς διατυπώνει τις απόψεις της και προβάλλει τις θέσεις της-στο όνομα της δημοκρατίας πάντα. Αυτό, οδηγεί τη σκέψη μου σε άλλες εποχές που έγραψαν με μαύρες σελίδες την ιστορία μας. Διαβάζω πως ενοχλήθηκαν ή ενοχλούνται ή ενδέχεται να ενοχληθούν οι δημότες των γειτονικών του Πλωμαρίου χωριών όταν προβάλλονται τα πλεονεκτήματα που συγκεντρώνει το Πλωμάρι για τη διεκδίκηση του Δήμου. Για το αν ενοχλείται ο δημότης του Πλωμαρίου που ακούει οι γείτονές του να προβάλλουν όχι τα δικά τους πλεονεκτήματα όποια και όσα διαθέτουν-αλλά το υποτιθέμενο πια που κατάντησε και καραμέλα στο στόμα πολλών μειονέκτημα του Πλωμαρίου, ότι δηλαδή δεν έχει δρόμο.Στερείται ασφαλούς οδικού δικτύου.Οι γείτονες δηλαδή να βγαίνουν στη μάχη της διεκδίκησης προβάλλοντας το μειονέκτημα κατ΄αυτούς του Πλωμαρίου. Το Πλωμάρι να βγαίνει στη μάχη προβάλλοντας τα όσα πλεονεκτήματα συγκεντρώνει.Και οι έγνοια να επικεντρώνεται στο πώς θα αισθανθούν οι γείτονες.
    Στην πολιτική έχει αποδειχτεί πως δεν χωρούν συναισθηματισμοί και όπου αυτοί εφαρμόστηκαν ζήμιωσαν τη χώρα.Η πολιτική είναι σκληρή και πρέπει να αναπτύσσεται με γνώμονα το συμφέρον ενός τόπου και όχι προσωπικών φιλοδοξιών. Χρειάζεται έκφραση των απόψεων ξεκάθαρα με αίσθημα δικαίου και επιχειρήματα βάσιμα.Όχι ψυχολογία ¨ουράς στα σκέλια¨.Εσείς Γιάννη Μαλλή οι απλοί πολίτες σε επίπεδο ευρύτερα κοινωνικό εκφράζετε τις απόψεις σας. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να σας υποδείξει τον τρόπο ή να σας βάλει φραγή. Ας προσέξουν τις κινήσεις τους όσοι θεσμικά τους λαχαίνει ο κλήρος να διεκδικήσουν τα δίκαια του Πλωμαρίου. Αυτοί θα κριθούν για αυτούς θα γράψει η ιστορία και ως εκ τούτου αυτοί πρέπει να μετρήσουν την κάθε τους διπλωματική κίνηση.(αν την κάνουν).

  3. ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΑΡΙΑΝΘΗ. ΟΣΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΕΔΩ ΑΠΟ ΤΟΝ Κ. ΜΑΛΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕ Κ. ΜΑΛΛΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΦΕΝΕΙΑΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΚΑΙ ΑΡΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΒΑΡΥΤΗΤΑ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ. ΑΝ ΕΣΥ ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΗΚΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΡΟΜΟ, ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΓΙΑΣΣΩΤΗΣ ΟΤΑΝ ΤΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΜΑΡΙΝΑ, ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΚΥΡ-ΜΗΤΣΟΥ. ΛΙΓΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ.
    ΒΕΒΑΙΑ ΟΛΕΣ ΜΟΥ ΟΙ ΑΠΟΡΙΕΣ ΛΥΘΗΚΑΝ ΟΤΑΝ Ο Κ. ΜΑΛΛΗΣ ΑΝΕΦΕΡΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΕΙ (ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΑ) ΑΦΟΥ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ (ΑΠΟ ΑΥΤΙΑ,ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΑΤΙΑΝΑ ΚΑΙ ΛΑΜΠΙΡΗ) ΕΧΟΥΝ MASTER ΣΤΗΝ ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΙΑ.

