Home Εκδηλώσεις Σύνδεσμος Πλωμαριτών: Πρόσκληση για την κοπή της πίτας

Σύνδεσμος Πλωμαριτών: Πρόσκληση για την κοπή της πίτας

816
17

Τη Κυριακή 24 Ιανουαρίου (μεθ΄ αύριο ή αύριο δηλαδή-ανάλογα πότε διαβάζεις) από τις 11 και μετά θα μαζευτούμε οι Πλωμαρίτες της Αθήνας στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Ζήνωνος 29-31. Μην ακούσω πάλι ότι είναι κέντρο και περίεργη περιοχή…
Όταν ο Σύνδεσμος αγόραζε την αίθουσα μια χαρά ήταν η περιοχή. Εκεί είναι τα γραφεία εκεί θα πάμε. Έχει και parking σχεδόν απέναντι. Με ελάχιστο αντίτιμο παρκάρεις. Και ο σταθμός μετρό – ηλεκτρικός της Ομόνοιας, 5 λεπτά απέχει με τα πόδια. Δεχόμαστε και με τά τις 12 για όποιον αργήσει να ξυπνήσει. Εκεί θα ‘μαστε να τα πούμε. Και για κολοκυθολούλουδα συζητάμε και για “Καλλικράτη” και για δουλειές και για ότι γουστάρεις.

Βέβαια θα γίνουν και τα τυπικά: Απολογισμός, προϋπολογισμός, εκλογή συμβουλίου. Και απονομή τιμής στον Αρ. Στεργέλη. Και πίτα θα κόψουμε. Μπορεί να βρείς και το φλουρί. Και καινούριο ηχοσύστημα έχουμε 2×200 watt και τα CD μας θα έχουμε μαζί να παίζει και τίποτα στο background. Eντάξει θα χει και μεγάλο κόσμο. Καλοί άνθρωποι είναι σε βεβαιώνω. Μην περιμένετε να παίξουμε Ackcent, Black Eyed Peas και Vegas. Αλλά μουσικούλα θα υπάρχει και καλή μάλιστα ανάλογα την περίσταση.

Θα χει τζερτζελέ σου λέω: και κανας Βουλευτής θα σκάσει μύτη. Και γνωριμίες κάνεις. Άντε έχε εσύ το μαγαζί ή δούλευε στην Αθήνα 10 χρόνια τώρα, και να μην σε ξέρουν οι Πλωμαρίτες ότι υπάρχεις να σε στηρίξουν να κάνεις τζίρο. Εγώ μέχρι και συνεργείο για τη μηχανή βρήκα τη προηγούμενη φορά. Και το internet στο σπίτι έφτιαξα, μια χαρά. Πατριώτες μου κάνανε καλή δουλειά.

Λοιπόν μην στα πολυλογώ, καλά θα ναι. Έλα.
Κυριακή ραντεβού στη Ζήνονως από τις 11 και μετά.

Γιάννης Μαλλής

Facebook comments:

17 COMMENTS

  1. ΔΕ ΚΑΛΕΙΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΔΙΑΣΗΜΟ ΠΧ. ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΝΑ ΔΕΙ ΌΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ;

  2. Ο Σύνδεσμος έχει καλέσει τους: Κ. Μουτζούρη, Ν. Σηφουνάκη, Σ. Γαληνό, τον κ. Τραγάκη Βουλευτή ΝΔ στον Πειραιά και τον βουλευτή Λέσβου με το ΚΚΕ κ. Σκοπελίτη.

  3. Ξέχασα να πω ότι ο κ. Τραγάκης είχε μεσολαβήσει στο παρελθόν για να πάρει ο Σύνδεσμος μια πολύ καλή επιχορήγηση και ο κ. Σηφουνάκης δίνει το παρόν στις εκδηλώσεις κυρίως στην κοπή της πίτας και πάντα δίνει γενέα συνδρομή. Τώρα φέτος θα δούμε ποιοι θα έρθουν. Και ένα σχετικό βίντεο εδώ: http://www.youtube.com/watch?v=7MZ0FCkaUo4

  4. Σιγά μην έρθει ο Ραγκούσης βρε Μανώλη!
    Ας έρθουν όλοι οι άλλοι και ευχαριστημένος θα είμαι.

