Home Δελτία Τύπου Παράπονα των Ξενοδόχων του Πλωμαριου

Παράπονα των Ξενοδόχων του Πλωμαριου

539
3

Εμείς οι ξενοδόχοι του Πλωμαρίου, που είμαστε αρκετοί σε αριθμό, έχουμε αρκετά παράπονα από τη Νομαρχιακή Διοίκηση του νησιού μας, για την αμέλειά της, για την αδιαφορία της για το Πλωμάρι και τα γύρω απ’ αυτό 8 ορεινά χωριά του. Στην πρώτη τετραετία του ο σημερινός Νομάρχης έλεγε σε ομιλία του εδώ στο Πλωμάρι, ότι δεν θα ξαναέλθει στο Πλωμάρι αν δεν γίνει ο δρόμος Γέρας -Πλωμαρίου. Πέρασαν τα 4 χρόνια, ξαναήλθε τον τίμησαν και πάλι οι συμπολίτες μας τα κορόιδα, για δεύτερη τετραετία και ακόμη περιμένουν την προ 7 ετών υπόσχεσή του.

Δυστυχώς, εμείς οι ξενοδόχοι και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια του Πλωμαρίου, αντιμετωπίζουμε σοβαρά προβλήματα με την κατάσταση του δρόμου, που χρόνια πολλά είναι ο ίδιος, χωρίς κανένα ενδιαφέρον από κανέναν για το Πλωμάρι που συγκεντρώνει αρκετούς τουρίστες, που μας κάνουν παράπονα κάθε καλοκαίρι και μας λένε ότι τα πρακτορεία της Μυτιλήνης τους προτρέπουν να πηγαίνουν σε άλλα μέρη του νησιού μας και όχι στο Πλωμάρι, διότι ο δρόμος είναι στενός και δεν χωράνε τα μεγάλα πούλμαν και άλλα ακόμη χειρότερα.
Απ’ ότι μαθαίνουμε είναι εκτός Δ΄ Κοιν. Πλαισίου, ο δρόμος αυτός, όπως είναι εκτός σχεδίου και ο περιβόητος δρόμος Μελίντας ‘ Βατερών, που άρχισε όταν ήταν Νομάρχης ο κ. Στρατηνάκης το 1983 και ύστερα από τόσα χρόνια ούτε και αυτός ο δρόμος μπήκε στο Δ΄Κ.Π.Σ. παρότι έχουμε διαμαρτυρηθεί και οι Πλωμαρίτες και οι κάτοικοι του Πολιχνίτου και της Βρίσας ‘ Βατερών.
Η υπομονή μας πλέον έχει εξαντληθεί και θα ζητήσουμε από τον κ. Σηφουνάκη, τη νέα Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου και το σημερινό Πρωθυπουργό μας, που έχει έλθει πριν από 4 χρόνια στο Πλωμάρι, να φροντίσουν για την κατάσταση των δρόμων της επαρχίας μας.
Γέλασαν ειρωνικά και το σχολίασαν στο Πλωμάρι, αυτό που έγραφε την 1η Ιανουαρίου 2010 η εφημερίδα «ΑΙΟΛΙΚΑ ΝΕΑ» ότι από τη Νομαρχία αποφασίσθηκε να γίνει ο δρόμος Αγιάσος ‘ βουνό Όλυμπος και όχι ο δρόμος Αγιάσου ‘ Μεγαλοχωρίου, μόνο να γίνει μια μικροεπισκευή.
Αυτά είναι τα χάλια μας και θα επανέλθουμε.
Με τιμή
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου
Γεώργιος Σαροπουλος

ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΙΙ
«Όσον αφορά στον περιβόητο Καποδίστρια 2, όλο το Πλωμάρι είναι αντίθετο για τη μετακίνηση του Ιστορικού Δήμου Πλωμαρίου με άλλη έδρα, διότι το Πλωμάρι είναι πρωτεύουσα επαρχίας, έχει γύρω του 8 ορεινά χωριά και είναι Δήμος από τα χρόνια της Τουρκοκρατίας και μάλιστα έπαιξε σπουδαίο ρόλο και για την απελευθέρωση του νησιού μας από τον τουρκικό ζυγό, διότι Πλωμαρίτες πήγαν στη Λήμνο και ζήτησαν από το Ναυάρχο Κουντουριώτη την απελευθέρωση του νησιού μας με πλαστογραφημένη τη σφραγίδα της Δημογεροντίας από τότε μέχρι και τα δικά μας χρόνια υπήρχαν στο νησί μας δύο Δήμοι:
Ο Δήμος Μυτιλήνης και ο Δήμος Πλωμαρίου και το Πλωμάρι είχε από τότε, όλες τις Δημόσιες υπηρεσίες, όσες έχει και η Μυτιλήνη.
Ένα πλήρες Γυμνάσιο στη Μυτιλήνη και ένα πλήρες στο Πλωμάρι.
Τώρα ξύπνησαν μερικοί και θέλουν να μας υποβιβάσουν;
Ευχαριστώ
Γεώργιος Σαρόπουλος
Πρόεδρος Ξενοδόχων Πλωμαρίου»

Facebook comments:

3 COMMENTS

  1. Καλά εντάξει, δε θα τους λυπηθούμε κιόλας τους ξενοδόχους.Ο μόνος λόγος που θέλουν βελτίωση των οδικών δικτύων,είναι για να γίνεται πιο ευχάριστα η μετάβαση των σκανδιναβών και των λοιπών τουριστών στα ξενοδοχεία τους.Αυτό αποδεικνύεται και απ’το ότι κάνουν μια πολύ μικρή αναφορά για βελτίωση του Πλωμαριού και των προαστείων του γενικότερα. Επικεντρώνονται αποκλειστικά στην ανάπλαση των δρόμων άντε και λίγο στον Καποδίστρια.

  2. Κάποιοι πρέπει να λυπούνται τον εαυτό τους. Αλλα και οι ξενοδόχοι είναι επιχειρηματίες και θα κοιτάξουν το συμφέρον τους. Από άποψη διαμονής νομίζω είμαστε καλά στο Πλωμάρι. Ότι υπάρχουν μερικά τομάρια υπάρχουν αλλά τι να κάνουμε; Το θεμα είναι να εκμεταλλευτούμε τις εκθέσεις που συμμετέχει το Πλωμάρι και όσο μπορούμε να το διαφημίζουμε με τα πενιχρά οικονομικά της εποχής. Και το ότι πάμε σε δυο εκθέσεις είναι σημαντικό από μόνο του. Δε ξέρω εαν αυτό γίνετε κάθε χρόνο;

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here