Home Ενημερώσεις Γεραγώτικο blog ξεκινάει άτυπα τον “Online πόλεμο” για τον “Καλλικράτη”

Γεραγώτικο blog ξεκινάει άτυπα τον “Online πόλεμο” για τον “Καλλικράτη”

907
11

Έλαβα ένα μήνυμα από επισκέπτες του blog ότι κάποιο μυτιληνιό-γεραγώτικο blog αναπαρήγαγε κάποιο σχόλιο που γράφτηκε εδώ σε ένα θέμα σχετικά με τον “Καλλικράτη”. Λίγο πολύ υπάρχει μια ειρωνεία ως προς το σχόλιο, αλλά και τις δηλώσεις του Δήμαρχου Πλωμαρίου Δ. Βαρβαγιάννη, αναφέρει επίσης ότι το να τηρηθεί η χωροταξία σύμφωνα με τις παλιές επαρχίες Μυτιλήνης-Πλωμαρίου-Μήθυμνας, είναι πολύ σκληρό μέτρο από πλευράς κυβέρνησης. Η αναφορά γίνεται στο παρόν blog www.plomarinews.gr και στο www.plomari.eu όπου είχε δημοσιευτεί η δήλωση του Δημήτρη Βαρβαγιάννη.

Ένα απόσπασμα: Οι δηλώσεις έγιναν, ένα με δυο μήνες πριν την ανακοίνωση της «διαβούλευσης ;;;» για τον «Καλλικράτη» . Με λίγο ψάξιμο σε πλωμαρίτικα μπλοκ βρίσκεις πολλές δηλώσεις και σχόλια. Φανταστείτε τι θα ακολουθήσει. Δήλωση Δημάρχου Πλωμαρίου
Για μας – είπε ο δήμαρχος – είναι αδιαπραγμάτευτο ότι η έδρα θα είναι το Πλωμάρι. Και με την Ερεσό ακόμη να συνενωθούμε, η έδρα θα είναι το Πλωμάρι. Και δεν το συζητάμε αυτό.
Οι Πλωμαρίτες επιδιώκουν σε περίπτωση επικράτησης του σκληρού σεναρίου, 3 δήμους για το νησί στα όρια των παλιών επαρχιών με διεύρυνση των ορίων της παλαιάς Επαρχίας Πλωμαρίου:
1.Μηθύμνης με έδρα την Καλλονή
2.Μυτιλήνης με έδρα τη Μυτιλήνη και
3. Πλωμαρίου με έδρα το Πλωμάρι. (Πολυχνίτος, Αγιάσος, Γέρα, Πλωμάρι)

Αν θέλετε μπορείτε να διαβάστε τη σηνεχεια πατήστε εδώ: http://alfavitario.blogspot.com/2010/01/blog-post_19.html .

Facebook comments:

11 COMMENTS

  1. Το Πλωμάρι έχει πολλά να επιδείξει έναντι των υπόλοιπων συνδιεκδικητών της έδρας αλλά ένα είναι που κάνει τη μεγάλη διαφορά του: ο κόσμος του! Αυτόν φοβούνται όλοι οι υπόλοιποι! Αυτός, όμως, θα κερδίσει τη μάχη! Και σε αυτόν ανήκει το μέλλον του Πλωμαρίου! ΠΛΩΜΑΡΙΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ, ΠΟΤΕ ΗΤΤΗΜΕΝΟΙ!

  2. Εντάξει και τι έγινε; Ας λέει ο άνθρωπος και ας δημοσιεύει. Ευτύχημα είναι το ότι ενημερώνεται και λαμβάνει υπόψη του τις δυνατότητες κάθε περιοχής.
    Ο αγώνας συνεχίζεται….και ασφαλώς θα τον κερδίσουμε οι Πλωμαρίτες αν το λάβουμε στα σοβαρά και δεν αδιαφορήσουμε.