  4. Χαίρομαι και το διασκεδάζω που οι παπαρολογίες όπως λέτε σας θορυβούν, ταράζουν τα νερά και σας εξοργίζουν!!Περιμένω ως απλή πολίτης να δω τα αποτελέσματα των χειρισμών των αρμοδιών που θεωρούν τους εαυτούς τους αυθεντίες ορθού χειρισμού, σε τέτοιο βαθμό άλλωστε που να προβαίνουν σε κινήσεις χειραγώγησης της έκφρασης των απόψεων και του ύφους με το οποίο αυτές διατυπώνονται ώστε να είναι με τρόπο αρεστό προς εκείνους.
    Δεν παρεξηγήθηκα για το αν οι άλλοι λένε πως το Πλωμάρι δεν έχει δρόμο, απλά αντιπαραβάλλω-όπως φαίνεται για να το λέτε έτσι, πως δεν το καταλάβατε jim- τον τρόπο χειρισμού και διεκδίκησης της έδρας από την κάθε πλευρά. Τώρα βέβαια αν εσείς θεωρείτε και χαρακτηρίζετε ως παπαρολογίες τις απόψεις του κάθε ανθρώπου αλλά και του δικαιώματός του να τις εκφράζει ελέυθερα-΄αλλωστε ο καθένας κρίνεται από αυτά που λέει και πράττει, οπότε παίρνει και το ρίσκω να εκτεθεί επώνυμα με όλα τα στοιχεία του και όχι με ένα μικρό όνομα-σας θυμίζω το Βολταίρο που είπε:”Δε συμφωνώ με αυτό που λές αλλά θα υπερασπίζομαι μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες “. Και ασφαλώς ο Βολταίρος είναι ξεκάθαρος δε θέτει όρους, δηλαδή να το λες βρε αδερφέ αλλά και με το ανάλογο ύφος έτσι ώστε να χαϊδεύεις αυτιά και να μη δυσαρεστείς για τα αυτονόητα. Και εφόσον βέβαια χαρακτηρίζετε παπαρολογίες τις απόψεις που ο καθένας ελεύθερα χωρίς φόβο και πάθος διατυπώνει από το μετερίζι που του έλαχε υποδείξτε και σεις τον ορθό και επίσημο τρόπο που πρέπει να εκφράζονται εκτός και αν δεν πρέπει καθόλου να λέγονται διότι είναι παπαρολογίες και το λόγο έχουν μόνο οι άξιοι και πεφωτισμένοι αρμόδιοι. Περιμένω να δω τους επιτυχείς χειρισμούς.

  5. Eidate ti kanate kyrie dieuthinda? Se alles epoxes tha tou travousate to afti, tha toy rixnate kamia ksilia sto xeri me kamia vitsa, tha ton grafate sto pinologio h tha toy dinate kana dyo meres apovoli kai tha ton dexosastan mono meta tou kydemona toy. Tora steilate epistoli kai eidate to apotelesma.

    Pou einai afta ta xronia? Me Beloytso dieuthinti, Biolari sta Gallika, Fregadioti sta Mathimatika, Roumeliotou sta Thiskeftika, Tzanni Ximia-Fisiki, Petreli episis sta Mathimatika kai apo pano sto Lykeio o Ksanthoulis na mas leei opote pigename adiabastoi: Ksanaferte ki mouris sas ediats kai ta leme.

  6. ΑΧ ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΜΟΥ. ΔΕΝ ΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ. Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ Ό,ΤΙ ΘΕΛΕΙ. ΑΛΛΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΡΙΝΩ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ BLOGS ΟΠΩΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ.Η ΣΥΝΕΧΗΣ ΖΥΜΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟΨΕΩΝ. ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΓΡΑΦΤΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΠΑΡΙΕΣ, ΘΑ ΑΚΟΥΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΕΣ, ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ. ΑΡΚΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ.
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΓΙΑΝΝΗ ΤΟ ΜΑΛΛΗ ΜΕ ΕΞΟΡΓΙΣΕ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ (ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ Κ. ΖΑΜΤΡΑΚΗ), ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΑΦΕΡΟΤΑΝ ΤΟΣΟ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΔΗΜΩΝ.
    ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΧΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ. ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.
    ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ.
    ΑΝ ΑΥΡΙΟ Ο Κ. ΖΑΜΤΡΑΚΗΣ ΚΑΛΟΥΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΣΕ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ ΟΜΩΣ ΟΡΟ ΟΤΙ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝ Ο ΠΑΠΠΑΔΟΣ, ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑΜΕ;
    ΨΑΞΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ Κ. ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗ.

