Home Βίντεο Μαγειρεύοντας Κολοκυθολούλουδα στις “Επτά Θάλασσες”

Μαγειρεύοντας Κολοκυθολούλουδα στις “Επτά Θάλασσες”

1004
34

Μια παραδοσιακή συνταγή σε βίντεο, για την παρασκευή των γνωστών παραδοσιακών γεμιστών κολοκυθολούλουδων. Το βίντεο γυρίστηκε το καλοκαίρι του 2009 στη γνωστή παραλιακή ταβέρνα “Επτά Θάλασσες” που βρίσκεται στην μαρίνα του Πλωμαρίου, από το το συνεργείο της εκπομπής “Ότι φάμε και ότι πιούμε” που προβάλλεται στο κανάλι TRT (Thesalian Radio Television).

Comments Closed

34 COMMENTS

  1. Tην ταβέρνα “7 θάλασσες” την είδα ανεβασμένη και τώρα το Χειμώνα.
    Ωραία ατμόσφαιρα, αρκετός κόσμος σε σχέση με τον ανταγωνισμό, πλήθος εναλλακτικών γεύσεων, νόστιμες παραδοσιακές αλλά και πρωτότυπες συνταγές και γρήγορο σέρβις. Μου άρεσε επίσης και η διακόσμηση στους τοίχους. Βρήκα και δύο μικρά αρνητικά (για να είμαι και αντικειμενικός). Το ένα από αυτά είναι το… αναθεματισμένο κέρασμα στο τέλος που πολλές φορές και οι υπόλοιπες ταβέρνες του Πλωμαρίου το αμελούν.

    Μιλώντας γενικά να πω ότι ακόμα και στο μικρό μας Πλωμάρι ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και τα μέρη για καφέ και φαγητό πολλά. Θεωρώ ότι δεν βλάπτει να υπάρχει ένα γλυκό κουταλιού, κάποια γλυκιά πίτα ή άλλο γλυκό ή έστω χαλβάς. Δυσκολεύτηκα να βρω ακόμα και το καλοκαίρι αυτό το κλασσικό βαρετό φρούτο. Σκεφτείτε ότι αλλού κερνάνε ΚΑΙ στην αρχή (ρακί, ελιές, τουρσί, παξιμαδάκι με κάποια σάλτσα). Ακόμα και στις καφετέρειες είδα ελλείψεις. Ενώ είμαστε κοντά στη Βόρεια Ελλάδα ΔΕΝ παραδιγματιζόμαστε από αυτούς. (βουτήματα με τον καφέ και κρύος μικρός μεζές με ΚΑΘΕ ποτό σε ΚΑΘΕ καφέ μπαρ στη Θεσσαλονίκη, Δράμα, Καβάλα κλπ. ακόμα και στην Αθήνα κάνει εμφάνιση τώρα).

    Και μια μικρή σπόντα: το κουλουράκι με το καφέ ή το δίνουμε πάντα ή δεν το δίνουμε καθόλου. Οχι άμα το θυμηθούμε…

  2. Για το, κατά τα άλλα καλό… (διακόσμηση, τοποθεσία, dj, κόσμος, all day music, σερβιτόρες, events)… Ωκεανίς.

  3. Θα μπορούσες να ρωτήσεις και πιο είναι το άλλο -μικρό- αρνητικό για τις “7 Θάλασσες” αλλά αυτό το λέω μόνο ιδιαιτέρως!

  4. Ego de nomizo oti ola afta gia to oceanis stekoun. Eixa paei to kalokairi gia kafe ena apogema kai molis zitisa fredo i servitora ksinise. Kai dyo fores brikame miga mesa se sokolata rofima. Kai gia ton Dj einai ola sxetika thema goustou. O Souliotis pou fernei kata diastimata to magazi den einai sosto na ton parousiazoun os ton kalitero Dj stin Ellada. Yparxoun ekatontades san afton stin Athina.

  5. Πολλά ζητάς Γιάννη!Θες και κέρασμα μικρό μεζέ, θες και κουλουράκι!
    Ας μάθουν να φέρνουν πρώτα για καλωσόρισμα στο τραπέζι του πελάτη μια κανάτα με ποτήρια γεμάτη νερό πριν την παραγγελία και μετά ας έχουν κι αξιώσεις οι καταστηματάρχες. Εδώ κορακιάζεις ζητάς και ξαναζητάς νερό και αν το θυμηθούν φέρνουν. Ζητάς freddo espresso και οι περισσότεροι -όχι όλοι ευτυχώς-σου σερβίρουν αυτόν τον ετοιματζίδικο με τη σκόνη. Φαντάσου να έχεις στο σπίτι σου πολυμηχάνημα να πίνεις εσπρέσσο κανονικό μηχανής και να θες να απολαύσεις στην καφετέρια κάτι ανάλογο και να σου σερβίρουν κονσέρβα. Ε! τότε πας μια βόλτα μέχρι την Αγιάσο και απολαμβάνεις ό,τι θες στο Θεόφιλος.
    Άσε που με ένα σερβιτόρο προσπαθούν να καλύψουν την κίνηση του καλοκαιριού.
    Και το χειρότερο πολλές φορές έχω βρεθεί μάρτυρας να αντιμετωπίζουν τους ντόπιους περιφρονητικά το καλοκαίρι, απαξιωτικά, δίνοντας προτεραιότητα στους ξένους. Όλοι αξίζουν άψογου σερβιρίσματος. Και ο ξένος που έρχεται για πρώτη φορά ώστε να φύγει ευχαριστημένος και να γίνει καλός πρεσβευτής αλλά και ο Πλωμαρίτης που όλο το χρόνο ακουμπά τα λεφτά του κανονικά. Υπάρχει ένα υφάκι και μια υπερωψία από μερικούς καταστηματάρχες που μόνο τους ζημιώνει. Ο άλλος σε τιμά με το να έρθει στο μαγαζί σου αν τον αντιμετωπίσεις αγενώς ε! τότε…
    Ας πάει στο καλό με τον καφέ, με το νερό όμως;

