Home Ενημερώσεις Προτάσεις των, Μ. Μαμάκου και Δ. Βουνάτσου για την τουριστική προβολή του...

Προτάσεις των, Μ. Μαμάκου και Δ. Βουνάτσου για την τουριστική προβολή του Νομού μας

800
21

Όπως πληροφορηθήκαμε από την εφημερίδα “Εμπρός” η Νομαρχία Λέσβου θα δαπανήσει 490.000 ευρώ για την τουριστική προβολή για το καλοκαίρι του 2010, της Λέσβου, της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου.
Οι Μιχάλης Μαμάκος και Δημήτρης Βουνάτσος, με την ιδιότητα τους ως Νομαρχιακοί Σύμβουλοι, καταθέσαν τις προτάσεις τους σχετικά με δυο μελέτες, που θα γίνουν για τα νησιά μας και θα κοστίσουν 45.000 ευρώ.
Απόσπασμα από το δημοσίευμα : Ο Δημήτρης Βουνάτσος πρότεινε η μελέτη να γίνει από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και όχι από μελετητικό γραφείο, στο πλαίσιο της συνεργασίας της νομαρχίας με το Πανεπιστήμιο. Πρόταση που δεν έγινε δεκτή.
Το 80% των πόρων που δίνονται για συμμετοχή στις τουριστικές εκθέσεις είναι πεταμένα χρήματα, είπε ο Μιχάλης Μαμάκος και δήλωσε ότι είναι υπέρ της ανάθεσης της μελέτης σε πανεπιστημιακό ίδρυμα. Ακόμη πρότεινε η νομαρχία να δώσει οικονομικό κίνητρο στους τουρίστες που θα έρχονται στα νησιά μας. Η πρόταση στηρίχθηκε στη σκέψη ότι κατά τη διάρκεια μιας τόσο μεγάλης οικονομικής κρίσης αυτό που κάνει την διαφορά είναι το χαμηλότερο κόστος για τους τουρίστες. Ωστόσο κι αυτή η πρόταση δεν έγινε δεκτή από τη νομαρχιακή αρχή, παρά το ότι ο κ. Μαμάκος εξήγησε πως είναι νόμιμη και αποτελεσματική. Φέτος η νομαρχία θα εκτυπώσει δικούς της τουριστικούς οδηγούς για τη Λέσβο και τη Λήμνο. Επίσης φέτος θα είναι μειωμένες οι συμμετοχές στις τουριστικές εκθέσεις.
Εγώ ρωτάω: Το Πλωμάρι θα έχει περίοπτη θέση στους τουριστικούς οδηγούς ή πάλι θα το αφήσουν απ’ έξω ή θα γίνει ημιτελής δουλειά; Θα γίνει κάποια σοβαρή προβολή, με σωστές εικόνες κείμενα και ότι άλλο απαιτεί ένας τουριστικός οδηγός; Τα σχόλια δικά σας.
Διαβάστε το πλήρες κείμενο εδώ : http://www.emprosnet.gr/Current/?EntityID=05caf858-5b3b-4a31-97b4-e85f3b3d85e7

Comments Closed

21 COMMENTS

  1. ο κ. Μαμάκος δεν εκανε τιποτα ουσιαστικο για το Πλωμαρι τότε που έπρεπε (8 χαμένα χρόνια), τωρα το θυμηθηκε???

