Home Ενημερώσεις Επίσκεψη της νέας Περιφερειάρχη στο Πλωμάρι

Επίσκεψη της νέας Περιφερειάρχη στο Πλωμάρι

452
0

Θέμα από την εφημερίδα Εμπρος: Ενημερωτική επίσκεψη στην ευρύτερη περιοχή Πλωμαρίου, πραγματοποίησε στα μέσα της εβδομάδας η νέα Περιφερειάρχης Σοφία Θεολογίτου, στα πλαίσια της περιοδείας που κάνει τις τελευταίες ημέρες σε αρκετούς Δήμους του νησιού μας, προσκεκλημένη και των ίδιων των αρχών. Την κ. Θεολογίτου ξενάγησαν σε αρκετά έργα του Δήμου, ο Δήμαρχος Δημήτρης Βαρβαγιάννης και δύο Αντιδήμαρχοι Γιάννης Ξανθούλης και Ιωάννης Κουτζαμάνης, όπου η ίδια ενημερώθηκε από πρώτο χέρι για την πορεία τους και για τα προβλήματα που τυχόν αντιμετωπίζουν.
Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Αντιδήμαρχο έργων κ. Ξανθούλη, μας ανέφερε ορισμένα χαρακτηριστικά έργα του Δήμου για τα οποία ζητήθηκε η συνδρομή της Περιφερειάρχη, η οποία ήταν καταρχήν θετική να βοηθήσει με οποιονδήποτε τρόπο μπορεί στα πλαίσια και των αρμοδιοτήτων της.
«Καταρχήν ζητήσαμε την παρέμβασή της για το φλέγον θέμα του φράγματος στον ποταμό Σεδούντα, στο οποίο υπολογίζουμε πολύ ως Δημοτική Αρχή και για το δρόμο της Λαγκάδας που αντιμετωπίζει τα γνωστά προβλήματα. Επίσης άλλο ένα βασικό ζήτημα είναι αυτό του δρόμου Αγιάσου-Μεγαλοχωρίου, το οποίο ζητήσαμε να κατατμηθεί ως έργο για να γίνει πιο εύκολα.
Συγκεκριμένα προτείναμε να γίνει σε δύο τμήματα: Το πρώτο μέχρι το ραντάρ (και όχι μέχρι τον Άγιο Δημήτριο όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί), ώστε να εξασφαλιστούν ευκολότερα οι πιστώσεις. Στη συνέχεια αναφέραμε το δρόμο
Αμπελικού-Σταυρού που επίσης μας ενδιαφέρει πολύ και η μελέτη του έχει προχωρήσει σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό από το μελετητικό γραφείο Γιαννακάκη, ώστε να είναι αρκετά ώριμο να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ ή και αλλού».

Ένα άλλο σημαντικό ζήτημα που η Δημοτική Αρχή συζήτησε με την κ. Θεολογίτου, ήταν και αυτό της καταβολής της τέταρτης δόσης της ΣΑΤΑ, η οποία έχει δοθεί στους Δήμους κατά 40% (δηλαδή “κουτσουρεμένη”), καθώς μέχρι σήμερα ο Δήμος Πλωμαρίου έχει εισπράξει περί τις 50.000 ευρώ από τις 120.000 ευρώ που του αντιστοιχούν.
Επίσης η Περιφερειάρχης ρωτήθηκε τι μέλλει γενέσθαι με την πέμπτη δόση που είχε υποσχεθεί η προηγούμενη κυβέρνηση, για τη κάλυψη επιπλέον λειτουργικών δαπανών στους Δήμους, κάτι που ωστόσο δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει για το τι θα συμβεί τελικά.
Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον ?Καποδίστρια ΙΙ?, τονίζοντας ότι ο Δήμος Πλωμαρίου έχει κοινή γραμμή ως αντιπολίτευση και συμπολίτευση και σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Δεν μας ενδιαφέρει με ποιους θα πάμε και με ποιους θα πρέπει να συνυπάρξουμε, αρκεί η έδρα του Δήμου που θα δημιουργηθεί να είναι στο Πλωμάρι»!

Comments Closed