  7. ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΦΙΛΟ JIM:
    Δημήτρη τα λέγαμε και παλιά εμείς και χαίρομαι που συνεχίζεις να είσαι μέσα σε blog και ιστοσελίδες.

    “Ως ΠΑΠΑΡΑ χαρακτηρίζεται το ψωμί που βουτιέται σε υγρά πόσιμα, φαγώσιμα προϊόντα και αφήνεται να μουλιάσει. Τυπική περίπτωση είναι το βούτηγμα ξερού ψωμιού ή παξιμαδιού σε γάλα.
    ΠΑΠΑΡΑ λέγεται επίσης το ψωμί που βουτάμε στο λάδι που μένει στη σαλάτα (ειδικά στη χωριάτικη). Η ΠΑΠΑΡΑ στη σαλάτα (αλλιώς και λαδομπούκι) θεωρείται ότι δεν είναι ιδιαίτερα ευγενική κίνηση, αλλά αποτελεί ιδιαίτερη γευστική εμπειρία, δεδομένου ότι συνδυάζει και το λάδι αλλά και το ζουμί της ντομάτας.
    Για βελτίωση της ΠΑΠΑΡΑΣ, μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει και φέτα, πατώντας την με το πιρούνι, ώστε να ρουφήξει όσο το δυνατόν περισσότερο λάδι. Σε άλλες χώρες, η ΠΑΠΑΡΑ δεν είναι απλώς «όχι ιδιαίτερα ευγενική», αλλά απορρίπτεται παντελώς ως ιδιαίτερη αγένεια, κάτι που πρέπει να προσέχει ιδιαίτερα ο Έλληνας ή η Ελληνίδα που ταξιδεύει στο εξωτερικό”.
    (Aπό την Wikipedia).

  8. παπαριά η [paparjá] Ο24 (συνήθ. πληθ.) : (λαϊκ.) λόγια ψεύτικα, ανοησίες, ψέματα: Ποιος σου τις είπε αυτές τις παπαριές;

  9. Άκου και κάτι σοβαρά τώρα (αλήθεια)…
    Όταν απάντησα στον Κύριο Ζαμτράκη στηρίχθηκα σε μια αρχή της δημοσιογραφίας που λέει ότι πρέπει να γράφεις “διαφορετικά” για να σε διαβάσουν. Το “διαφορετικά” σημαίνει με χιούμορ ή με όποιο “μέσο” για να κινήσεις το ενδιαφέρον.

    Τι να σου πω τώρα και το άλλο που ισχύει… Ότι καλύτερα να ασχολούνται μαζί σου και ας σε βρίζουν παρά να μην ασχολούνται καθόλου;

    Δεν είπα ψέμματα.
    Η αλήθεια είναι ότι η Γέρα ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΑΡΙΝΑ.
    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΩΝ. ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΔΕΙΣ (Πόλιον κλπ). Διάβασε.
    ΑΥΤΟ ΕΝΑΙ ΕΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΛΩΜΑΡΙΤΩΝ.

    Ε! να βγω και γω να το γράψω;
    Τι θα καταφέρω;
    Και βγαίνω και το γράφω με πλάκα για τη Μαρίνα τη κόρη του υδραυλικού που παρεπιπτόντως είναι ωραία κοπέλα αλλά δεν μπορούν να δέσουν σκάφη πάνω της! Ενώ μια μεγάλη παραθαλάσσια πόλη με Μαρίνα έχει “ατού” πως να το κάνουμε.
    Πλάκα έκανα.
    Μη μου πεις ότι δε το καταλαβαίνεις.
    Άμα βγουνε οι φίλοι Αγιασώτες και κάνουν πλάκα να δω που θα κρυφτούμε!!!
    Ξέρεις τι δυνατότητες έχουν αυτοί…!
    Μια φορά πήγα σε καρναβάλι και ακόμα το θυμάμαι. Φοβεροί.
    Και στο θέμα “παράδοση” μας πουλάνε και μας αγοράζουν…
    Ε! πήγα να τους προλάβω με το ίδιο όπλο. Το χιούμορ.
    Αλλά λέγοντας αλήθεια (για την μαρίνα).