    Τέλος πάντων γίνεται μια προσπάθεια 2 χρόνια τώρα να “δυναμώσει” ο Σύνδεσμος. Κάτι κινείται…

    Να μην τον σνόμπαραν και κάποιοι φίλοι μας νέοι Αθηναίοι (εκ Ραχιδελίου Πλωμαρίου ορμόμενος είναι και ένας καλός μας φίλος που εννοώ…)

  5. Γράφω το σημαντικότερο:
    Ο Σηφουνάκης μας διαβεβαίωσε (ανεπίσημα όμως!) ότι η Γέρα και οτιδήποτε σενάριο άλλο, εκτός το ΔΗΜΟΣ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΟ ΠΛΩΜΑΡΙ δεν υπάρχει. Στη περίπτωση τρίτου δήμου στο νησί το Πλωμάρι είναι ένας από αυτούς.

    Έγινε και συζήτηση επί του θέματος. Είχε “καλό” κόσμο.

  6. Χάπι χρυσομένο. Σχεδιάζουν ή ξέρουν πως δε θα υπάρξει τρίτος δήμος, πάνε για Καλλονή-Μυτιλήνη οπότε υπόσχονται κιόλας. Το γνωστό. Ναι μεν αν γίνονταν τρεις δήμοι ο ένας θαταν σίγουρα Πλωμάρι, λυπούμαστε δεν έγιναν…
    Ας μη γελιόμαστε! Το θέμα δεν είναι να γίνουν τρεις δήμοι για να πάρει έδρα το Πλωμάρι αλλά να παραμείνει έδρα δήμου το Πλωμάρι σε κάθε περίπτωση.Το Πλωμάρι προϋπάρχει ως δήμος και υπερτερεί της Καλλονής και γιαυτό το λόγο. Σίγουρα δεν πρέπει να υποκύψουμε στα γνωστά φιλικά χτυπήματα στην πλάτη και να καθησυχάζουμε.

  7. Αχ βρε Μαριάνθη σε καταλαβαίνω και συμφωνώ μαζί σου και ξέρω πόσο αγαπάς το Πλωμάρι. Δύο τρία άτομα σαν εσένα να μη φεύγανε από το Πλωμάρι θα ήταν καλύτερος αυτός ο τόπος…

    Αλλά -στο θέμα μας- σαν τοποθεσία δεν υπερτερούμε…
    Δηλαδή Μυτιλήνη πρώτη έδρα και Πλωμάρι δεύτερη;
    Και αυτός από την Ερεσσό που θα πηγαίνει;

    Και για αυτό το πρόβλημα (τοποθεσία) εκείς δεν έχουμε τόσα καταστήματα με έπιπλα και ηλεκτρικές συσκευές όπως η Καλλονιάτες…

    Άμα γίνουν 2 Δήμοι βλέπω αδιέξοδο…

  8. Το σκεπτικό σου Γιάννη το καταλαβαίνω, είναι απολύτως λογικό. Μη σου πω πως η Ερεσσός θα έχει δυσκολία ακόμη και με την Καλλονή γιαυτό ίσως χρειάζεται κι ένας τέταρτος δήμος εκεί.
    Θέλω όμως να πω πως το Πλωμάρι είναι αναγκαίο να παραμείνει δήμος και να καλύπτει όλο το νοτιοδυτικό τμήμα. Αυτό πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτο. Αλλιώς θα σβήσουμε. Όχι μόνο εμείς αλλά και ο Πολυχνίτος και η Βρισά και όλα αυτά τα μέρη. Θα καταντήσουμε οικισμοί.

  9. Έχεις δίκιο. Συμφωνώ και επαυξάνω.
    Τα στοιχεία μόνο εξετάζω και πολλές φορές σκέφτομαι και από άλλη άποψη το θέμα ασχέτως αν σαν Πλωμαρίτη δεν με συμφέρει.
    Να σκέψου και οι καϋμένοι οι Ροδίτες. Ενα Δήμο λέει θα έχουνε.
    Είναι δυνατόν ολόκληρη Ρόδος ένας Δήμος;

  10. Απορώ γιατί τόση σπουδή έχει το Πασοκ να κάνει τον Καλλικράτη. Άλλα θέματα που μας καίνει δεν έχουμε ως χώρα σε προτεραιότητα; Είδαμε την πρόοδο και με τον Καποδίστρια. Γιαυτό τους ξαναέφερε στην εξουσία ο ελληνικός λαός; Κρίμα, ως χώρα κάθε άλλο παρά στους Έλληνες ανήκει…

  11. Μη με κουρντίζεις, μη με κουρντίζεις…!

    Αυτό το τελευταίο που έγραψες για την Ελλάδα που κάθε άλλο παρά στους Έλληνες ανήκει είναι μεγάλη κουβέντα. Και σωστή.

    Και κομψά το έγραψες.

    Αν υπάρχει ένα θέμα που φοβάμαι τον Γ. Παπανδρέου είναι η εξωτερική πολιτική και οι σχέσεις με τις άλλες χώρες και περισσότερο τα Βαλκάνια.