  6. Πολλές φορές ενώ είναι φρέντο σκόνης στον χρεώνουν όσο χρεώνουν άλλα μαγαζια τον φρέντο από τη μηχανή. Αυτό με το να ζητήσω φρέντο σε μαγαζιά και να κακοφανεί σε σερβιτόρα μου έχει τύχει και μένα. Και επίσης σε barman έχω ζητήσει κοκτειλ και μου μίλησε με πολύ αγένεια και τελικά μου το έκανε με βαργιά καρδιά.
    Αυτά πρέπει να σταματήσουν κάποια στιγμή δεν είμαστε στο 80 έχουν περάσει 30 χρόνια και κάποιοι δεν αλλάζουν. Και υπάρχουν και τα ανάποδα παραδείγματα όπως σε μερικά μαγαζιά να κοιτάνε πρώτα να εξηπηρετήσουν τους ντόπιους και όχι τους επισκέπτες είτε είναι ξένοι είτε Έλληνες.
    Όσα μαγαζιά θέλουν να λένε ότι είναι πρωτοποριακά πρέπει να κοιτάνε να είναι πρωτοποριακά παντού και όχι μόνο σε μερικά και το service είναι πολύ βασικό.

  7. Νίκο δε σε γνωρίζω αλλά μια που κάνουμε κουβέντα να σου πω και μια καλοκαιρινή εμπειρία γιατί βλέπω πως έχεις κάποια εμπειρία και σοβαρότητα στο λόγο σου.
    Κάτσαμε το καλοκαίρι σε μια κεντρική και ποιοτική ταβέρνα στο κέντρο του Πλωμαρίου. Είμαστε μεγάλη παρέα και μεταξύ αυτών και μόνιμοι κάτοικοι και μάλιστα καλοί πελάτες και φίλοι του μαγαζιού όλο το χρόνο εκτός από τους υπόλοιπους που ερχόμαστε δυο μήνες θερινούς.Παραγγείλαμε πιάτα κανονικά μερίδες και μπόλικα μπορώ να πω. Ένας μερακλής της παρέας τόλμησε μαζί με όλα αυτά να ζητήσει και το μεζέ του ούζου. Η απάντησης αγενέστατη ήταν:”Τώρα το καλοκαίρι δε βγάζω μεζέ ,άμα θέλετε…
    Δε σχολιάζω περισσότερο, δώσαμε μούτζες στον εαυτό μας που του αφήναμε σχεδόν καθημερινά ποσά, αλλά και που συγγενικό μας πρόσωπο του στέλνει πελατεία όλο το χρόνο και είναι και το ίδιο καλός πελάτης.
    Έτσι δεν κάνεις ποιοτικό τουρισμό, είσαι πετεινός…

    Καλημέρα.
    Ο καθένας ας σκεφτεί όπως μπορεί.

  8. Μας έχει τύχει και μας πολλές φορές αυτό. Το θέμα του ούζου με το μεζέ είναι λεπτό και πρέπει οι εστιάτορες να το χειρίζονται με διπλωματία. Παρεμπιπτόντως πολύ καλό μεζέ με ούζο, βγάζει ίσα μέσα ενα καφενείο που τώρα το έχει ο Τάκαρος δίπλα από τον ποταμό. Όσοι τον ξέρετε, θα τον ξέρετε από τα άλογα που έχει. Θα πρέπει ίσως να κάνουν μια πιο εκλεκτή ποικιλία ούζου ειδικά για το καλοκαίρι που έρχονται και ξένοι και Έλληνες τουρίστες και ας την χρεώσουν λίγο πιο ακριβά αν αξίζει πραγματικά. Το είχαμε εφαρμόσει στο Saloon κατά το παρελθόν (και με αστακό κάποιες φορές) και είχε μεγάλη επιτυχία.