    ΥΓ. Τους ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ που αναφέρεις ΔΕΝ τους γνωρίζω προσωπικά.
    Αν είχα κάποτε ένα φίλο καλό, ήταν ο Γιώργος ο Αυγερόπουλος (ΕΞΑΝΤΑΣ).
    Μαζί στις μουσικές, μαζί στις συναυλίες στον λόφο στον Νέο Κόσμο. Έχω και το demo του ακόμα… Και αλλους πολλούς γνωρίζω αλλά τι σημασία έχει; Μακάρι να ήξερα τη Λαμπίρη που μου λες. Οι γνωριμίες δεν βλάπτουν.
    (Εκεί το ξεφτίλησες λίγο)…
    και εκεί με τη λέξη “παπαρας”…
    αλλά έχω χιούμορ μη σε νοιάζει…
    Η ζωή είναι μικρή για να είναι μίζερη!

  10. ΓΙΑΝΝΗ ΔΕΝ ΣΕ ΑΠΟΚΑΛΕΣΑ ΠΑΠΑΡΑ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΜΟΥ ΝΑ ΒΡΙΖΩ. ΕΓΡΑΨΑ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΠΑΡΙΕΣ (ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΗΜΜΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΠΟΥ ΕΨΑΞΑ ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΤΗΝ ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ ΟΠΩΣ ΤΗ ΒΡΗΚΑ ΣΤΟ ΛΕΞΙΚΟ).
    ΕΣΥ ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΤΙ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΧΙΟΥΜΟΡ, ΕΓΩ ΤΑ ΘΕΩΡΗΣΑ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΛΙΟΣ ΜΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΤΟΥ.
    ΔΕΚΤΗ Η ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ.
    ΟΜΩΣ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΧΩΡΑΤΑ.
    ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΟΜΩΣ Ο ΒΕΛΟΥΤΣΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΙΣΩΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΟΥ.
    ΕΝΝΟΩ ΟΤΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟΡΠΙΛΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΕΝΑΡΞΗΣ ΕΙΛΙΚΡΕΙΝΟΥΣ ΔΙΑΛΟΓΟΥ.
    ΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡ ΛΟΙΠΟΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΤΑΒΕΡΝΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙΣ ΝΑ ΠΙΟΥΜΕ ΕΝΑ ΟΥΖΟ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟ ΣΟΒΑΡΟΙ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΘΑ ΣΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΩ (ΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΛΑ) ΑΛΛΑ ΣΕΒΑΣΟΥ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΠΩ ΤΩΡΑ ΔΗΜΟΣΙΑ.

  11. Βρε Jim το ‘χα το προαίσθημα ότι σε ξέρω γι αυτό δεν προσβλήθηκα ποτέ και σε αποκάλεσα φίλο από την αρχή. Να φύγει ο τοίχος να αγκαλιαστούμε να ανέβει η τηλεθέαση.
    (Το χω ξαναπεί αυτό αλλά μ΄αρέσει σαν ατάκα).