  3. Το ανέφερα γιατί απλά ήταν ειρωνικό το ύφος του. Δε νομίζω να λαμβάνει υπόψιν τις δυνατότητες του Πλωμαρίου, όταν αποκαλέι σκληρό μέτρο να τηρηθούν ως λύση οι παλιές επαρχίες του νησιού μας.
    Είναι λογικό κατα τα άλλα ο κάθε πολίτης των άλλως περιοχών να θεωρεί ότι πρέπει αυτοί να πάρουν την έδρα. Είναι επίσης γνωστό ότι μας κατηγορούν και ως τοπικιστές.

  4. ΑΠΟ ΟΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΑΝΩ Ο κ. ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΣΤΡΑΤΗΣ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΑΚΑΔΟ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΔΗΜΟ ΓΕΡΑΣ-ΕΥΕΡΓΕΤΟΥΛΑ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΟΝ ΠΛΑΚΑΔΟ.ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΧΕΙ ΚΑΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΩΜΑΡΙ (ΣΑΦΩΣ ΤΟ ΑΔΙΚΕΙ) ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ “ΔΕΙ” ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΕΝΑ ΔΗΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ (ΠΟΛΙΧΝΙΤΟ-ΑΓΙΑΣΣΟ-ΠΛΩΜΑΡΙ-ΓΕΡΑ ΠΙΘΑΝΟΝ & ΕΥΕΡΓΕΤΟΥΛΑ) ΟΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΠΑΜΠΟΛΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΠΕΡΙΦΗΜΕΣ (ΑΓ.ΙΣΙΔΩΡΟΣ-ΒΑΤΕΡΑ-ΤΑΡΤΙ ΚΛΠ) , ΑΠΟ ΜΟΥΣΕΙΑ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΑ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ-ΘΕΜΑΤΙΚΑ(ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΑΠΟΥΝΙΟΥ, ΟΥΖΟΥ, ΡΗΤΙΝΗΣ ΠΛΩΜΑΡΙ) ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΑΣ ΠΑΠΠΑΔΟΣ, ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΛΑΙΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΒΡΙΣΑ Κ.Α.
    ΘΕΡΜΑ ΝΕΡΑ ΠΟΛΙΧΝΙΤΟΥ (ΘΕΡΜΟΤΕΡΗ ΦΥΣΙΚΗ ΠΗΓΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ) ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟΠΙΑ ΔΙΑΣΠΑΡΤΑ Σ ΟΛΟ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ , ΑΓΙΑΣΟ , ΒΑΤΕΡΑ , ΠΛΩΜΑΡΙΤΟΧΩΡΙΑ , ΣΚΟΠΕΛΟ ,ΚΑΡΙΩΝΑΣ , ΜΕΓΑΛΗ ΛΙΜΝΗ , ΟΡΜΙΣΚΟΥΣ ΣΤΗ ΓΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΑΥΜΑΣΙΟ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΓΕΡΑΣ (ΑΝ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΔΕΙ ΤΗ ΛΙΜΝΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ ΤΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΕΙ Ο ΚΟΛΠΟΣ ΓΕΡΑΣ ) ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΑΓΙΑΣΣΟΥ , ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΟΜΒΕΣ ΣΤΟ ΣΚΟΠΕΛΟ , ΤΑ ΛΑΙΚΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΣΌΛΑ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΤΩΡΑ ΝΑ ΤΑ ΑΠΑΡΙΘΜΗΣΩ , ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ , ΟΠΩΣ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΟΥΖΟΥ ΣΤΟ ΠΛΩΜΑΡΙ , ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣΟΥ Κ.Α.
    ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ (ΠΟΣΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΛΛΟΣΤΕ ΚΟΝΤΑ 25000 ΚΑΤΟΙΚΟΙ , ΜΕ ΕΝΑ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΟ ΠΛΩΜΑΡΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΓΕΙΩΣΕΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗ ΛΕΣΒΟ.
    ΑΥΤΑ ΦΙΛΕ ΣΤΡΑΤΗ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΠΟΥ ΝΟΙΑΖΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ
    ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΩΝΟΥΝ ΚΙ ΟΧΙ ΝΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΕΙ , Ε ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΟΙ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ ΦΙΛΕ ΣΤΡΑΤΗ ΑΣ ΤΟΥΣ ΦΤΕΙΑΞΟΥΝ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ 2010!!!!