  9. Στη πατρίδα του ούζου να ΜΗΝ υπάρχει ουζερί
    και να ΜΗΝ σερβίρουν τον μεζέ του ούζου…

    Πάντως τώρα υπάρχει αρκετός ανταγωνισμός και σε σουβλαντζίδικα (τουλάχιστον 4 μαγαζιά), και σε ταβέρνες (τουλάχιστον 7 μαγαζιά, εκτός τα καφενεία) και σε καφετέριες (τουλάχιστον 5 μαγαζιά) . Και μιλάω για χειμώνα. Όσοι δεν είναι σωστοί θα μείνουν να κοιτάζουν τους άλλους να δουλεύουν.
    Και όταν λέω “δουλεύουν” εννοώ όλο το χρόνο, όχι ένα μήνα μόνο.

  10. ADMIN ΤΟ ΟΥΖΕΡΙ ΠΟΥ ΛΕΣ ΑΛΛΑΞΕ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΞΕ Η ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΕΙΔΗ ΔΩΡΩΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΕΠΙΠΛΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΛΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΩΡΑΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΥΣΤΕΡΕΙ ΛΙΓΟ ΣΤΗΝ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΜΕΖΕΔΩΝ.ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΨΕΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ.

  11. Tha simfonisw me ta sxolia kai tis anafores gia to kako service.
    Emena mou pire paraggelia servitora sto oceanis kai parallila milouse sto kinito. Gia na min pw gia tin ageneia kai to poses fores ekanan lathos se oti zitisame stin parea. Oute gia tin wra tis plirwmis den filotimountai na sou dwsoun simasia. Oso gia tin mousiki, ta idia kai ta idia paizoun. Ola auta ta paidakia pou ksafnika nomizoun oti einai spoudaioi dj i ki egw de kserw ti… epeidi etuxe na douleuoun se magazi pou mazeuei kosmo na katevoun apo to kalami tous. Den kanoun kai kanena katorthoma. Pisteuw oti aitia tou kakou apotelesmatos einai auti i eparsi pou apoktoun molis ladwthei to enteraki tous kai anevei i autopepoithisi tous, afentika kai prosopiko kai mas ferontai les kai mas kanoun kai xari.

    y.g. pantws i suntagi xrisimi gia na mathoume kai tipota paradosiako kai to 7seas exei tha elega toulaxiston statheri poiotita pou einai simantiko an kai den einai kai ola teleia alla se sxesi me alles tavernes nomizw oti einai isws i kaluteri

  12. Συμφωνώ σε πολλά από αυτά που λες Eirini
    Δυό λεπτομέρειες μόνο, μια που είμαι επαγγελματίας στη μουσική πολλά χρόνια να πω ότι ο Μιχάλης που παίζει στο Ωκεανίς είναι αρκετά καλός επαγγελματίας και καλό παιδί. (Αν κάποια στιγμή βάζει και τίποτα “Πλωμαρίτικο” είναι γιατί το ζητάει ο κόσμος και τα αφεντικά των μαγαζιών). Και γω θα το βαζα (και το βάζω) άμα το ζήταγε αυτός που με πληρώνει!

    Όσο για το Ωκεανίς με κατέπληξε το σύστημα (κομπιούτερ, πρόγραμμα, σκληρός δίσκος με μουσική, εταιρεία που το διαχειρίζεται το σύστημα και το ενημερώνει κάθε μήνα με νέα τραγούδια).
    Σε αυτό τον τομέα μόνο, δεν έχεις δίκιο.

  13. Στο Πλωμάρι, ανέκαθεν υπήρχε πρόβλημα με τους σερβιτόρους.Και στις καφετέριες και στις ταβέρνες.Δεν γνωρίζουν βασικούς κανόνες συμπεριφοράς και ευγένειας. Όχι μόνο στο εν λόγω μαγαζί, αλλά στα περισσότερα.

  14. Γιάννη καλά κάνεις και παίρνεις το μέρος του φίλου σου Μιχάλη, αλλά στο Πλωμάρι παίζει και για τους Πλωμαρίτες θα παίξει τη μουσική που πρέπει. Δεν μπορεί να παίξει για τους Αθηναίους. Και κανένας Dj δεν είναι αποδεκτός απο το 100% του κοινού. Και με εκπλήσει το γεγονός ότι εντυπωσιάστηκες από το μηχάνημα που λειτουργεί σαν “Jukbox” στην ουσία αλλά με Mp3. Στην αθήνα υπάρχει πολλά χρόνια τώρα. Πώς και δε το ήξερες;

  15. Kalispera kai apo mena. Thelo na po 5 pragmata pano sti mousiki giati einai kai mena i douleia mou.
    Siga re paidia, pws kanete etsi me tous DJs tou Plwmariou. Gia gelia einai h katastash. Akoma ki autous pou fernoun apo Athina deyteroklassatoi einai. Kai oloi oi ntopioi nomizoun oti einai o tiesto kai o G-pal .Sto Plwmari spania exw akousei mousiki tis prokopis,opws se alla nisia. Kai simeioteon oti den eimai kanas asxetos.Exw aristi gnwsh se polla eidi mousikis kai exw paei se polla nisia na paikso mousiki giati einai i douleia mou. O monos Dj pou ksero sto Plomari kai kserei na paiksei kali mousiki kai na mixarei sosta einai o Mpampis.

