Η Συντονιστική Επιτροπή του Δικτύου Κοινοτήτων μας απέστειλε Δελτίο Τύπου το οποίο αναφέρει ότι: Νοσηλευτικό προσωπικό των Περιφερειακών Ιατρείων της Λέσβου, θα μετακινηθεί στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Αυτό ίσως σχετίζεται και με την υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Πλωμαρίου, κάτι το οποίο ακούγεται εδώ και αρκετό καιρό. Διαβάστε παρακάτω την σχετική ενημέρωση που είχαμε.


Η Συντονιστική Επιτροπή του Δικτύου Κοινοτήτων Λέσβου αφού ενημερώθηκε για τις επερχόμενες μετακινήσεις νοσηλευτικού προσωπικού των περιφερειακών ιατρείων της Λέσβου προς το Βοστάνειο Νοσοκομείο, εκφράζει την έντονη αντίθεσή της ως προς την τακτική αυτή.

Θεωρούμε πως απόρροια μιας τέτοιας ενέργειας, θα είναι η επισφαλής λειτουργία των Περιφερειακών Ιατρείων της Λέσβου που ήδη λειτουργούν οριακά αλλά και μία ακόμη υποβάθμιση της Λεσβιακής υπαίθρου μετά την συγχώνευση των Δήμων και το κλείσιμο περιφερειακών δημόσιων υπηρεσιών.

Η κάλυψη του Νοσοκομείου της πόλης, με νοσηλευτικό προσωπικό που υπηρετεί στα χωριά μας, συνεπάγεται ταυτόχρονα, την αυτόματη υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στα ιατρεία της Λεσβιακής υπαίθρου. Αυτό, σε συνδυασμό με τις ιδιαίτερες συνθήκες της περιοχής μας, δηλαδή το ιδιόμορφο γεωγραφικό ανάγλυφο , την εκτεταμένη πληθυσμιακή περιφέρεια και το ανεπαρκές οδικό δίκτυο‚ θα έχει καταστροφικές συνέπειες για την εύρυθμη λειτουργία των πρωτοβάθμιων μονάδων υγείας των χωριών και εγκυμονεί σημαντικούς κινδύνους για την ομαλή πρωτοβάθμια περίθαλψη του τοπικού πληθυσμού.
Για τους λόγους αυτούς κρίνουμε επιτακτική την ανάγκη παραμονής του συνόλου του νοσηλευτικού προσωπικού που υπηρετεί στα περιφερειακά ιατρεία της Λέσβου και προτείνουμε οι όποιες ανάγκες του Νοσοκομείου να καλυφθούν με μεταθέσεις συμπατριωτών μας που υπηρετούν σε άλλες περιοχές της χώρας και επιθυμούν να επιστρέψουν στο νησί.

Η Συντονιστική Επιτροπή του Δικτύου

Σχόλιο από το blog: Τελικά ο Καλλικράτης δεν έγινε μόνο για τους Δήμους, αλλά για όλες τις υπηρεσίες ακόμα και για την υγεία ίσως και την παιδεία. Θα αντιδράσει κανείς; Θα γίνει κάποια νέα Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση; Ως πότε στο Πλωμάρι θα τα δεχόμαστε όλα χωρίς αντίδραση;