  5. Ρε φίλε Stratis και άμα “μας συνενώσουν” με το ζόρι, δεν πρέπει να δούμε το σενάριο που βολεύει περισσότερο τη περιοχή – το νότιο κομμάτι του νησιού;

  6. Σοσιαλιστικό-αριστερές οι απόψεις, εγώ μαζί σου. Αν όμως είναι αναπόφευκτη η συνένωση πρέπει να δούμε τι μας συμφέρει σαν νότιο κομμάτι της Λέσβου. Το μεγάλο πλεονέκτημα του Πλωμαρίου είναι το λιμάνι σε σχέση με όλες τις πιθανές έδρες του νέου Δήμου.
    Σαν admin είμαι πιο ουδέτερος αλλά σαν Δημήτρης θέλω να λέω την άποψη μου και γω στα σχόλια.

  7. Άμα “μας συνενώσουν” με το ζόρι;;;
    …………….

    Η κυβέρνηση μιλά για περιορισμό των δήμων από 1034 σε 370 περίπου. Όμως μη σου φανεί περίεργο αν ικανοποιείται και με το μισό αριθμό , μιλάμε για 500- 600 δήμους. ¨’Εγκειται στις αντιδράσεις. (Ήδη τροποποίησε το νόμο για την παροχή υπηκοότητας στους ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ)

    Υπάρχουν πολλοί δήμοι στην Ελλάδα με 2000 και 3000 κατοίκους, όπως και πολλά μικρά νησιά . Εκεί δεν θα δυσκολευτεί. Έχει να λύσει το οικονομικό, το ασφαλιστικό… δεν μπορεί να κρατάει πολλά καρπούζια σε μια μασχάλη.

    Τη Γέρα βγάλτε την από τα πλάνα σας , δεν παίζει. Πρώτα δεν κουνιέται φύλλο, δεύτερον η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων είναι κάτοικοι Μυτιλήνης, τρίτον το φιλέτο του Κόλπου δεν το αφήνουν οι Μυτιληνιοί. (Έχω να διηγηθώ πολλές ιστορίες που δεν είναι του παρόντος).

    Η πρόταση Ψυρούκη πρέπει να σας προβληματίσει. Ο μόνος που αντιδρά από τη Γέρα στις συνενώσεις είναι η αφεντομουτσουνάρα μου, σε σημείο που να έχω καταντήσει γραφικός και να ακολουθούμαι από τον εαυτό μου.

    Κατά την ταπεινή μου γνώμη πρέπει σε πρώτη φάση να συνασπιστείτε Πλωμαρίτες – Αγιασώτες με κοινή θέση για αυτονομία των Δήμων σας και τότε θα δείτε (ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ) ποιοι θα τραβήξουν το ζόρι.

    Έχετε και στο νου σας ,αν θέλετε ντε και καλά συνενώσεις ή αν θέλετε να κρατάτε κρυφούς άσους στο μανίκι σας, την Δημιουργία Δήμου ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ _ ΑΓΙΑΣΟΥ με έδρα το ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙ ( για την επόμενη τετραετία εννοώ)
    Η τελευταία πρόταση δεν είναι επεξεργασμένη, γι αυτό μην γελάσετε. Αν πάνε όμως να σας τρελάνουν, πρέπει εσείς να τους τρελάνετε.

    Η ΕΕ ζητά αναγκαστικές συνενώσεις σε επίπεδο ΝΟΜΑΡΧΙΩΝ κι όχι Δήμων. Τον σχετικό κανονισμό τον έχω αναρτήσει και σχολιάσει, στο ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙΟ. (ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 1059)

    Στρατής Γιαννίκος

    ΥΓ. Για τους φίλους Πλωμαρίτες , αν προλάβω σε κανένα μισάωρο, διαφορετικά αύριο θα αναρτήσω στο ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙΟ ένα ποίημα για την ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΡΥΦΤΗ , το μέρος που λατρεύω.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here