  16. Εντάξει βρε Κηφισιώτη, το καταλάβαμε.Μένεις βόρια προάστεια και είσαι αυθεντία στη μουσική. Αναρωτιέμαι πώς καταδέχεσαι να πηγαίνεις στο Πλωμάρι. Και σε μένα πολλά πράγματα δεν αρέσουν,αλλά δεν τα εξφεντονίζω έτσι!

  17. kifisiotis αν ήσουν πιο παλιός θα ήξερες και τον Ερμή.
    Ενημερωτικά το λέω.
    Για τον Μπάμπη συμφωνώ, αλλά και ο Μιχάλης είναι πιο mainstream άρα καλός.
    Σε ποια μαγαζιά έχεις παίξει; Έτσι από περιέργεια. Ένα-δύο πες.

    Για το 16: Εντυπωσιάστηκα με το μηχάνημα (πρόγραμμα, σκληρός, μηνιαία υποστήριξη) για τα δεδομένα του Πλωμαρίου.
    Και δεν είναι και φτηνό.
    Παίζει σαν “Jukbox” αλλά έξυπνα.
    Γιατί θέλει κάτι άλλο μια καφετέρια;
    Στο μαγαζί πήγαινα, μεσημέρι, απόγευμα, βράδυ και η μουσική ήταν πάντα διαφορετική και πάντα στο στυλ της στιγμής.
    Από έξυπνα χριστουγεννιάτικα (διασκευούλες, μοντέρνα) σε συνδιασμό με ελληνικό ξένο, παλιό, καινούριο, ψαγμένο (jazz funk), mainstream. Tί άλλο να ζητούσα για να εκτιμήσω μια καφετέρεια στο Πλωμάρι;

  18. Fisika kai ksero ton Ermi alla milisa gia osous paizoun tora mousiki os Dj sto Plomari. Dj itan kai o Pandelis pou eixe ti Disco kai o idioktitis tou Saloon pou einai kai aftos megalos. Kai o Patolios to katixe to thema tou djing. Tin teleutaia fora pou eixa akousei ton Ermi itan sto Joe Bar ekei stin paralia dipla apo tin Disco Dream eixe paiksei rock mousiki. Stin Athina exo paiksei se polous xorous kai paizo kai tora opos kai se polla nisia alla exo paiksei kai sto Plomari. To mainstream den einai panda kalo oute einai kanonas. Oson afora ton Mixali sto Camelot pou ton akouga epeze polla Ellinika gia kalokairi alla gia ta dedomena tou Plomariou isos gia Elliniki mousiki aftos kai o Nasos pou epeze sto Exodos einai kaloi. Alla apo mixarisma eipame mono o Mpampis to katexei to athlima. Esy parepiptondos epeidi eipes oti eisai kai si sto xoro pou paizeis? An den kano lathos prepei na epaizes ston Agio Isidoros palia sto Atlantis? Eisai me ksirismena malia kai mousaki? To mixanima pou aneferes esy kai o filos pio pano einai kalo gia cafeteries alla petaei kai kati akyra komatia sto asxeto kai einai kalitera na exeis ena pc i laptop kai na kaneis esy tin playlist sou.

  19. Γεια σας κι από μένα, μιας και γράφω πρώτη φορά, και Καλή Χρόνια.
    Εγώ έχω καταγωγή από Πλωμάρι αλλά μένω Αθήνα.Το Πλωμάρι δεν είναι κακό,αν και όταν ήμουνα μικρός δε μου άρεσε καθόλου.Μεγαλώνοντας όμως άρχισα να το εκτιμώ περισσότερο.Θεωρώ,ότι μπορείς να περάσεις καλά για κάποιες μέρες και ειδικά άμα έχεις καλή παρέα.Στο θέμα της μουσικής τώρα, σε όλα τα μαγαζιά παίζουν ,όντως, mainstream που λογικά άρεσει,απλά όχι σε όλους.Δεν εννοώ ότι δεν είναι καλή η μουσική που παίζεται γενικά, απλά δεν υπάρχει ποικιλία και για άλλα γούστα.Πριν χρόνια είχαμε πάει μια βόλτα στο Μόλυβο, σε ένα κλειστό clubακι δίπλα στη θάλασσα.Αυτή ήταν η ωραιότερη μου βραδια στο νησί της Λέσβου από πλευράς διασκέδασης.Δεν παίζανε καθόλου Ελληνικά,παρά μόνο κλασσικά χορευτικά κομμάτια(κυρίως rock) και ο κόσμος δεν σταμάταγε να διασκεδάζει και να χορεύει,και η πλειοψηφεία πάνω από 35ετών. Επίσης και στην Ερεσσό έχει πολύ αξιόλογη διασκέδαση. Αυτό δεν το εχω δει ποτέ στο Πλωμάρι. Εξαίρεση αποτελεί το Joe, που παίζει πιο εναλλακτικά, και φέτος κάποιες φορές το Nautilous.
    Κορυφαίες καταστάσεις φυσικά ο Πλάτανος με τη live μούσικη.

