Home Ενημερώσεις Σύσκεψη από μηδενική βάση προτείνει ο Ζαμτράκης

Σύσκεψη από μηδενική βάση προτείνει ο Ζαμτράκης

1003
8
Χειραψία Μαυραγάνη-Ζαμτράκη

Σύσκεψη από μηδενική βάση και με ίσους όρους προτείνει ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ και Δήμαρχος Γέρας, Σωτήρης Ζαμτράκης, σε απαντητική επιστολή του προς τον Δήμαρχο Πλωμαρίου, Δημήτρη Βαρβαγιάννη, για την συζήτηση του σχεδίου της διοικητικής μεταρρύθμισης. Όπως είναι γνωστό, ο κ. Βαρβαγιάννης απηύθυνε την περασμένη εβδομάδα πρόσκληση στους Δημάρχους Γέρας, Ευεργέτουλα, Αγιάσου και Πολιχνίτου να συμμετέχουν σε σύσκεψη που θα γίνει την Τετάρτη, 10 του μηνός, στο Δημαρχείο Πλωμαρίου για το σχέδιο “Καλλικράτης”. Ήδη ο Δήμαρχος Αγιάσου, Χρύσανθος Χατζηπαναγιώτης απάντησε ότι δεν θα συμμετέχει στην σύσκεψη γιατί η θέση του είναι ξεκάθαρα κατά των συνενώσεων, ενώ και ο κ. Ζαμτράκης δεν δέχεται να παρευρεθεί σε μια συζήτηση κατά την οποία ο Δήμος Πλωμαρίου έχει αποφασίσει να εμμείνει στην θέση του να είναι το Πλωμάρι η έδρα του νέου διευρυμένου Δήμου, ο οποίος πιθανότατα θα δημιουργηθεί από την συνένωση των παραπάνω όμορων Δήμων.

Για το λόγο αυτό, ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ προτείνει να γίνει σε πρώτη φάση συνάντηση των 5 Δημάρχων και στη συνέχεια να πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη για ανταλλαγή απόψεων επί του θέματος.

Ο κ. Ζαμτράκης αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του προς τον Δήμαρχο Πλωμαρίου: «Ειλικρινά θα χαιρόμουν πολύ για την πρωτοβουλία σας αυτή, παρά το γεγονός ότι έχω δεχτεί ανεπίτρεπτες επιθέσεις και χαρακτηρισμούς που είδαν το φως της δημοσιότητας και προέρχονται όχι μόνο από απλούς πολίτες, αλλά και ανθρώπους της Αυτοδιοίκησης. Πλην όμως, σε ημερησία εφημερίδα (“Αιολικά Νέα” 2/2/2010) βρίσκω απόφαση ευρείας σύσκεψης που έγινε στο Πλωμάρι με την συμμετοχή σου και την συμμετοχή του επικεφαλής της αντιπολίτευσης, στην οποία για πολλοστή φορά επαναλήφθηκε απόφαση των κατοίκων του Πλωμαρίου και του Δημοτικού Συμβουλίου ότι “το Πλωμάρι πρέπει να είναι η έδρα του νέου Δήμου που θα δημιουργηθεί στην περιοχή κλπ.” και κατά δήλωσή σου στην απόφαση αυτή εμμένετε. Για την απόφασή σας είστε ασφαλώς άξιοι συγχαρητηρίων. Πλην όμως εγώ δεν μπορώ να συμμετάσχω σε μια συζήτηση με ειλημμένη απόφαση. Η οποιαδήποτε πρόταση είναι συζητήσιμη, κάθε όμως απόφαση που έχει ληφθεί εκ των προτέρων απορρίπτεται. Ως εκ τούτου και προκειμένου μια τόσο σημαντική πρωτοβουλία να μην οδηγηθεί σε αποτυχία, προτείνω συνάντηση των 5 Δημάρχων σε πρώτη φάση, στην οποία θα συμφωνηθούν οι όροι και το πλαίσιο της συζήτησης και στη συνέχεια ευρεία σύσκεψη για ανταλλαγή απόψεων από μηδενική βάση και με ίσους όρους. Έτσι, κατά την άποψή μου, είναι πιθανό να καταλήξουμε σε αποδεκτή από όλους λύση προς όφελος όλων των Δήμων της ευρύτερης περιοχής».

Αποστολέας Jim.