    Η “παγκοσμιοποίηση” είναι η μάστιγα της εποχής. Μεγάλο κακό.

    Και με τον Καλλικράτη διαφωνώ και με όλα.
    Άκου η Χίος ένας Δήμος…

  12. Το θέμα δυστυχώς είναι ότι είτε κυβερνά το ΠΑΣΟΚ είτε η ΝΔ οι εντολές για τις αποφάσεις έρχονται από αλλού. Η ιστορία άλλωστε το έχει δείξει. Και στον εμφύλιο και σε πολλές άλλες περιπτώσεις όπως και στην αποστασία και στην “Εφταετία”

    Δεν τον δικαιολογώ αλλά ο Γ. Παπανδρέου θα κριθεί στις επόμενες εκλογές για το έργο του. Και μη ξεχνάμε ότι διανύουμε δύσκολες εποχές. Ήδη έχει δυσαρεστηθεί πολύς κόσμος για την κατάργηση του νόμου σχετικά με την απόσυρση και οι αγρότες είναι στους δρόμους.

  13. Ρε admin μας δουλευεις για ποιους αγροτες μας λες και τους λυπασαι για τους αγροτες του κολωνακιου με τα cherokee. Τι ζητανε απο μια καταστρεμενη χωρα λεφτα για διακοπες στη HAWAY aντε να γα….ολοι οι αγροτες Ημαρτον πια

  14. Δεν είπα αν έχουν δίκιο ή άδικο δεν είναι το θέμα μας αυτό. Όλοι θέλουμε να βρούμε το δίκιο μας αλλά δεν έχουμε τρακτέρ για να κλείσουμε τους δρόμους και ούτε είμαστε βολεμένοι σε μόνιμες θέσεις εργασίας.

  15. Καλημέρα, ας το γυρίσουμε και στους αγρότες λοιπόν…τραβάει η ομάδα!Συμφωνώ απολύτως με το Γιώργο, δεν πρόκειται για αγρότες της φτώχιας και του μεροκάματου. Αυτοί είναι επιχειρηματίες αγρότες που τόσα χρόνια έχουν μάθει να τα παίρνουν γερά και να τρώνε 1000-1500 ευρώ κάθε Σάββατο στα μπουζούκια, να κυκλοφορούν με τζιπάρες. Γιαυτό και φωνάζουν. Παίρνουν επιδοτήσεις άνω των 30000 ευρώ. Ποιος εργαζόμενος μέσος παίρνει μπόνους 30000 ευρώ και κερδίζει από το παραγωγικό του έργο. Εδώ Πανεπιστήμιο τελειώσαμε, μεταπτυχιακά και διδακτορικά κάνει ο κόσμος και δεν ξεπερνά τις 2000 και πολλά λέω ευρώ το μήνα. Αρκετά με τους αγρότες αυτού του είδους που μάθανε να βγάζουν τα τρακτέρ και να δεινοπαθεί η Ελλάδα. Εισαγγελέας πια χρειάζεται…

  16. Συμφωνώ απόλυτα με τη Μαριάνθη και τον Γιώργο.

    Πριν διαφωνήσει κανείς ας σκεφτεί το εξής:
    Ας πούμε ότι οι δικοί μας οι αγρότες στη Λέσβο έχουν ένα πρόβλημα ανεξάρτητο από τους άλλους αγρότες της υπόλοιπης Ελλάδας.
    Αν κλείσουν τον δρόμο κάπου στο Ντίπι ή κάπου στη Μόρια τι θα συμβεί;
    Θα δημιουργήσουμε πρόβλημα στον εαυτό μας -και μόνο- και στους νησιώτες συμπολίτες μας. Κανείς δεν θα ευαισθητοποιηθεί και κανείς δεν θα νοιαστεί ακόμα και αν κρατήσουμε κλειστό το δρόμο για 3 μήνες.

    Όσο -παιδική- σκέψη κι αν είναι αυτή, δείχνει την πραγματικότητα. Αυτοί οι αγρότες στη Λάρισσα κλπ μπορούν και το κάνουν. Και ένα ανύπαρκτο πρόβλημα να έχουν, βγαίνουν ένα χιλιόμετρο παραέξω και δημιουργούν φασαρία.

    Και επαναλαμβάνω: Οι αγρότες που τώρα απεργούν είναι οι ίδιοι που θα διαμαρτηρηθούν για τα αδιάθετα πορτοκάλια τους και μήλα τους όταν έχουν απεργία οι λιμενεργάτες και δεν μπορούν να διαθέσουν οι πρώτοι το εμπόρευμά τους σε κάποιο νησί μέσω πλοίου.

    Όταν και όπως συμφέρει….

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here