Home Ενημερώσεις Α.Ν. : Παρά το “Ναυάγιο” της πρώτης σύσκεψης, νέα προσπάθεια για τον...

Α.Ν. : Παρά το “Ναυάγιο” της πρώτης σύσκεψης, νέα προσπάθεια για τον “Καλλικράτη”

466
1

Δεν πραγματοποιήθηκε τελικά η συνάντηση των πέντε Δημάρχων της νότιας Λέσβου την περασμένη Τετάρτη στο Πλωμάρι, καθώς απλά δεν υπήρξε ανταπόκριση στην σχετική πρόσκληση του Δημήτρη Βαρβαγιάννη.
Θυμίζουμε ότι κ. Βαρβαγιάννης απηύθυνε την περασμένη εβδομάδα πρόσκληση στους Δημάρχους Γέρας, Ευεργέτουλα, Αγιάσου και Πολιχνίτου να συμμετέχουν σε σύσκεψη που θα γινόταν την Τετάρτη 10 του μήνα στο Δημαρχείο Πλωμαρίου για το σχέδιο “Καλλικράτης”. Ωστόσο πριν τη σύσκεψη, ο Δήμαρχος Αγιάσου Χρύσανθος Χατζηπαναγιώτης διαμήνυσε με επιστολή του ότι αρνείται να λάβει μέρος, καθώς η θέση του είναι ξεκάθαρα κατά των συνενώσεων, ενώ ο Δήμαρχος Γέρας Σωτήρης Ζαμτράκης σε απαντητική επιστολή του ζητούσε να γίνει συζήτηση σε μηδενική βάση και επί ίσοις όροις,
ενώ τονίζει ότι δεν δέχεται να παρευρεθεί σε μια συζήτηση κατά την οποία ο Δήμος Πλωμαρίου έχει αποφασίσει να εμμείνει στην θέση του να είναι το Πλωμάρι η έδρα του νέου διευρυμένου Δήμου, που πιθανότατα θα δημιουργηθεί από την συνένωση των πέντε όμορων Δήμων.
Επιπλέον, ο κ. Ζαμτράκης προτείνει να γίνει σε πρώτη φάση συνάντηση των πέντε Δημάρχων και στη συνέχεια να πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη για ανταλλαγή απόψεων επί του θέματος.

Νέα προσπάθεια
Όπως μαθαίνουμε, το βράδυ της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Πλωμαρίου έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου κ. Βαρβαγιάννη, στην οποία πάρθηκε απόφαση να γίνει εκ νέου πρόσκληση στα Δημοτικά Συμβούλια και τους Δημάρχους των πέντε Δήμων της νότιας Λέσβου, ώστε να πραγματοποιηθεί αυτή τη φορά συζήτηση για το ?καυτό? θέμα των συνενώσεων και με δεδομένο ότι η προηγούμενη προσπάθεια δεν τελεσφόρησε.
Σύμφωνα με την εισήγηση του Δημάρχου Δημήτρη Βαρβαγιάννη, η καινούργια συζήτηση πρέπει να γίνει σε «νέα βάση και χωρίς να ληφθούν υπόψη οι ειλημμένες αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων», χωρίς όμως να δίνονται περαιτέρω διευκρινίσεις για τη φράση αυτή, η οποία ομολογουμένως μπορεί να ερμηνευθεί με διαφορετικούς τρόπους.
Βέβαια πρόθεση της Δημοτικής Aρχής αλλά και της αντιπολίτευσης είναι προφανώς η έναρξη ενός νέου διαλόγου, με βάση την κοινή προσπάθεια όλων των εμπλεκόμενων μερών για την ανάδειξη και ανάπτυξη του νότιου τμήματος του νησιού και μάλιστα – όπως σημειώθηκε – με απόλυτα δημοκρατικές διαδικασίες.
Βέβαια αξίζει να σημειωθεί ότι η τοποθέτηση του Aντιδημάρχου Γιάννη Ξανθούλη ήταν κάπως διαφοροποιημένη, καθώς το σκεπτικό του συμφωνούσε εν μέρει με την άποψη του κ. Ζαμτράκη, ως προς το ότι η συνάντηση έπρεπε να γίνει καταρχήν μεταξύ των 5 Δημάρχων και μόνο, ώστε να τεθούν οι βάσεις του διαλόγου και στη συνέχεια να πάρει διευρυμένη μορφή.
Ωστόσο η πρότασή του δεν πέρασε, καθώς ομόφωνα το Δ.Σ. κατέληξε στη συνέχεια στην παραπάνω απόφαση.
Η ημερομηνία της νέας συνάντησης των πέντε – σύμφωνα με την ίδια πάντα πληροφόρηση των ?Κυρ. Αι.? – δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί, καθώς ο κ. Βαρβαγιάννης θέλει να απευθύνει πρώτα την επίσημη πρόσκληση και στη συνέχεια να δει – προφανώς – τις αντιδράσεις που θα υπάρξουν. Από την άλλη μπορεί να αφήνει ανοικτή την ημερομηνία, ως ένδειξη καλή θέλησης και για να παρθεί πιθανώς κοινή απόφαση από τους Δημάρχους για τη διεξαγωγή της, ανάλογα και με το πρόγραμμα ή τις υποχρεώσεις που έχει ο καθένας εξ αυτών.

Πηγή: www.aiolikanea.gr

Comments Closed

1 COMMENT

  1. Aυτό το:

    “η καινούργια συζήτηση πρέπει να γίνει σε «νέα βάση και χωρίς να ληφθούν υπόψη οι ειλημμένες αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων»”,

    μου λέει, αν καταλαβαίνω σωστά, ότι ρίχνουμε νερό στο κρασί μας…

Comments are closed.