08.02.2010 18:00:00 Τοπική Αυτοδιοίκηση. Από www.aiolikanea.gr

Comments Closed

8 COMMENTS

  1. Τ Ι Δ Ε Ν Κ Α Τ Α Λ Α Β Α Ι Ν Ε Ι Σ ΚΥΡΙΕ ΖΑΜΤΡΑΚΗ;

    ΤΟ ΠΛΩΜΑΡΙ έχει λιμάνι για πλοία και το ΠΕΡΑΜΑ για ψαρόβαρκες. Η Αγιάσος δεν ξέρει τι θα πει λιμάνι.

    ΤΟ ΠΛΩΜΑΡΙ είναι ΕΝΑ, ΜΕΓΑΛΟ και ΔΥΝΑΤΟ και η Γέρα είναι διάφορα χωριά εδώ και εκεί. Η Αγιάσσος είναι ένα ωραίο χωριό για βόλτα τον δεκαπενταύγουστο.

    ΤΟ ΠΛΩΜΑΡΙ έχει ούζο ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗ, ΑΡΒΑΝΙΤΗ, κλπ και η Γέρα έχει ούζο Σαμαρά. Άντε κάνε και σύγκριση τώρα! Η Αγιάσος έχει βαρύ γλυκό και σουμάδα.

    ΤΟ ΠΛΩΜΑΡΙ έχει ελαιόδενδρα στα βουνά και η Γέρα κάμπους για πέταγμα χαρταετού.

    ΤΟ ΠΛΩΜΑΡΙ έχει ξενοδοχεία. Η Γέρα rooms to let και η ΑΓΙΑΣΟΣ σλίπινγκ μπαγκ πίσω από το ιερό στο πανηγύρι. Μεγάλη η χάρη της Παναγίας.

    ΤΟ ΠΛΩΜΑΡΙ έχει κέντρο Υγείας και η Γέρα και η Αγιάσος αγροτικά ιατρεία.

    ΤΟ ΠΛΩΜΑΡΙ έχει και μαρίνα για κότερα και μικρά πλοία. Η Γέρα και η Αγιάσος έχουν και εκεί μία Μαρίνα. Τη κόρη του Γιώργου. Του Γιώργου του υδραυλικού που έχει δύο κόρες. Τη μια τη λένε Μαρίνα και την άλλη Κατερίνα.

    ΤΟ ΠΛΩΜΑΡΙ έχει παραλία Αγίου Ισιδώρου.
    Η Γέρα έχει κάτι παραλίες 10 μέτρων που τους κουβαλάτε άμμο με τα φορτηγά. Και η Αγιάσος έχει παραλία. Στη τηλεόραση.

    ΤΙ ΔΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΖΑΜΤΡΑΚΗ;
    ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΕΛΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ;

  2. ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΣΕ ΣΥΓΧΑΡΩ ΓΙΑΝΝΗ!ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΩΣΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΥΝΔΙΑΣΜΕΝΑ ΜΕ ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟ ΧΙΟΥΜΟΡ!!!

  3. Ευχαριστώ!

    Μου ‘ρθε κι άλλο σε σχέση με Αγιάσο:

    ΤΟ ΠΛΩΜΑΡΙ από εποχή Θεοδωρίδη-Βάμβουρα έχει οργανωμένο Κέντρο Πώλησης Τύπου με βιβλία, περιοδικά, εφημερίδες.
    Στην Αγιάσο πουλάγανε περιοδικά σε μπακάλικα με κονσέρβες και δίπλα σε μαγαζιά με παγιαβλέλια.

  4. Γιάννη για την ιστορία συμπληρώνω πως το Κέντρο Πώλησης Τύπου με βιβλία, περιοδικά, εφημερίδες που πολύ σωστά αναφέρεις ήταν Πρακτορείο Εφημερίδων( Βάμβουρας-Θεοδωρίδης Ο. Ε)από τα παλαιότερα στην Ελλάδα και ανεξάρτητο. Δηλαδή δεν ανήκαμε στη Μυτιλήνη,(η Μυτιλήνη ήταν πάλι χωριστό Πρακτορείο), έφτανε ο τύπος απευθείας από Αθήνα στο Πλωμάρι αυτόνομος-και όχι στις αποθήκες της Μυτιλήνης για να γίνει η διαλογή και στη συνέχεια η διανομή όπως γίνεται σήμερα. Και βέβαια τότε που η επαρχία είχε στα χωριά της πολυπληθές αναγνωστικό κοινό το Βάμβουρας -Θεοδωρίδης έκανε τη διανομή και τροφοδοτούσε τα χωριά. Δηλαδή με λίγα λόγια το Πλωμάρι είχε Πρακτορείο Εφημερίδων-Ελληνικού και Διεθνούς(Κέντρο Τύπου όπως λέγεται σήμερα) και όχι εφημεριδοπώλες.

