Home Διασκέδαση Εφ. Εμπρός: Οικο…θέατρο για παιδιά! Και στο Πλωμάρι!

Εφ. Εμπρός: Οικο…θέατρο για παιδιά! Και στο Πλωμάρι!

896
4

Από αύριο θα παίζεται, τελικά, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης η παιδική… οικολογική παράσταση «Ο Πουλτσινέλα και το Γελαστό Δάσος», του καλλιτεχνικού οργανισμού «Μορφές Έκφρασης», σε σκηνοθεσία του γνωστού ηθοποιού, μουσικοπαιδαγωγού και χορογράφου Θωμά Κινδύνη. Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε στην Αθήνα η ιστορία του Πουλτσινέλα – της μικρής ξύλινης κούκλας που ονειρεύεται να κόψει τα σκοινιά της και να ζήσει ελεύθερη -, που παίζεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με την έγκριση του υπουργείου Παιδείας, έρχεται τώρα και στη Λέσβο για τους μαθητές του νησιού.
Όπως μας ενημέρωσε η υπεύθυνη των «Μορφών Έκφρασης» για τα σχολεία, Κλεονίκη Καραχάλιου, είναι πολλά τα σχολεία της Μυτιλήνης που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να παρακολουθήσουν οι μαθητές τους την παράσταση, παρ’ όλο που… «ακόμη τα απασχολεί το θέμα της γρίπης». Ωστόσο, όπως εξηγεί, οι παραστάσεις μετατέθηκαν από τη Δευτέρα που ήταν αρχικά προγραμματισμένες να ξεκινήσουν, για αύριο Τετάρτη, αφού οι υπεύθυνοι των σχολείων θεώρησαν πως είναι προτιμότερο να πάνε τους μαθητές τους στο θέατρο μέσα στην εβδομάδα.

Σε Πλωμάρι και Μυτιλήνη
Σήμερα το πρωί, οι συντελεστές της παράστασης που ήδη βρίσκονται στη Μυτιλήνη – με εξαίρεση το σκηνοθέτη, Θωμά Κινδύνη, ο οποίος εμφανίζεται σε άλλη παράσταση στην Αθήνα – θα παρουσιάσουν τον «Πουλτσινέλλα και το Γελαστό Δάσος» στους μαθητές του Πλωμαρίου, με δύο παραστάσεις που θα γίνουν για τα σχολεία στις 9 και στις 11, στο χώρο του Πολύκεντρου.
Από αύριο και μέχρι την Παρασκευή ξεκινούν οι παραστάσεις για τα σχολεία και στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, πάλι στις 9 και στις 11 το πρωί, ενώ θα υπάρξει και μία μόνο παράσταση για το κοινό, αύριο το απόγευμα στις 6.
Στις πρωινές παραστάσεις για τα σχολεία η είσοδος για τους μαθητές είναι πέντε ευρώ, ενώ είναι δωρεάν για τους καθηγητές που θα τους συνοδεύουν. Στην παράσταση για το κοινό που θα γίνει αύριο το απόγευμα, υπάρχει γενική είσοδος 10 ευρώ.
Να επαναλάβουμε ότι τα σχολεία μπορούν να κλείσουν θέση στα τηλέφωνα 6945-422859 (Κλεονίκη Καραχάλιου) και 210 3464903, 210 3464202 («Μορφές Έκφρασης»), ενώ καλό είναι όποιος ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει αντί για την αυριανή απογευματινή παράσταση για το κοινό κάποια από τις πρωινές σχολικές παραστάσεις, να ενημερώσει επίσης τους υπευθύνους.
Β.Χρ.

Bookmark and Share

Facebook comments:

4 COMMENTS

  1. ΑYTA είναι όμορφα πράγματα. Να μην είναι πλεονέκτημα μόνο των μεγάλων πόλεων το παιδικό θέατρο. Ελπίζω να πάει κόσμος πολύς. Μη δίνουμε μόνο στα παιδιά λεφτά για ηλεκτρονικά παιχνίδια και άλλα ανούσια. Δε μπορείτε να φανταστείτε για πόσο καιρό θα μείνει στο μυαλό του παιδιού η παράσταση που θα δει και πόσα πράγματα θα μάθει.

  2. Πράγματι αξιόλογη δραστηριότητα και κίνηση πολιτισμού για τον τόπο. Ας μην ξεχνάμε πως ο Περικλής στον χρυσό αιώνα προσέφερε δωρεάν εισιτήριο στους φτωχούς να παρακολουθήσουν σε τακτά διαστήματα θέατρο καθότι έλεγε πως το θέατρο είναι το σχολείο των φτωχών.Η ψυχή γεμίζει και ο νους φτεροκοπά. Ανοίγουν ορίζοντες. Μπράβο,Μακάρι να ανταποκριθεί ο κόσμος.

  3. Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι τελικά οι παραστάσεις στο Πλωμάρι δεν θα γίνουν, διότι κάποιος ασυνείδητος οδηγός, με αγροτικό αυτοκίνητο τράκαρε το αμάξι των ηθοποιών το οποίο ήταν σταματημένο στα δεξιά του δρόμου, με τα alarm αναμμένα και είναι όλοι με κολάρα, διάσειση και πολύ κακή ψυχολογία. Το ατύχημα έγινε κάπου στον δρόμο Πλωμαρίου Μυτιλήνης και απ’ ότι μου είπαν ο οδηγός που τους τράκαρε, είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα και όταν προσπάθησε να φρενάρει δεν πιάσανε τα φρένα. Για άλλη μια φορά ο τρόπος οδήγησης κάποιων ντόπιων μας κάνει ρεζίλι πανελλαδικώς.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here