Home Ενημερώσεις Υψηλή επικινδυνότητα στο δρόμο Ακρασίου – Νεοχωρίου

Υψηλή επικινδυνότητα στο δρόμο Ακρασίου – Νεοχωρίου

1027
0

Οι κατολισθήσεις που έκλεισαν πρόσφατα τον δρόμο Ακρασίου-Νεοχωρίου στο Πλωμάρι, έφεραν στην επιφάνεια τα γενικότερα προβλήματα που υπάρχουν στο οδικό δίκτυο του Δήμου Πλωμαρίου. Την ίδια στιγμή, ο Αντινομάρχης Έργων Θόδωρος Βαλσαμίδης, κάνει λόγο για δρόμο υψηλής επικινδυνότητας, που ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Παλαιοχωρίου Αριστείδης Γανώσης, εκπέμπει κραυγή αγωνίας και ενημερώνει τη Νομαρχία για σημαντικά προβλήματα που υπάρχουν και στον δρόμο Πλωμαρίου-Παλαιοχωρίου.


Το κομμάτι του δρόμου που χαρακτηρίζεται υψηλής επικινδυνότητας είναι αυτό που ξεκινά από την διακλάδωση της Μεγάλης Λίμνης προς το Αμπελικό και φτάνει μέχρι τη διακλάδωση του Νεοχωρίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Βαλσαμίδης προτρέπει τους οδηγούς που χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο κομμάτι, μήκους 20 περίπου χιλιομέτρων, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κυρίως αυτές τις ημέρες της έντονης κακοκαιρίας.
«Τα πρανή σε αυτό το σημείο του δρόμου δεν έχουν διαμορφωθεί σωστά από τότε που είχε κατασκευαστεί ο δρόμος και υπάρχει πρόβλημα», σημειώνει χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι «μετά τα πλέγματα που έχουμε τοποθετήσει στην βόρεια παράκαμψη της Μυτιλήνης θα τοποθετήσουμε πλέγματα και στα πιο επικίνδυνα σημεία του κομματιού αυτού. Επίσης θα τοποθετήσουμε πλέγματα στον δρόμο προς Λάμπου Μύλους, στην Εφταλού, και στον Άγιο Δημήτριο στην Αγιάσο».

Κραυγή αγωνίας
Την ίδια ώρα ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Παλαιοχωρίου, με επιστολή που απέστειλε στο Νομάρχη Παύλο Βογιατζή, αναφέρεται στην… πονεμένη ιστορία του δρόμου Πλωμαρίου – Μελίντας – Βατερών.
«Άραγε τι μεσολάβησε και το έργο έχει μείνει ημιτελές και ενώ είναι ένας δρόμος με μεγάλη κίνηση, έχει καταντήσει ένας δρόμος άκρως επικίνδυνος; Με την τελευταία νεροποντή σε πολλά σημεία έκλεισε και ακόμα και τώρα αποκολλούνται τμήματα με τεράστιους όγκους από χώμα, πέτρες και βράχια», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Γανώσης.
Κάνοντας μια αναδρομή στο ιστορικο κατασκευής του δρόμου από την περίοδο που… η Ελλάδα απελευθερώθηκε από τον τουρκικό ζυγό, φτάνει στην περίοδο της τελευταίας νεροποντής που προκάλεσε το κλείσιμο του δρόμου από το πλήθος κατολισθήσεων.
Ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Παλαιοχωρίου υπογραμμίζει γλαφυρά ότι «διεκδικούμε και θέλουμε άμεσα και επειγόντως ο δρόμος να είναι πάντα ανοικτός και ακίνδυνος, να γίνουν τα έργα τα οποία θα καταστήσουν σίγουρη τη διέλευση και όχι κάθε λίγο και λιγάκι να κλείνει ο δρόμος, να έχουμε κατολισθήσεις και να τρέμει το φυλλοκάρδι μας όταν περνάμε. Να γίνουν οι απαιτούμενες εργασίες στο κομμάτι του δρόμου δίπλα στο βιολογικό Πλωμαρίου, έτσι ώστε να μην υπάρχει συνέχεια καθίζηση αυτού του κομματιού. Τέλος, να ολοκληρωθεί ο δρόμος μέχρι τα Βατερά έτσι ώστε με το “ξεστοίχειωμα” του συγκεκριμένου δρόμου να “ξεστοιχειώσει” και η νότια πλευρά του νησιού μας που είναι και αυτή όμορφη και της αξίζει ένα καλύτερο αύριο».
Να σημειώσουμε, τέλος, ότι ο κ. Γανώσης, ενημέρωσε χθες τη Νομαρχία ότι και ο δρόμος Πλωμαρίου – Παλαιοχωρίου έχει μεγάλα προβλήματα από τις κατολισθήσεις των τελευταίων ημερών και χωρά να περάσει μόλις ένα αυτοκίνητο από κάποια συγκεκριμένα σημεία. Η ενημέρωση που έλαβε από τη Νομαρχία είναι ότι σήμερα θα μεταβεί ειδικό μηχάνημά της με προσωπικό για να “ξεμπλοκάρει” το προβληματικό κομμάτι.

Πηγή: www.aiolikanea.gr

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here