Home Δελτία Τύπου Η Εκδήλωση Τιμής των νέων Πλωμαριτών φοιτητών του ακαδημαϊκού έτους 2009-2010

Η Εκδήλωση Τιμής των νέων Πλωμαριτών φοιτητών του ακαδημαϊκού έτους 2009-2010

658
1

Με την παρουσία του Δημάρχου Πλωμαρίου Δημήτρη Βαρβαγιάννη , το Διοικητικό Συμβούλιο της Λέσχης Πλωμαρίου «Βενιαμίν ο Λέσβιος» , τίμησε τους Πλωμαρίτες φοιτητές και σπουδαστές που εισήλθαν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ το ακαδημαϊκό έτος 2009-2010. Στην τελετή προσήλθαν ένδεκα νέοι φοιτητές τους οποίους προσφώνησε και συνεχάρη ο Δήμαρχος , ακολούθως δε ο πρόεδρος της Λέσχης , τους καλωσόρισε επισημαίνοντας ότι το Σωματείο αυτό ιδρύθηκε από μια ομάδα φωτισμένων Πλωμαριτών το 1878 , όταν η Λέσβος ήταν τουρκοκρατούμενη, με σκοπό και στόχο να παρέχει παιδεία και μόρφωση , πέραν της εκπαίδευσης που παρέχει το σχολείο.

Αυτό τον στόχο της διεύρυνσης των πνευματικών και πολιτιστικών οριζόντων , θέλει και προσπαθεί να συνεχίσει η παρούσα διοίκηση της Λέσχης , μέσα από την διοργάνωση συνεδρίων , ημερίδων κινηματογραφικών προβολών , σεμιναρίων κ.λπ. εκδηλώσεων.

Ευχόμενος καλές σπουδές και καλή σταδιοδρομία στους νέους σπουδαστές , ο πρόεδρος της Λέσχης τους κάλεσε να βοηθήσουν το έργο της και κυρίως να μη ξεχνούν το Πλωμάρι , τόπο γέννησης και εκπαίδευσης τους , που τους έχει αλλά και το έχουν ανάγκη.

Η εκδήλωση που εξελίχθηκε , με την απουσία των καθηγητών του Γυμνασίου και των δύο Λυκείων που είχαν ειδικώς κληθεί , τερματίστηκε με την απονομή σε κάθε έναν από τους επιτυχόντες ενός τόμου της συλλεκτικής έκδοσης της Λέσχης με την χειρόγραφη Φυσική του Βενιαμίν και του βιβλίου του Ξενοφώντα Μαυραγάνη , «ο θείος μου ο Άγιος».

Την τελετή τίμησαν μεταξύ των άλλων ο Διευθυντής του κέντρου υγείας Πλωμαρίου Αριστείδης Φρυδάς και η πρώην Λυκειάρχης Αμφιτρίτη Καζάζη.

Facebook comments:

1 COMMENT

  1. Αξιόλογη η εκδήλωση και πολύ καλή κίνηση της Λέσχης, να δωρίσει αυτά τα δυο βιβλία. Αλλά γιατί μόνο 11 φοιτητές; Ίσως κάποια παιδιά να λείπουν διακοπές και για τον ίδιο λόγo θέλω να πιστεύω δεν παρευρέθησαν στην εκδήλωση οι καθηγητές. Από τότε που ανέλαβε αυτή η διοίκηση να ξαναζωντανέψει τη Λέσχη, έχουν γίνει αρκετές και αξιόλογες προσπάθειες.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here