  20. Χάρηκα για τη γνωριμία kifisioti

    Tι μου θύμησες! Τον Πατολιό! Και αυτός καλό παιδί και συμπαθέστατος. Που να ναι τώρα; Μάλλον εξωτερικό.

    Ο Ερμής ήταν Θεός όταν δούλευε αποκλειστικά με βινύλια (δεν είχαν βγει τα CD) στη Disco Dream. Μετά έπεσε. Κακώς βέβαια.

    Παρεπιπτόντως και ο ιδιοκτήτης του site είναι DJ (Saloon) και μπορούμε να κανονίσουμε κανά καφέ alltogether εδώ Αθήνα. Για τον μπαμπά του (ιδιοκτήτης saloon) δεν ξέρω αν δούλευε ποτέ σαν DJ.

    E! ούτε ο Παντελής ήταν ποτέ DJ! Άλλο άμα έβαζε που και που κανα CD!
    Στη Disco μαζί με τον Παντελή είχα δουλεψει 2 μήνες.

    Ο Μπάμπης είναι φοβερός αλλά έχασε ευκαιρίες στη ζωή μέχρι τώρα να ανέβει πολύ. Κάτι ξέρω…! Πάντως είναι πάρα πολύ καλός… άμα θέλει!

    Για τον Νάσο συμφωνώ αλλά μόνο για το είδος του. Πολύ Ελληνικό, συρτά και στυλ Πλωμαρίου. Πολύ πιο εξειδίκευση από τον Μιχάλη που λες.
    Ο Μιχάλης αυτή τη στιγμή είναι ο πιο ολοκληρωμένος (κατά τη γνώμη μου).

    Εγώ άρχισα το 1991 στο Overdoze πάνω από την -τότε- ταβέρνα Δειλινά απέναντι από το Atlantis. Εκεί δούλεψα 2 σεζόν.

    Μετά στην Αθήνα με ένα φίλο φτιάξαμε την Α1 Sound μια (πρόχειρη) εταιρεία που κάλυπτε δεξιώσεις, πάρτυ, σχολεία, γάμους κλπ κλπ.

    Από το 1996 μέχρι και σήμερα είμαι σε μια μεγάλη εταιρεία κάλυψης εκδηλώσεων την Party Mobile Services και με αυτή την εταιρεία έχω παίξει και παίζω μέχρι σήμερα στους χώρους του Island (Βουλιαγμένη),
    στο BLE (Aλίμου και Ποσειδώνος),
    στο Club της Εκάλης (στα μέρη σου),
    στο Εlatos Resort στην Αράχωβα,
    στις αίθουσες του Hilton, Μεγάλη Βρετάνια, Ιntercontinental,
    Holiday Inn, Ledra Marriot, Πεντελικόν, St George Lycabetus,
    Caravel, King George, Κappa Studios και πολλούς άλλους χώρους.

    Εχω συνεργαστεί σε δουλειές με τον Δημήτρη Κόκκοτα,
    Παντελή Θαλασσινό, Τάκη Ζαχαράτο και άλλους.

    Και εύχομαι να μη σε κούρασα…….
    έχω παίξει σε ιδιωτικά πάρτυ
    για τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή (μαζί με Νατάσσα)
    τον Γιώργο Νταλάρα, τον Θέμο Αναστασιάδη,
    τον Αλκαίο, τον Κυριαζή, την Αλέξια, τον Πασχάλη,
    τον Μιλιάδη Εβερτ, τον Κούγια (μαζί με Βατίδου),
    τον Αντώνη Σαμαρά, τον Πάνο Παναγιωτόπουλο,
    τον Καίσαρη (κοσμήματα), Πύρρο Δήμα,
    Πρέντρακ Τζόρτζεβιτς, για τον Γκούμα και όλη την ομάδα του Παναθηναικού μαζί με Βαρδινογιάννη, για τον Φύσσα,
    την Βίκυ Κουλιανού, Σίλια Κριθαριώτη, Νάσο Αλευρά, Χόντο,
    δεκάδες ηθοποιούς, μοντέλα, πολιτικούς,
    εταιρείες (Τοyota Hellas, Νovartis, Warner Lambert κλπ κλπ.
    Αλλά και σε πολλούς απλούς ανθρώπους σε σχολεία, σε γάμους, σε βαφτίσεις, σε ταβέρνες (!) κλπ

    Δεν είμαι DJ για Club αυτή τη στιγμή. Mπορώ να το κάνω βέβαια.
    Στον τομέα μου παίζουν και άλλα πράγματα σημασία.
    Η “αλλαγή” και η “μίξη” κάποιες φορές δεν έχουν τόση σημασία όσο η γενικότερες μουσικές γνώσεις και η ευελιξία σε μουσικά ήδη από Pitbull σε Φρανκ Σινάτρα και από Armin Van Buuren σε Βοney M και Abba.
    Από Βανδή σε Rock n Roll και σε Εφη Θώδη και από Jazz σε Ηard Rock!

