Home Ενημερώσεις Αιολικά Νέα: “Φως στο τούνελ” για το Ναυτικό Μουσείο Πλωμαρίου

Αιολικά Νέα: “Φως στο τούνελ” για το Ναυτικό Μουσείο Πλωμαρίου

648
4

“Φως στο τούνελ” ύστερα από αρκετά χρόνια για το Ναυτικό Μουσείο Πλωμαρίου βλέπει ο Δήμαρχος Δ. Βαρβαγιάννης, μετά τη συνάντηση που είχε το μεσημέρι της Παρασκευής στο γραφείο του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Νίκου Σηφουνάκη.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη ο Γ.Γ. Αιγαίου Δημήτρης Χαλκιώτης και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Παναγιώτης Θεοδωρίδης, ενώ μια προσυζήτηση του θέματος είχε γίνει – από ό,τι πληροφορηθήκαμε – στη γιορτή του Αγίου Νικολάου, όταν ο Υφυπουργός είχε επισκεφθεί το Πλωμάρι.
Από την πλευρά της η Δημοτική Αρχή εξέφρασε την επιθυμία το Μουσείο που είναι μοναδικό στο είδος του να προχωρήσει, κάτι που φαίνεται να βρήκε σύμφωνο και τον κ. Σηφουνάκη ο οποίος έκανε την έκπληξη, λέγοντας ότι προτίθεται να βοηθήσει εμπράκτως και μάλιστα εκδήλωσε την προθυμία του να χρηματοδοτήσει το Υπουργείο τη μελέτη!
«Η βούληση του Υφυπουργού έγινε φυσικά αποδεκτή από εμάς με μεγάλη χαρά, καθώς δεν σας κρύβω ότι όσες προσπάθειες έγιναν τα τελευταία χρόνια δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Πραγματικά δεν έχω λόγια να ευχαριστήσω τον κ. Σηφουνάκη, όχι μόνο γιατί μας άκουσε και έδειξε ενδιαφέρον στο αίτημά μας, αλλά πολύ περισσότερο γιατί για πρώτη φορά μετά από τόσα χρόνια, στο πρόσωπό του η πολιτεία μας δίνει επιτέλους τη δυνατότητα να υλοποιήσουμε ένα μεγάλο όραμα που είχαμε για τον τόπο μας και αυτό είναι πραγματικά μια ευτυχής συγκυρία.
Εύχομαι μετά από αυτό να προχωρήσουμε στη μελέτη και να μην υπάρξουν άλλα προβλήματα, ώστε το Μουσείο να προχωρήσει απρόσκοπτα. Και πάλι απευθύνουμε τις θερμές μας ευχαριστίες τόσο στον κ Σηφουνάκη, όσο και στον κ. Χαλκιώτη για την υποστήριξή τους», κατέληξε ο κ. Βαρβαγιάννης.
Να σημειωθεί ότι το Ναυτικό Μουσείο στο Πλωμάρι θα δημιουργηθεί στην παλιά ραφινερί Τσαραμύρση, ένα παλιό εργοστάσιο επεξεργασίας ελαιολάδου και παρασκευής σαπουνιού, το οποίο βρίσκεται στη θέση “ΕΣΟ ΠΑΠΠΑΣ”, ακριβώς πάνω από τη θάλασσα.
Η θέση του είναι περίοπτη, όμως το κτίσμα παρότι επιβλητικό είναι σχεδόν γκρεμισμένο, αφού έχουν μείνει μόνο οι πέτρινοι τοίχοι του. Το κόστος λοιπόν της αναστήλωσης και διαμόρφωσής του θα είναι πραγματικά μεγάλο, όμως ο Δήμος θεωρεί ότι αξίζει πραγματικά να δημιουργηθεί ένα Μουσείο αντάξιο της ναυτικής παράδοσης του Πλωμαρίου, με παράλληλες δράσεις που θα στεγάζονται σε κάποιον από τους τρεις ορόφους που θα έχει μετά τη διαρρύθμισή του.
Όσον αφορά στην αγορά του κτιρίου, αυτό είναι κάτι που παρουσιάζει ενδιαφέρον, καθώς αγοράστηκε με χρήματα του Υπουργείου Αιγαίου το 2004 που δόθηκαν επί υπουργίας Νίκου Σηφουνάκη, δηλαδή 40 εκατ. δρχ. τότε, ενώ η αποπληρωμή με άλλα τόσα έγινε επί υπουργίας Αριστοτέλη Παυλίδη.

Πηγή: www.aiolikanea.gr

Bookmark and Share

Comments Closed

4 COMMENTS

  1. Μπράβο! Τέτοιες ενέργειες χρειάζεται ο τόπος! Συγχαρητήρια σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς!

  2. Άντε με το καλό να γίνει όμως και όχι να πάρει χρόνια όπως άλλα έργα.

  3. Ωραία η φωτογραφία. Η βάρκα στην πίσω γωνία είναι “όλα τα λεφτά”.

Comments are closed.