    Άμα τα λεγόμενά μου μπορούν να “δημιουργήσουν πρόβλημα”,
    άμα μπορούσα να “τορπιλίσω προσπάθειες”, (άρα μπορώ και να βοηθήσω προσπάθειες), κάτι έχω καταφέρει και ‘γω.
    Και φυσικά με τιμά που μου απάντησε ο Καθηγητής μας ο Βελούτσος.
    Στο κάτω κάτω άμα έγινα κακός άνθρωπος φταίει και αυτός. Αλλά δεν έγινα.
    Τον τόπο μου αγαπώ (και σε σημείο υπερβολής) και προσπαθώ να βοηθήσω αλλά από μακρία. (Γι αυτό τιμώ τους Ξυπτερά, Μαλλιαρό για την δυνατότητα).
    Συμμετέχω στον Σύνδεσμο Πλωμαριτών Αττικής,
    μέχρι και στη Πανλεσβιακή Ένωση Νέας Ιωνίας και Ηρακλείου.
    Στο Voyager (αυτό το ξέρεις τουλάχιστον αφού δεν ήξερες τη δημοσιογραφική ιδιότητα;) προσπαθώ και τσακώθηκα με τον Μανώλη Αναγνωστάκη (τον ξέρεις – διευθυντής μου είναι) για προβολή του Πλωμαρίου αλλά μάταια. Άμα δε πέσει “λάδι” από τον Δήμο…
    Μόνο μια αναφορά για τον Αγιο Ισίδωρο έχω καταφέρει.
    Αλλά γιατί να τορπιλίσω προσπάθειες; Ενοχλήθηκα που έγινε θέμα (όσο έφτασε στα αυτιά μου) με Φρυδά, Αρμενάκα, Βελούτσο και έκανα παρέμβαση.
    Ενοχλήθηκα που ο κ. Ζαμτράκης με προκλητικό τρόπο προτείνει για έδρα ότι βρει μπροστά του, εκτός από το Πλωμάρι που στο κάτω κάτω συγκεντρώνει τα περισσότερα στοιχεία για έδρα. Αλλά και να μην τα συγκέντρωνε πάλι την ίδια στάση θα κρατούσα. Πατρίδα μας είναι.

  12. Αγαπητέ μου Δημήτρη,

    σ΄ευχαριστώ και σε συγχαίρω για την παρέμβασή σου, που σίγουρα ικανοποιεί τους δημότες όμορων δήμων.
    Απ΄ό,τι αντιλαμβάνομαι ο κ. Γιάννης -που γράφει ενυπόγραφα, όπως κι εσύ- είναι άτομο νεαρής ηλικίας και συγχωρούνται ορισμένες εκφράσεις. Άλλωστε εξήγησε πειστικά τους λόγους που τον οδήγησαν να τις χρησιμοποιήσει.

    Υπήρξαν, όμως, σαφώς χειρότερες από ”πρεσβυτέρους” που δικαιολογημένα ενόχλησαν κι έθιξαν, αναίτια, δυο μεγάλους επαγγελματικούς κλάδους, που για πολλούς θεωρούνται ότι επιτελούν λειτούργημα: “ΕΜΠΡΟΣ” 18-11-2009 από νομικό. Κι ακόμη μία άλλη: “ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ” 19-11-2009, από κληρικό.

    Στέλιος Ε. Παππάς
    Παπάδος Γέρας

  13. Κύριε Παππά:
    Τα στοιχεία της επαγγελματικής μου ταυτότητας βρίσκονται στο τέλος της απάντησης μου στον κ. Βελούτσο, αμέσως μετά την επιστολή του.

    Η ηλικία μου 40 (ούτε μικρό με λες, ούτε μεγάλο). “Μέτριο” και πικρούτσικο όταν λέω αλήθειες – σαν το καφέ.

    Η παρέμβαση του κυρίου Βελούτσου που μπορεί να πηγάζει και από κομματικές γραμμές και πεποιθήσεις ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ γιατί είμαι ΔΗΜΟΤΗΣ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΕΡΑΣ.
    Αλλά δεν με ενοχλεί καθόλου. Όταν έχω χρόνο είμαι ανοιχτός σε κάθε διάλογο.

    Συγχωροχάρτια δεν δέχομαι από κανέναν.

