Home Δελτία Τύπου Παρέμβαση Χαλκιώτη προς Υπουργεία και φορείς για την κατάργηση των υπηρεσιών στο...

Παρέμβαση Χαλκιώτη προς Υπουργεία και φορείς για την κατάργηση των υπηρεσιών στο Πλωμάρι

2081
5

Προς: 1) Υπουργό Δικαιοσύνης Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Μιλτιάδη Παπαϊωανου.2) Αναπλ. Υπουργό Οικονομικώνκ. Παντελή Οικονόμου 3) Πρόεδρο Δ.Σ. Εθνικής Τράπεζας κ. Βασ. Ράπανο 4) Διοικητή ΙΚΑ-ΕΤΑΜ κ. Ροβέρτο Σπυρόπο.


Το Πλωμάρι είναι μια παραθαλάσσια πόλη στο νότιο τμήμα της Λέσβου και αποτελεί ένα ζωντανό κύτταρο της τοπικής οικονομίας. Το Πλωμάρι ως πρώην Καπποδιστριακός Δήμος (στον οποίο υπάγονταν τα ορεινά χωριά Ακράσι, Αμπελικό, Νεοχώρι, Παλαιοχώρι, Πλαγιά και Τρύγονας) έχει πλούσια πολιτιστική παράδοση, είναι έδρα γνωστών εταιρειών παραγωγής ούζου και εμπορίας ελαιόλαδου και διαθέτει πλήθος τουριστικών επιχειρήσεων, ξενοδοχείων & καταλυμάτων.

Μέχρι σήμερα, λειτουργούν οι υπηρεσίες της Δ.Ο.Υ Πλωμαρίου, το υποκατάστημα του Ι.Κ.Α, το Ειρηνοδικείο και το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, ενώ πρόσφατα έπαψαν να λειτουργούν τα υποκαταστήματα του Ο.Τ.Ε και της Δ.Ε.Η.

Το τελευταίο διάστημα, στο πλαίσιο της περιστολής δαπανών, έχει δρομολογηθεί το κλείσιμο των υπηρεσιών της Δ.Ο.Υ, του Ι.Κ.Α, του Ειρηνοδικείου και της Εθνικής Τράπεζας, δηλαδή όλων των υπηρεσιών της πόλης.

Δεδομένου ότι το Πλωμάρι απέχει 42 χιλιόμετρα από τη Μυτιλήνη και η ευρύτερη περιοχή είναι δυσπρόσιτη, η σύνδεση με τη Μυτιλήνη καθίσταται προβληματική και το κλείσιμο των προαναφερόμενων υπηρεσιών θα έχει ολέθριες επιπτώσεις στην περιοχή.

Σε μια εποχή που ζητούμενο είναι η ανάπτυξη, οι νησιωτικές ακριτικές περιοχές θα πρέπει να αντιμετωπισθούν με ιδιαίτερη ευαισθησία (κατά την επιταγή του αρ. 101 του Συντάγματος) και γι΄ αυτό σας παρακαλώ να εξετάσετε ευνοϊκά το θέμα της παραμονής των Δημοσίων Υπηρεσιών, λαμβάνοντας υπόψη ότι ο Δήμαρχος Λέσβου έχει δεσμευτεί να παραχωρήσει δωρεάν ακίνητα ιδιοκτησίας του Δήμου στο Πλωμάρι, ώστε να στεγαστούν οι υπό κατάργηση υπηρεσίες, περιορίζοντας το λειτουργικό κόστος στο ελάχιστο δυνατό.

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Κ. ΧΑΛΚΙΩΤΗ

Αρχική αναδημοσίευση: www.lesvosnews.net


Facebook comments:

5 COMMENTS

  1. Νομίζω οτι ο Χαλκιώτης πρέπει να στείλει την επιστολή και στον Άγιο Βασίλη (μια που πλησιάζουν τα Χριστούγεννα) και είμαι σιγουρος οτι θα δώσει περισσότερη σημασία