  5. Σερφάροντας , έπεσα πάνω στο blog “alfavitario” του Στρατή Γιαννίκου από τη Γέρα. Δεν με αφήνουν αδιάφορο τα γραφόμενά του και με αρκετά συμφωνώ, οπότε μεταφέρω στο δικό μας blog ένα μέρος:

    Γεραγώτες και Πλωμαρίτες είμασταν ΗΛΙΘΙΟΙ που δεν φτιάξαμε ένα δρόμο που να μας ενώνει. (Αχ, αυτό το αδιέξοδο της Λαγκάδας!!!)

    Πλωμαρίτες – Πολυχνιάτες δεν σας φταίνε οι Μυτιληνιοί που δεν φτιάχτηκε ο δρόμος σας, μα εσείς οι ίδιοι που δεν βρήκατε τον τρόπο
    να πιέσετε, που επαναπαυτήκατε, που, που, …..

    Αγιασώτες – Πλωμαρίτες που δε συνεχίστηκε ο δρόμος από Μεγαλοχώρι και πέρα φταίτε αμφότεροι.

    Φταίει η αρχοντοχωριατιά μας που μας εκμεταλλεύονται.

    Το κεφάλαιο δεν είναι κακό , μα δεν είναι και χαζό. Αν δει κάποιους που δεν ενδιαφέρονται για το βιος τους πάει και τούς το παίρνει.

    Το κεφάλαιο δεν είναι κακό, είναι έξυπνο. Αν σας δει χαζούς
    θα σας ρημάξει. Αν σας δει διεσπασμένους θα σας λιανίσει.

    Να σας φτιάξει πρώτα δρόμους, να σας φτιάξει πρώτα λιμάνια .
    (ΝΑΙ, ΝΑΙ, ΝΑΙ και πάλι ΝΑΙ στη σύνδεση Λαυρίου – Πλωμαρίου).

    Μη δίνετε το κεφάλαιό σας στο ΚΕΦΑΛΑΙΟ , αδιαπραγμάτευτα.

    Συνασπιστείτε , πέστε ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΝΩΣΕΙΣ.

    Κι όταν σας φτιάξουν όλα αυτά που σας χρωστάνε , τό ξανασυζητάτε.

    Σας κοροϊδεύουν με αριθμούς. Αφού ζητάνε μεγάλους Δήμους και μιλάνε για συνενώσεις ΜΑΜΟΥΘ στην Αττική , γιατί δεν μιλάνε για ένα δήμο για όλο το νησί; (Το τελευταίο θα ήταν ο θάνατος μας) . Γιατί ο Δήμος Οινόης _Βιλλίων στην Δυτική Αττική , σύμφωνα με την πρόταση του ΙΤΑ θα αριθμεί περίπου 5000 κατοίκους γιατί παρόμοια παραδείγματα συνενώσεων νέων δήμων με 4 και 5000 κατοίκους βρίσκεις πολλά στην πρόταση του ΙΤΑ; Εδώ δεν μας πειράζει ο πληθυσμός; Ποια αλήθεια μας κρύβουν;

    ΠΟΛΥΧΝΙΤΕΣ _ ΑΓΙΑΣΩΤΕΣ _ ΠΛΩΜΑΡΙΤΕΣ σας μιλάει ένας Γεραγώτης
    που έχει το λιγότερο να χάσει απ’ όλους εσάς. Μία είναι η λύση :

    ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΟΧΙ στις ΣΥΝΕΝΩΣΕΙΣ

    Τότε ΘΑ ΤΡΟΜΑΞΟΥΝ , ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΣΩ

    Και ίσως τότες μας φτιάξουν λιμάνια και δρόμους.

    Στρατής Γιαννίκος

  6. Το διάβασα και γω προηγουμένως όλο. Στο συγκεκριμένο λέει πολλές αλήθειες σταράτα και χωρίς μάσκες τόσο για τον τόπο του όσο και για τους γειτονικούς συμπεριλαμβανομένου και του δικού μας.