  14. Κύριε Βελούτσο επειδή έχω υπάρξει μαθήτρια σας αλλά σας θυμάμαι και όσο δράσατε ως δημοτικός σύμβουλος είμαι σε θέση να πω ότι δε κατάλαβα ποτέ πια είναι πραγματικά η στάση σας η οποία θα όφειλε να είναι πιο ξεκάθαρη μιας και ζητάτε την ψήφο των Πλωμαριτών κάθε τόσο.
    Ασχοληθείτε καλύτερα με το συμφέρον του τόπου και αφήστε της θεαματικές παρεμβάσεις στο τι λέει εδώ ο Γιάννης Μαλλής. Αυτό που καταλαβαίνω είναι ό,τι επιθυμούσατε είναι προσωπική προβολή και την εύνοια ορισμένων.
    Μήπως αποβλέπετε κάπου….στο μέλλον; Και θέλετε να τα έχετε καλά και με τους όμορους δήμους; Ο τρόπος που επιλέξατε να “επιπλήξετε” το Γ. Μαλλη αυτό μου δείχνει. Διότι θα μπορούσατε να απαντήσετε σε εκείνον γράφοντας με σχόλιο κάτω από την τοποθέτηση του η και προσωπικά και όχι γράφοντας ξεχωριστό άρθρο. Και δε μπορώ να μη σκεφτώ ότι ενημερώσατε αμέσως μετά και φίλους γεραγώτες για να μπουν να το διαβάσουν και να ακολουθήσει και σχολιασμός από εκείνους.
    Μπράβο σας!! Μόλις κερδίσατε κανα δυο γεραγώτικα ψηφαλάκια αλλά χάσατε πολλά πλωμαρίτικα γιατί από διπλωμάτες άλλο τίποτα. Δε περίμενα βέβαια από εσάς κάτι καλύτερο με έχετε συνηθίσει σε αποστασίες, σε μεγαλομανία και ναπολεόντειες συμπεριφορές.

  15. Εδώ που γράφουμε όλοι μας , γίνεται μία δικτυακή συνεύερση κατά κύριο λόγο Πλωμαριτών,όπου πραγματοποιείται ανταλλαγή απόψεων ή και κριτική σε κάποιες απόψεις, ΑΝΕΠΙΣΗΜΑ.

    Φυσικά, πάντα με σεβασμό, κανόνες και δημοκρατικό χαρακτήρα.Αυτή είναι και η έννοια των blogs,που από ότι φαίνεται,αγνοούν πλήρως ορισμένοι,έχοντας την απατηλή εντύπωση ότι πρόκειται για την εφημερίδα της Κυβέρνησης.

    Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί τόσος ντόρος για όλα αυτά τα σχόλια σχετικά με τον “Καλλικράτη”.Θεωρώ ότι δεν έβλαψαν και δεν έθιξαν κανέναν επί της ουσίας.Αν δεν κάνω λάθος οι περισσότεροι είμαστε Πλωμαρίτες και επιθυμώντας να εκφράσουμε τους φόβους μας και τις ανησυχίες μας σχετικά με την εφαρμογή “Καλλικράτη”και ότι υποθετικά να συνεπάγεται αυτό, γράφτηκαν κάποια πράγματα .Κάποια ίσως, με δόση υπερβολής,αλλά σίγουρα όχι κακοπροαίρετα. Άλλωστε, είναι απόλυτα φυσιολογικό σε τέτοιες δύσκολες στιγμές να μάχεσαι και να διεκδικείς.

    Τι επρεπε, δηλαδή, να μην αναφερθεί κανείς μας π.χ στα σημεία όπου το Πλωμάρι υπερτερεί έναντι των άλλων Δήμων?

    Εκτός και αν αυτό είναι επιλήψιμο……

  16. ΕΙΡΗΝΗ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΑΛΑ ΤΟΝ Κ. ΒΕΛΟΥΤΣΟ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΜΙΛΑΣ ΕΤΣΙ.
    Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΘΗΝΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΠΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΠΡΟΚΟΠΗ ΜΟΝΟ ΑΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ. ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΟΙΝΟ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ. Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ.

  17. Σου λέει η Eirini ότι ήταν μαθήτριά του,
    σου λέει ότι τον γνωρίζει ως Δημοτικό Σύμβουλο,
    προφανώς τον γνωρίζει από την παρουσία του στα κοινά – όπως όλοι μας,
    φυσικά τον γνωρίζει γιατί ο καθένας στο Πλωμάρι γνωρίζει τους άλλους,
    τον γνωρίζει και από τις απόψεις του στο διαδύκτιο
    και βγαίνεις πάλι Jim και λες “δεν τον γνωρίζεις καλά”.