  2. Θέλω να σε πληροφορήσω ότι ο Άγιος Βασίλης έχει βγει σε σύνταξη εδώ και πάρα πολλά χρόνια γιατί έχει χαθεί η ανθρωπιά η αλληλεγγύη το ομαδικό πνεύμα για συνεργασία και ευημερία και προ πάντων ο σεβασμός προς τα παιδιά και το μέλλον τους. Οπότε αγαπητό μου Πλωμάρι που κοιμάσαι δεν έχεις μέλλον ούτε και από τον Άγιο Βασίλη. Μάλλον τελικά θα πρέπει να αρχίζεις να αποκτάς συνείδηση και ίσως μετά από πολλά χρόνια να μπορέσεις να επαναφέρεις την κατάσταση σε ένα ανεκτικό ανθρώπινο επίπεδο από μόνος σου.
    Ως τότε, ζήτω τα κόμματα και η πολιτική που τόσο απλόχερα μας προσέφεραν το χαρμόσυνο σήμερα.
    Ζήτω τα τρανταχτά ονόματα των πολιτικών που δίνουν (μάχες) μέσα στην βουλή για τα δικαιώματά μας.
    Ζήτω η ξεφτίλα του Έλληνα και της Ελλάδας.
    Ζήτω η βρώμα και η δυσοσμία.
    Ζήτω τα παχιά κούφια λόγια για το μέλλον μας.
    Ζήτω η ηλιθιότητα και η πολιτική εθελοτυφλία.

    ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ ΖΗΤΩ Η ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥ ΚΑΦΕΝΕ ΠΟΥ ΥΠΟΔΑΥΛΊΖΕΙ ΤΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΛΩΜΑΡΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ.

    Καλή σας ημέρα.

    (Υπάρχουν 1000 και 1 τρόποι για να αναστρέψουμε, όχι μόνο το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί στην πόλη μας αλλά και για να απαλλαγούμε από την εθνική ξεφτίλα που μας φόρτωσαν. Όμως όλοι οι τρόποι ξεκινάνε με ομαδικότητα αλληλεγγύη ομόνοια και αποφασιστικότητα). Δυστυχώς αυτά λείπουν από το Πλωμάρι, η μάλλον καλύτερα βρίσκονται σε μηδαμινές ποσότητες αποθεμάτων).

  3. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΕΡΜΗ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΣΩΣΤΟΣ. ΑΜΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΠΛΩΜΕΡΙΟΥ ΚΙΝΟΥΝΤΑΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΟΥΣΑΝ ΟΠΩΣ ΕΣΥ ΤΟ ΠΛΩΜΑΡΙ ΔΕ ΘΑ ΕΙΧΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ. ΣΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΙΣΜΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΝΑ ” ΒΟΛΕΥΤΩ ΕΓΩ ΝΑ ΔΩ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ” ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ. ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΔΕΝ ΚΙΝΕΙΤΑΙ. ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΕΤΟΙΜΑ. ΛΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ!!ΣΤΟ ΠΛΩΜΑΡΙ ΘΑ ΨΑΞΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΒΡΟΥΝ. ΟΛΟΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ. ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ, ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ, ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ, ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΟ ΠΛΩΜΑΡΙ. ΜΑ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΑΡΑΖΩΣΕΙ. ΠΑΤΕ ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΤΕ ΥΠΗΡΞΕ ΑΝΕΛΙΞΗ. ΟΤΑΝ Ο ΤΣΑΡΑΜΥΡΣΗΣ ΠΡΩΤΟΕΚΛΕΙΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΟΥΗΔΟΥΣ ΚΑΙ ΕΦΕΡΕ ΤΑ ΓΚΟΥΠ ΣΤΟ ΠΛΩΜΑΡΙ, ΟΤΑΝ Ο ΚΟΥΤΖΑΜΑΝΗΣ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕ ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΝΤΟΠΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑ ΚΑΙ ΓΕΜΙΖΕ Η ΑΓΟΡΑ ΤΡΑΠΕΖΙΑ, ΟΤΑΝ Ο ΒΑΜΒΟΥΡΑΣ ΕΓΡΑΦΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΣΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ(ΑΘΗΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΕΣ) ΚΑΙ ΠΡΟΒΑΛΕ ΤΟ ΠΛΩΜΑΡΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟ ΑΜΜΟΥΔΕΛΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΛΩΜΑΡΙ, ΟΤΑΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΤΗ ΛΕΣΧΗ ΚΑΙ ΕΦΕΡΝΑΝ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΓΕΜΙΖΕ Η ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΤΩΡΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΚΟΣΜΟ; ΤΙΠΟΤΑ!!!!!ΜΠΡΑΒΟ ΕΡΜΗ ΜΑΧΗΤΙΚΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ. ΕΧΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΙ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΣΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ.

  4. Κριμα που πεθανε ο Σπαθαρης να την περιλαβη την επιστολη στον Καραγκιωζη .Ευχαριστουμεν μπολαν) λενε οι Κυπραιοι.
    Χεσκηκαμει τσι γεδικα Πλουμαρικ κα.
    Too little too late στα Αγγλικα

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here