    Aυτά συνάδελφε.
    Sorry για την πολυλογία αλλά είμαι στη δουλειά (οχι DJ) και έχω βαρεθεί Παρασκευιάτικα!

  21. Yanni Malli egw den eimai se thesi na diafwnisw mazi sou i na simfwnisw giati den to katexw to athlima apo tin pleura tou dj. Alla ws akroatria kai pelatissa mporw na exw apopsi. Den milisa gia kapoion sugekrimeno dj oute ethiksa onomata giati den tous kserw kai olous autous, de prosexw kan poios paizei apla kathe xrono pou erxomai sto plwmari akouw ta idia kai ta idia. Twra an esu ta live tou Kiamou i ta live tou Vazaiou ta thewreis plwmaritiki mousiki ti na sou pw…!!! Giati egw se auta anaferomai ws idia kai idia. Den uparxei kapoia prototupia se kanena magazi. Kai de thewrw oti opoios kanei ena fason programma onomazetai kai dj as xalarwsoume ligo. Ta magazia as dwsoun kai ligo perisoteri simasia stous megaliterous kai oxi mono stin pitsirikaria.

  22. Μας γράφεις βρε Γιάννη ένα κατεβατό με περιοχές και πρόσωπα.Εντάξει κούλαρε λιγακι,Να αρχίσουμε κι εμείς να γράφουμε τα βιογραφικά μας?

    Αν δεν κάνω λάθος σ’αυτές τις εταιρείες που δουλεύεις προεπιλεγμένη μουσική δεν παίζουν, δηλαδή κονσέρβα? Εχει συνενοηθεί a priori o πελάτης με την εταιρεία ότι π.χ θέλει disco, house, κλαρίνα ή και βλάχικα.Και γράφονται τα cd από πριν.Καθεται ,λοιπόν, ο dj -σαν διακοσμητικό ουσιαστικά- και κάνει ότι μιξάρει και ότι καταβάλλει προσπάθεια για να διασκεδάσει τον κόσμο. Το σωστό σε γάμους και βαπτίσεις είναι να πάιξει ορχήστρα.

    Έλεος βρε Γιάννη, δεν είμαστε και χτεσινοί!!!!!!!!!!!!!!!!!

  23. Προς την Eirini:
    Δεν διαφωνούμε στην ουσία. Τη λέξη Πλωμαρτίτικο την είχα βάλει σε εισαγωγικά. “Πλωμαρίτικα” εννοούσα τραγούδια που στη συχνότητα που παίζονται θυμίζουν έντονα το στυλ των νέων Πλωμαριτών. Πριν 2-3 χρόνια δεν άκουσα σε κανένα άλλο μέρος να παίζεται τόσο πολύ το live από τη Θεσσαλονίκη του Μακρόπουλου. Δεν άκουσα να παίζεται τόσο συχνά ένα ζεϊμπέκικο που λεγόταν “Θα ξαναπάς στη Σαλονίκη π’ αγαπάς”. Το ίδιο συχνά και το live της Βανδή με συρτο-χασαποσέρβικα. Αυτά εννούσα “Πλωμαρίτικα” και όχι Τα Ξύλα, Ερι Πάλε κλπ. Πάντως φέτος το Χειμώνα το Ωκεανίς ήταν αρκετά βελτιωμένο και σε διαβεβαιώνω ότι δεν με κεράσανε ούτε ένα καφέ για να λέω τώρα καλές κουβέντες! Αντιθέτως με ενοχλούσαν όταν κοιμόμουνα!

    Προς Stratis:
    Aυτά που έγραψα -καλώς ή κακώς- είναι ένα μικρό μέρος από το μουσικό βιογραφικό μου. Έχει και Μιχ. Τσαουσόπουλο, Μπάμπη Τσέρτο, Μακεδόνα και μερικά άλλα που σε διαβεβαιώνω ότι ΔΕΝ γράφονται γιατί απαγορεύεται…

    Και μάλλον το άθλημα δεν το κατέχεις.
    Μια κουβέντα με τον πελάτη γίνεται αλλά μέχρι εκεί. Τα πάντα μπορούν να αλλάξουν από λεπτό σε λεπτό. Και ο πελάτης στο λέει αυτό. Τα πάντα πρέπει να μπορούν να πάρουν οποιαδήποτε τροπή. Kαι αυτό θέλει εμπειρία.
    Εμείς CD δεν γράφουμε έτοιμα. Ίσως για αυτό να είμαστε μια από τις τρεις μεγαλύτερες εταιρείες στην Ελλάδα. Πίστεψέ με, μέσα έχει άτομα που μιξάρουν πιο γρήγορα από τη σκιά τους!!! (όπως πυροβολεί ο Λούκυ Λουκ!). Στα εγκαίνια του Club Island δικός μας DJ παίζει. Στο Central στη πλατεία Κολωνακίου. Στο Ble μέρα-νύχτα εμείς. Πάρτυ σε νησιά, στο Λονδίνο και festival με progressive.