    Τι να σου πω βρε jim. Εντάξει πετάει ο Γάιδαρος, πετάει…

    Α! και Jim θα σου κάνω τη χάρη για να σε ικανοποιήσω…
    Το έχω αποφασίσει…
    Ας προσέξουν όλοι οι Πλωμαρίτες ότι με πείσατε…
    Ορίστε λοιπόν…

    ΖΗΤΩ Η ΓΕΡΑ!
    ΖΗΤΩ Η ΑΓΙΑΣΣΟΣ!
    ΖΗΤΩ ΟΛΟΙ! (ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΜΑΣ)
    ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΛΩΜΑΡΙΤΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΗΔΕΝΙΚΑ!
    ΔΕΝ ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΥ!
    ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ!
    ΖΗΤΩ Η ΤΟΥΡΚΙΑ!
    ΖΗΤΩ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΛΑΟΙ!
    ΖΗΤΩ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙ Ο Jim!
    NA ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ!
    ΖΗΤΩ!
    ΖΗΤΩ!
    ΖΗΤΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ!

    Εντάξει παιδιά τώρα;

  18. ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΩ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΑΠΩΛΕΣΕΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ. ΑΝ ΓΙΝΟΥΝ 3 ΔΗΜΟΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟ ΠΛΩΜΑΡΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΕΝΟΣ, ΓΙΑΤΙ ΠΛΗΡΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΘΕΤΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ. ΑΝ ΠΑΛΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΕΣΥ ΘΕΛΕΙΣ ΕΔΡΑ ΤΟ ΠΛΩΜΑΡΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΕΔΩ, ΕΙΣΑΙ ΒΑΘΙΑ ΝΥΧΤΩΜΕΝΟΣ.
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΕΛΟΥΤΣΟ ΤΟ ΝΑ ΤΟΝ ΕΙΧΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΙΟΛΑΣ. ΤΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΑΦΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΣ ΕΠΙ ΩΡΕΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΟΠΩΣ Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΤΟΥ (ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΗΘΟΘΗΡΙΚΑ ΟΠΩΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ Η ΕΙΡΗΝΗ) ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ.
    ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ.
    ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΣΧΟΛΙΑΖΩ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΕΚΕΙΝΟΣ, ΑΛΛΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙΣ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ, ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΕΣΥ ΓΙ’ ΑΤΟΝ;

  19. Xristi JIM de nomizw oti xreiazetai na ton kserw proropika gia na exw apopsi…alla na mou epitrepseis na mporw na exw giati ligo polu oloi gnwrizomaste sto Plomari alla opos eipa kai tin proigoumeni fora upirksa kai mathitria tou.Esu mporei na ton ksereis apo tin kali ki egw apo tin anapodi.

    Alla kai apo auti kai mono tin epistoli tou, xwris kaneis na ton gnwrizei, osa sumperasmata aneptiksa kai o pio koinos nous auta tha upethete apo to pws epelekse na topothetithei.

    Twra ean esu, exeis proropiki sxesi mazi tou kai sou einai sumpathis…to mono sigouro einai oti stereisai antikeimenikotitas sto na krineis ta legomena tou profanws.

    Exw tin apospi mou kai opote kati me prokalei mesa apo auta pou diavazw ta grafw…kai se allo thema eixa diafwnisei me to Yanni Malli kai apantisa…sto mellon mporei na sumfwnisw me sena i na diafwnisw pali, kai tha sou to grapsw….

    Edw omws oute egrapsa gia na stiriksw to Yianni (pou de to xreiazetai)..oute kapoion allo apla mou fanike toso ma toso atopi i paremvasi alla kai me skopimotita pou pragmatika aporw mas pernaei gia anoitous o k. Veloutsos???????

