Home Φωτογραφίες Θεοφάνια 2010 στο Πλωμάρι.

Θεοφάνια 2010 στο Πλωμάρι.

701
3

Εορτάστηκαν και φέτος τα Θεοφάνια στο Πλωμάρι, για τον καθιερωμένο Αγιασμό των υδάτων. Στο λιμάνι και στην παραλία “Έσω Πάπας”, βρέθηκε όπως κάθε χρόνο, πλήθος κόσμου και επισκεπτών, που βρίσκονται από τις διακοπές των εορτών στην πόλη μας. Τον Σταυρό έπιασε ο Σ. Ραφτέλης στο λιμάνι και ο Μ. Μαραγκέλης στην παραλία “Έσω Πάπας”. Εξασφαλίσαμε μερικές φωτογραφίες, για όσους δεν είχαν την ευκαιρία να βρίσκονται αυτές τις μέρες στο Πλωμάρι και να δουν τη γιορτή από κοντά.

Facebook comments:

3 COMMENTS

  1. Συγχαρητήρια! Ωραία! Ανεπανάληπτα τα Θεοφάνεια στο Πλωμάρι. Εξέδρα στολισμένη, αν έχει και νοτιά με βουρκωμένο ουρανό ακόμη πιο συγκινητικά.
    και του χρόνου. Χαιρόμαστε που παίρνουμε γεύση και βλέπουμε τις φωτογραφίες έστω κι από μακριά.

  2. Καλό το αφιέρωμα στη γιορτή που γίνεται όμορφα στο Πλωμάρι. Είναι από τα πράγματα που μου έχουν μείνει σαν ενδιαφέρουσα ανάμνηση από παιδί, αφού οι άνθρωποι που συμμετέχουν βουτάνε κανονικά και αναζητούν το σταυρό. Σε άλλες περιοχές δεν μ αρέσει που ο παπάς τραβάει το σταυρό με σχοινάκι κλπ…
    Έχουμε καλή λαογραφία, θρησκευτική παράδοση, γιορτές κλπ. Κάποια στιγμή αυτά πρέπει να καταγραφούν σε ένα βιβλίο με φωτογραφικό υλικό για να μείνουν στον χρόνο.
    Νομίζω ότι ο “Φλασάκι” μπορεί να σκεφτεί την δημιουργία ενός λευκώματος. Μπορεί να γίνει και συνεργασία. Και γω έχω καλό υλικό, μεγάλο αρχείο (επιτάφιους κλπ σε slides μάλιστα) και ο Δημήτρης ο Μαλλιαρός από ότι ξέρω.
    Χρηματοδότη να βρούμε που να μην τα δίνει τα λεφτά σε ξένους αλλά σε Πλωμαρίτες για τέτοιες εκδόσεις. Σπόντα ήταν αυτή εμφανέστατη. Γιατί τελευταία είχαμε τιμήσει αλλοδαπούς καλλιτέχνες.
    Οι Πλωμαρίτες θεωρήθηκαν ανίκανοι τότε φαίνεται…

  3. Η λαογραφία της περιοχής μας καταγράφεται και παρουσιάζεται συνεχώς από το περιοδικό “Πλωμαρίτικοι Αντίλαλοι” και σε έντυπη αλλά και σε ηλεκτονική μορφή πλέον, διότι δεν μπορεί σε κάθε τεύχος που βγάζει στους 3 μήνες να χορέσει μεγάλο όγκο κειμένων και φωτογραφιών. Το θέμα είναι ότι δεν το διαβάζουν αρκετά οι νέοι. Η μπιχτή που λες λογικά πρέπει να είναι για το λεύκομα “Φωτογραφικό Οδοιπορικό” που έκανε ο Δήμος Πλωμαρίου πρόσφατα. Αφού έγινε αυτό δεν πρόκειτε να γίνει και άλλο παρόμοιο σύντομα. Είπαμε ότι το Πλωμάρι τρώει τα παιδιά του. Τέλος.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here