    Και sorry για την πολυλογία αλλά σε διαβεβαιώνω ότι είναι πολύ δύσκολο να παίζεις μουσική, να χορεύει η Ν. Παζαϊτη, και να συζητάς με τον Καραμανλή.
    Ή… μαλακία-μίξη θα κάνεις, ή θα πεις καμιά μαλακία στη κουβέντα!!!!

    Σε “πάω” πολύ Stratis. Χαίρομαι να τα λέμε.

  24. Όσον αφορά το ότι παραθέτεις το μουσικό σου βιογραφικό,θα το χαρακτήριζα άτοπο.Ενώ είσαι ένας ιδιαίτερα συμπαθής άνθρωπος, μέσα από το γραπτό σου λόγο δίνεις την αίσθηση ανθρώπου υπερφίαλου και εγωκεντρικού.
    Και περνάω στο ότι “δεν κατέχω το άθλημα”. Σαφώς και δεν το κατέχω,δεν υπαινίχθηκα το αντίθετο.Απλά, στο παρελθόν όταν έμενα στην Αθήνα κι εγώ,από διάφορους γνωστούς είχα τέτοιες πληροφορίες.Εν παση περιπτώσει, δε θα διαφωνήσω μαζί σου διότι φαντάζομαι κάτι παραπάνω θα γνωρίζεις για την εταιρεία που δουλεύεις συγκεκριμένα.Απλά, μου γεννιεται η απορία γιατί ένας τόσο καλός,με πολυετή εμπειρία και καταξιωση στο χώρο dj, να δουλεύει για λογαριασμό εταιρείας και όχι ως freelancer.

    Και τελειώνοντας,να σου πω κι εγώ, ότι χαίρομαι να τα λέμε! Καλό βράδυ!

  25. Και γω stratis χαίρομαι να τα λέμε. Αυτή είναι και η πλάκα του internet. Kαι καλά που το Blog είναι χαλαρό γιατί από… κολοκυθολούλουδα ξεκινήσαμε και στις μουσικές καταλήξαμε. Μάλλον έχει δίκιο για το υπερφλύαρος. Άμα ξέρω και αγαπάω κάτι, μιλάω πολύ. Μου το χουν ξανα πει. Βέβαια σωπαίνω σε κουβέντες άμα δεν κατέχω το θέμα. Πάλι καλά.
    Για το θέμα τις μουσικής ξεκίνησα δειλά και ταπεινά από το Overdoze στο Πλωμάρι το 1991-92 και έφτασα να παίζω εκεί που σου έγραψα. Μ’ αρέσει να τα λέω και να τα κουβεντιάζω με κάθε αφορμή. (Το ίδιο πολλά πράγματα έχω να πω και για την άλλη μου δουλειά στα περιοδικά… Μιά ζωή! Car & Driver, Free, Voyager… εμπειρίες, μαθήματα, στεναχώριες, χαρές…).
    Σαν DJ φοβερός στις αλλάγές δεν είμαι. Ίσως να μαι και μέτριος. Στα υπόλοιπα όμως είμαι καλός. Προσπαθώ πάντα όμως!

    Υ/Γ: Άμα δεν παίζεις κάτω από το όνομα μιας εταιρείας, σε αυτά τα σπίτια που σου έγραψα ΔΕΝ μπαίνεις. Ούτε στους χώρους. Η εταιρεία έχει το όνομα στη πιάτσα και όλοι μαζί που δουλεύουμε σε αυτήν. (13 DJs)

  26. Σας άνοιξαν την όρεξη τα κολοκυθολούλουδα για σχόλια και διάλογο.

    Το επόμενο θέμα θα είναι σχετικό με “κουλουτσθουπτάργια”.

  27. Έχεις δίκιο admin. Να επανέλθουμε στο θέμα.
    Στην Αθήνα όποιος νοσταλγεί κολοκυθολούλουδα (με ρύζι ή τυρί), γκιουζλεμέδες, σαλάτα με ψητό λαδοτύρι κλπ κλπ, στη Νέα Φιλαδέλφεια υπάρχει το εστιατόριο “Μόλυβος”. Δυστυχώς δεν το έχει Μυτιληνιός αλλά ένας συμπαθής Καβαλιώτης που είχε εστιατόριο 16 χρόνια στον Μόλυβο.

  28. Απέναντι από το γήπεδο της ΑΕΚ από την πλαϊνή πλευρά.
    Οδός: Χρ. Σμύρνης 8, τηλ.: 2582091.

    Απλό μαγαζί είναι από πλευράς διακόσμησης, συμπαθέστατος ο ιδιοκτήτης αλλά και ο σερβιτόρος. Πολλοί -λέει- Μυτιληνιοί δεν τον στηρίζουν επειδή αυτός δεν κατάγεται απο κει. Βέβαια ο άνθρωπος έχει ζήσει και εργαστεί στο νησί πάνω από 16 χρόνια.
    Καθημερινές δεν έχει πολύ κόσμο 2-3 παρέες το πολύ. Π/Σ/Κ κάτι γίνεται.