  7. Αγαπητέ Γιάννη,
    Κατ’ αρχάς δεν αμφισβητώ την αγάπη και το ενδιαφέρον σου για τον τόπο μας, τόσο το δικό σου όσο και όλων των συνδημοτών μας.
    Τα θεωρώ δεδομένα. Επίσης δεν αμφισβητώ το δικαίωμα κανενός να εκφράζει και να διατυπώνει ελεύθερα τη γνώμη του για κάθε θέμα, οποιαδήποτε άποψη κι αν έχει. Απεναντίας χαίρομαι γιατί υπάρχουν συνδημότες μου που έχουν γνώμη, που οργανώνονται και δρουν για το κοινό νομίζω όλων μας σκοπό την ανάπτυξη του τόπου μας του ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ.
    Θα μου επιτρέψεις όμως να κάνω κριτική σε σένα και σε όσους αποδέχονται ορισμένα από αυτά που γράφεις στο διαδίκτυο. Άλλωστε αυτό θέλει η δημοκρατία. Την κατάθεση απόψεων και το διάλογο μέσα από τον οποίο προκύπτει η καλύτερη λύση των προβλημάτων.
    Θέλω να πιστεύω ότι κοινός μας στόχος είναι το καλό του τόπου μας. Ίσως όμως ο δρόμος για να πετύχουμε το στόχο μας να είναι διαφορετικός, σύμφωνα με τις αντιλήψεις και τις εμπειρίες του καθενός μας. Και σε ρωτώ τα όσα γράφεις στις 9 Φεβρουαρίου (Yiannis Mallis site) πιστεύεις αλήθεια στην επίτευξη του στόχου μας. Πιστεύεις ότι βοηθούν στην όσμωση των δημοτών των υπό συνένωση δήμων? Πιστεύεις ότι βοηθούν στο διάλογο και στην αλληλοκατανόηση των προβλημάτων? Για σκέψου να είσαι εσύ δημότης της Γέρας ή της Αγιάσου? Θα σου άρεσαν? Πως θα αντιδρούσες? Σε μένα πάντως αν ήμουν δημότης της Γέρας ή της Αγιάσου δεν θα μου άρεσαν καθόλου. Απεναντίας θα αντιδρούσα και θα έλεγα ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΩΣΗ και θα άρχιζα εγώ να υπερασπίζομαι με όλες τις δυνάμεις τον τόπο μου, που ίσως να μην έχει τα ίδια πλεονεκτήματα με το δικό σου. Όμως θα είναι ο τόπος μου.
    Θέλω να πιστεύω στη περίπτωση δημιουργίας τριών δήμων το ΠΛΩΜΑΡΙ έχει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα ώστε να αποτελέσει την έδρα του δήμου της Νότιας Λέσβου. Αυτά όμως πρέπει να διατυπώνονται με όμορφο τρόπο χωρίς να προκαλούν και παράλληλα να ακούμε με σεβασμό και τα επιχειρήματα των όμορων δήμων ώστε μέσα από ένα πολιτισμένο διάλογο, μέσα από την αντιπαράθεση απόψεων και την ευγενική άμυλα να καταλήξουμε στην καλύτερη δυνατή λύση για την ανάπτυξη του νέου δήμου μας συνολικά με δημοκρατική λειτουργία και με τη συμμετοχή ΟΛΩΝ μας στη διαμόρφωση της αναπτυξιακής πρότασης της περιοχής μας.

  8. Αγαπητέ μου Δημήτρη,

    σ΄ευχαριστώ και σε συγχαίρω για την παρέμβασή σου, που σίγουρα ικανοποιεί τους δημότες όμορων δήμων.
    Απ΄ό,τι αντιλαμβάνομαι ο κ. Γιάννης -που γράφει ενυπόγραφα, όπως κι εσύ- είναι άτομο νεαρής ηλικίας και συγχωρούνται ορισμένες εκφράσεις. Άλλωστε εξήγησε πειστικά τους λόγους που τον οδήγησαν να τις χρησιμοποιήσει.

    Υπήρξαν, όμως, σαφώς χειρότερες από ”πρεσβυτέρους” που δικαιολογημένα ενόχλησαν κι έθιξαν, αναίτια, δυο μεγάλους επαγγελματικούς κλάδους, που για πολλούς θεωρούνται ότι επιτελούν λειτούργημα: “ΕΜΠΡΟΣ” 18-11-2009 από νομικό. Κι ακόμη μία άλλη: “ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ” 19-11-2009, από κληρικό.

    Στέλιος Ε. Παππάς
    Παπάδος Γέρας

Comments are closed.