  20. ΜΑ ΔΕΝ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΩ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΕΙΡΗΝΗ. ΕΧΕΙΣ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΕΙΣ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΑ. ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΗΣΩ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΒΕΛΟΥΤΣΟ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ. ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΟΤΙ ΕΧΩ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΠΟΛΥ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΩ ΟΤΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΩΜΑΡΙ.
    ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΩΡΑΙΟ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ;
    ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ SITE ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΑΓΑΖΙ, ΝΑ ΦΑΜΕ, ΝΑ ΠΙΟΥΜΕ, ΝΑ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΣΟΥΜΕ, ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΤΟΥΜΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ
    ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΑΦΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΩΝΟΥΝ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΟΥΝ.
    ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ Η ΑΓΑΠΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΩΜΑΡΙ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ.

  21. Είχα καιρό να γράψω στο blog λόγω ανειλημμένων επαγγελματικών υποχρεώσεων μου στη δεύτερη πατρίδα μου, τη Θεσσαλονίκη. Σήμερα, Κυριακή, το δικαιολόγησα στον εαυτό μου. Άλλωστε σε λίγο καιρό, 9-10 Απριλίου, θα γίνει ένα συνέδριο σχετικά με αναπτυξιακά θέματα στο Πολύκεντρο Πλωμαρίου όπου θα συζητήσουμε όλοι οι Πλωμαρίτες και η προετοιμασία για την προβολή του συνεδρίου αυτού πρέπει να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν.

    Το έχω πει ξανά και θα το επαναλάβω: ΠΛΩΜΑΡΙΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ, ΠΟΤΕ ΗΤΤΗΜΕΝΟΙ. Έτσι μόνο θα προοδεύουμε και με αυτό τον τρόπο θα διεκδικήσουμε την Έδρα του νεοσύστατου Δήμου! Χαίρομαι που υπάρχουν διάφορες γνώμες και διαφορετικές συνιστώσες στον κοινό μας αγώνα. Πιστεύω ότι όλοι οι Πλωμαρίτες και ο καθένας με τον τρόπο του αγαπάμε το Πλωμάρι και θέλουμε το καλό του. Πέρα και πάνω από πολιτικές αντιλήψεις, προσωπικά συμφέροντα και κοινωνικές αντιθέσεις.

    Toν κ. Δημήτρη Βελούτσο, τον κ. Γιάννη Μαλλή, την κ. Μαριάνθη, τον κ. Jim, τον κ. Στέλιο Ε. Παππά, την κ. Eirini και την κ. Danay θα πρέπει να τους ευχαριστήσω για τον ενδιαφέρον τους και το προσωπικό χρόνο τους που αφιερώνουν στο Πλωμάρι και να τους προσκαλέσω όλους να συζητήσουμε για τα θέματα του Πλωμαρίου στην προαναφερθείσα διημερίδα. Άλλους τους γνωρίζω προσωπικά άλλους όχι. Αλλά θα ήθελα όλους να τους δώ τότε εκεί. Θα ήταν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να δώσουμε το βροντερό παρόν και εκφράσουμε την άποψη μας για τη μεγάλη μας αγάπη, το Πλωμάρι.

    Παρόντες θα είναι διακεκριμένοι Πλωμαρίτες και εξέχοντες πολιτικοί του τόπου μας. Παρόντες θα είμαστε και όλοι οι Πλωμαρίτες που θα θέλαμε να μην τα λέμε μόνο μέσω blogs αλλά και live.

    Σχετικά με τους άλλους Δήμους, έχω να σχολιάσω ότι σε έναν αγώνα θα υπάρξει νικητής και ηττημένος. Στην περίπτωση μας αξίζουμε τη νίκη αλλά τα ανώτερα συμφέροντα φαίνεται να μην συμφωνούν. Επιπλέον, ο κόσμος των άλλων Δήμων δεν θα ήθελε να βρεθεί στη θέση των ηττημένων. Συμφωνώ, ότι ο αγώνας έναντι των ανώτερων δυνάμεων και των αντιπάλων θα πρέπει να είναι κόσμιος και αξιοπρεπής αλλά δεν συμφωνώ με τίποτα όταν δεν γίνεται το ίδιο και από την άλλη πλευρά και υποχθόνια μέσα αμφισβητούν την αξία του Πλωμαρίου.

    Με αγάπη για το Πλωμάρι,
    Γεώργιος Κακές
    Πολιτικός Μηχανικός.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here