    Πάντως βρίσκεις πάνω από 10 ήδη Πλωμαρίτικων και Λεσβιακών ούζων.
    Εκεί γνώρισα το “Ματαρέλλη” που μου άρεσε και το “Σμυρνιώ”.
    Αυτά τα δύο με εντυπωσίασαν εκτός από τα γνωστά Πλωμαρίτικα.
    ‘Εμαθα ότι ούζο έχει και η Πέτρα και η Αγία Παρασκευή κλπ.

    Άρχισα και συλλογή στο σπίτι με τα μπουκάλια!

  29. Μα σε πολλές περιπτώσεις οι Λέσβιοι και οι Πλωμαρίτες ακόμα δεν στηρίζουν τους καθεαυτού που κατάγονται από το νησί και το Πλωμάρι. Πώς θα στηρίξουν κάποιον που δεν είναι από το νησί;

    Είναι πολύ λάθος νοοτροπία αυτή. Αλλά είναι δυνατόν να ξέρουν όλοι όσοι ζουν στην Αθήνα και κατάγονται από το νησί, ότι το αφεντικό δεν είναι βέρος Μολυβιάτης; Δεν χρειάζεται να το λέει. Αν βρίσκεις ούζα Πλωμαρίτκα και από άλλα χωριά αλλά και παραδοσιακά προϊόντα και εδέσματα γιατί να μη πας να τιμήσεις αυτό το μαγαζί;

    Παλιά υπήρχε και ένα ουζερί που λεγόταν “Πλωμάρι” κοντά στην Δάφνη και στον Άγιο Δημήτριο.

  30. Σχετικά με την περιποίηση ή όχι των μαγαζιών έχω να σας πω και την δική μου εμπειρία και ειδικά να προσαυξήσω τα λεγόμενα της Μαριάνθης.
    Όταν ζητήσεις μεζέ ούζου το αν θα εξυπηρετηθείς εξαρτάται από την εποχή που το ζητάς.
    Αν πας χειμώνα κάτι λέει.
    Αν τον ζητήσεις τους θερινούς μήνες όχι μόνο αρνούνται και κατάλαβα Μαριάνθη σε ποιόν αναφέρεσαι, αλλά μας έχει τύχει να μας αλλάξουν και τραπέζι. Δεν μπορείς να καθήσεις από την πλευρά της θάλασσας ή στο μπροστινό τραπέζι του μαγαζιού και να παραγγείλεις μεζέ ούζου.
    Ασχέτως βέβαια αν είσαι πελάτης τακτικός και έχεις αφήσει αρκετά χρήματα στο μαγαζί και εσύ και η παρέα σου.
    Κι αυτό το γνωρίζω γιατί τουλάχιστον τα πέντε τελευταία χρόνια πηγαίνουμε στο Πλωμάρι τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο.
    Όσον αφορά συγκεκριμμένη καφετέρια, η οποία τις Κυριακές το πρωί , σερβίρει μπουγάτσα κυρίως μετά την εκκλησία, μας έστειλε να αγοράσουμε εμείς την μπουγάτσα από δίπλα και να την φάμε σαν τους γύφτους μέσα στο κουτάκι που την πήραμε από το ζαχαροπλαστείο. Ο δε φυσικός χυμός πορτοκαλιού που παραγγείλαμε αποτελείτο από κατακάθια πορτοκαλιού συμπληρωμένα με νεράκι της βρύσης.Τα υπολείμματα πορτοκαλιού ξεχώριζαν από το νεράκι του Θεού.Όταν δε έκανα παρατήρηση μου απάντησαν ότι εδώ έτσι το σερβίρουμε.
    Αντιθέτως ο φυσικός χυμός του joe ήταν πράγματι φυσικός χυμός και η εξυπηρέτηση άριστη με ευγενέστατο προσωπικό.
    Επίσης πολλή καλή εξυπηρέτηση και φαγητό καλό στις 7 Θάλασσες.
    Να μην ξεχάσω και τον έπαινο στην Ελένη από το ” ΜΑΜΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ”.
    Ευχαριστώ πολύ για το blog

  31. Μετά από όλα όσα έχουν γραφτεί, συνάγεται το συμπέρασμα ότι -εκτός όλων των άλλων- είμαστε πάρα πολύ πίσω ακόμη και σε κανόνες στοιχειώδους ευγένειας στον πελάτη.Φυσικά αυτό δεν αφορά το σύνολο των καταστηματαρχών,αλλά δυστυχώς ένα μεγάλο μέρος. Οι ντόπιοι πιθανόν να το έχουν συνηθίσει και να μην τους κακοφαίνεται,οι διαμένοντες εκτός με καταγωγή από το Πλωμάρι,που έρχονται για διακοπές, να ενοχλούνται αλλά να το ανέχονται. Το ζητούμενο,όμως, είναι ποιά η συμπεριφορά στους επισκέπτες του νησιού γενικότερα και κατά πόσο τέτειες συμπεριφορές έχουν ως αποτέλεσμα να δυσφημιζόμαστε ως νησί και κατά κύριο λόγο ως Πλωμάρι- η πατρίδα του ούζου.

Comments are closed.