Home Εκδηλώσεις Με μεγάλη επιτυχία έγινε η εκδήλωση της κοπής της βασιλόπιτας του Συνδέσμου

Με μεγάλη επιτυχία έγινε η εκδήλωση της κοπής της βασιλόπιτας του Συνδέσμου

787
2

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συνδέσμου Πλωμαριτών για την κοπή της βασιλόπιτας, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24 Ιανουαρίου, καθώς και της γενικής συνέλευσης που θα έβγαζε νέο Δ.Σ. με τα εντάξει ταμιακώς μέλη να ψηφίζουν. Είδαμε πολλά γνώριμα αγαπημένα πρόσωπα αλλά και πολλά νέα και το ευχάριστο ήταν ότι παρευρέθησαν αρκετοί νέοι άνθρωποι σε σχέση με τις προηγούμενες εκδηλώσεις.

Όπως είχα αναφέρει ο Σύνδεσμος είχε καλέσει του κυρίους, Ν. Σηφουνάκη, Ι. Τραγάκη, Σ. Γαληνό, Γ. Σκοπελίτη και τον Πρύτανη του Ε.Μ. Πολυτεχνίου κ. Κ. Μουτζούρη. Τελικά στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν μόνο ο Νίκος Σηφουνάκης εν ενεργεία Υφιπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ο οποίος έκοψε και την πίτα, το παρόν έδωσε και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αιγαίου και Νησιώτικης Πολιτικής, κ. Δημήτρης Χαλκιώτης ο οποίος κατάγεται από το Πλωμάρι και πρόσφατα ανέλαβε τα καθήκοντα του. Ο κύριος Σ. Γαληνός απέστειλε μήνυμα διότι δεν μπόρεσε να παρευρεθεί καθώς και ο κ. Κ. Μουτζούρης ο οποίος βρίσκεται στον Μόλυβο για την μελέτη του φαινομένου της υπερύψωσης της θαλάσσιας στάθμης.

Από κει και πέρα έγινε το καθιερωμένο σπάσιμο του ροδιού. Οι δυο πολιτικοί που παρευρέθησαν ευχήθηκαν στον κόσμο και μας ενημέρωσαν σχετικά με τον νέο νόμο “Καλικράτη”, αλλά και για τις προσπάθειες που έχει κάνει ο κ. Δ. Χαλκιώτης για να μπορέσει να εξασφαλίσει επιχορηγήσεις για το νησί και το Πλωμάρι. Η κ. Πρόεδρος Μαρία Κανελοπούλου ενημέρωσε τον κόσμο για τις επικείμενες εκδηλώσεις και μίλησε και για την προηγούμενη χρονιά κάνοντας έναν μίνι απολογισμό. Επίσης η κ. Μ. Κανελοπούλου έκανα και ειδική αναφορά στην παρουσία του Αντιπρόεδρου του Αρείου Πάγου Ηρακλή Κωνσταντινίδη που κατάγεται από το Πλωμάρι, ο οποίος είναι πλέον συνταξιούχος.

Το τιμώμενο πρόσωπο της εκδήλωσης, ήταν ο Διδάκτωρ Φιλοσοφικής και καθηγητής Πανεπιστημίου κ. Στεργιέλλης, στον οποίο απονεμήθηκε η τιμητική πλακέτα του Συνδέσμου, για την προσφορά του στον τόπο μας καθώς είναι ιδρυτικό μέλος τους Συνδέσμου και είχε πρωτοστατήσει στην αγορά του ακινήτου που στεγάζεται, έχει γράψει τα δυο βιβλία “Λυτά Έγγραφα Του Αρχείου Της Χώρας Πλωμαρίου” και μάλιστα αμισθί καθώς και άλλο ένα βιβλίο για το Πλωμάρι μαζί με τον Ιωάννη Μουτζούρη ο οποίος είναι πατέρας του Πρύτανη κ. Κώστα Μουτζούρη.

Αργότερα μίλησε ο κ. Μ. Μπελας διαβάζοντας αναλυτικά τον απολογισμό για την χρονιά που μας πέρασε καθώς και τις προσπάθειες που θα συνεχιστούν στο μέλλον. Το μέλος του Δ.Σ. κ. Τ. Ψαρράς πήρε το λόγο, για να μιλήσει σχετικά με τον “Καλλικράτη” λόγω και της εμπειρίας του ως Δημοτικού Σύμβουλου στον Δήμο Πλωμαρίου στο παρελθόν.

Από τους παρευρισκομένου ψήφισαν 107 μέλη για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. Τα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά τις επόμενες ημέρες.

Το φλουρί της βασιλόπιτας έπεσε στον Γενικό Γραμματέα του Συνδέσμου κ. Μιχάλη Μπελά.

Την απαλή μουσική υπόκρουση, για την εκδήλωση πρόσφερε ο Γιάννης Μαλλής ενώ την μικροφωνική εγκατάσταση ο Δημήτρης Μαλλιαρός.

Ενημέρωση έγινε και για την προσεχή αποκριάτικη καθιερωμένη ουζομάζωξη, που θα γίνει στις 7 Φεβρουαρίου στις 12:00 το μεσημέρι στον ίδιο χώρο. Θα υπάρχει όπως πάντα ούζο Βαρβαγιάννη και παραδοσιακά εδέσματα. Η τιμή της συμμετοχής θα είναι συμβολική. Η μουσική κάλυψη θα γίνει από Πλωμαρίτες Djs. Όσοι ενδιαφέρεστε μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο e-mail info@plomaricity.gr

Slide Show & Βίντεο από την Εκδήλωση.

Βίντεο


Bookmark and Share

Facebook comments:

2 COMMENTS

  1. Ελπίζω η παρουσία του κόσμου σε αυτή την εκδήλωση, να είναι η αρχή για καλύτερες μέρες για τον Σύνδεσμο. Στις 7 Φεβρουαρίου θα αναλάβουμε μαζί με τον Γιάννη την μουσική κάλυψη της εκδήλωσης και ελπίζουμε επίσης στην παρουσία νέων ανθρώπων, όχι μόνο ηλικιακά γιατί στις εκδηλώσεις έρχονται και άνθρωποι που μπορεί να είναι άνω των σαράντα αλλά μαθαίνουν για την ύπαρξη του Συνδέσμου μας και τους ενδιαφέρει να συμμετέχουν.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here