  2. Το θέμα δεν είναι μόνο η τουριστική προβολή του νησιού ή του Πλωμαρίου αλλά πώς θα γίνει προσβάσιμο χωρίς το υπερβολικό κόστος μεταφορικών. Αναλογίστηκε ποτέ κανείς από τους αρμόδιους πόσο κοστίζει σε μια τετραμελή έστω και τριμελή οικογένεια η μετάβασή της στη Λέσβο; Μεγάλο το κόστος και δυσανάλογο με όσα προσφέρει. Φυσικές ομορφιές διαθέτει όλη η Ελλάδα. Γιατί λοιπόν να πληρώσει κάποιος χρυσά τα εισιτήρια για ναρθει στη Λέσβο; Σαφώς οι τιμές στα καταλύμματα και στα εστιατόρια-ταβέρνες είναι αρκετά προσιτές όταν βρεθεί κανείς στο νησί. Πόσο πληρώνει όμως για να φτάσει. Ακόμη, τα τελευταία χρόνια το θέμα της συγκοινωνίας χειροτερεύει. Αποκλεισμένη σχεδόν η Λέσβος από τη Βόρειο Ελλάδα ή με χειρίστης ποιότητας πλεούμενα. Μόνο η αεροπορική σύνδεση μένει που εξασφαλίζει ανθρώπινες συνθήκες αλλά είναι πανάκριβη. Στην ηπειρωτική Ελλάδα έχεις να επιλέξεις το τρένο, το λεωφορείο, το αυτοκίνητο και τέλος το αεροπλάνο αν επιθυμείς πολυτέλεια οπότε και την πληρώνεις. Στη Λέσβο πώς θα φτάσεις; Με ποιο τρένο και με ποιο αυτοκίνητο; Τόσα χρόνια δεν είδα κανένα φορέα ή κανένα βουλευτή ή τέλος πάντων κανένα ιθύνοντα να μάχεται σθεναρά για το θέμα αυτό. Οπότε μειώνεται η τουριστική κίνηση. Υπάρχουν τόσα ωραία μέρη στην Ελλάδα που κάποιος ο οποίος δεν έχει λόγο σοβαρό ή δεσμούς με το νησί, δεν έχει κανένα λόγο να ξοδέψει τα λεφτά του στα μεταφορικά μέσα. Απολαμβάνει υπηρεσίες αλλού. Αυτό λοιπόν νομίζω πρώτιστο θέμα και μετά ασφαλώς να δοθεί μία ανάπτυξη και σε πολιτισμικές εκδηλώσεις που να προσελκύουν κόσμο και να είναι άξιες λόγου. Δυστυχώς εδώ και αρκετά χρόνια το Πλωμάρι είναι πολιτισμικά υποβαθμισμένο. Εκδηλώσεις χλιαρές και επαναλαμβανόμενες που δεν προσφέρουν κανένα αέρα ανανέωσης μόνο μας προσφέρονται.

  3. ΑΥΤΟ ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑ ΟΛΩΝ ΣΧΕΔΟΝ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.

  4. Καλή Χρονιά jim και καλή χρονιά με έμπνευση και δημιουργικότητα σε όλους που στηρίζουν αυτό τον ιστοχώρο. Υγεία.
    Jim λες:ΑΥΤΟ ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑ ΟΛΩΝ ΣΧΕΔΟΝ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ
    Πιστεύω πως εδώ παίζεται το παιχνίδι. Αλίμονο αν λειτουργήσουμε μοιρολατρικά. Τι θα πει δεν μπορεί να αλλάξει; Θέμα πολιτικής απόφασης και πράξης είναι. Όλα τα μπορεί ο άνθρωπος και ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν οι κοινωνίες είναι αποτέλεσμα των νόμων και κανόνων που ο ίδιος ο άνθρωπος θέτει. Ασφαλώς και μπορεί να αλλάξει αν υπάρχει νους, γνώση και θέληση. Τώρα αν τα λεφτά τα τρώνε οι μάγκες που κάθονται στις καρέκλες και δεν επιχορηγούν, ασφαλώς και είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Σκέφτηκε ποτέ κανένας -από όλους αυτούς που έχουν το θράσος να εκφωνούν λόγους παραμονές των εκλογών προκειμένου να μας πείσουν να τους ψηφίσουμε και να τους βάλουμε στο θρόνο για να μας παιδεύουν -αν και πως θα πληρώσει το αεροπορικό εισιτήριο για να πάει να γιατρευτεί κι όχι βόλτα, ο συνταξιούχος των 300 ευρώ;Επιτακτική είναι η ανάγκη να γίνει αγώνας και να φέρει αποτέλεσμα για τη μείωση του κόστους μεταφοράς. Αλλιώς τα ξενοδοχεία θα κατοικούνται σιγά σιγά από ποντίκια και τα τραπεζάκια στις ταβέρνες θα μένουν όμορφα στολισμένα και γραφικά στην απαντοχή, όσο για τους ντόπιους που περιμένουν κόσμο για να δουλέψουν θα μένουν με την απορία. Επιμένω λοιπόν πως όλα αλλάζουν αρκεί οι πολιτικοί μας να νοιαστούν πραγματικά για τον τόπο.

  5. Μαριάνθη, αφοπλιστική όπως πάντα!!!! Κατακτάς και γοητεύεις με το λόγο σου. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου και επαυξάνω.

  6. Όλα καλά και όλα ωραία τα όσα έχουν ειπωθεί. Εάν όχι όμως ανέφικτα, είναι σίγουρα πάρα πολύ δύσκολα.Εδώ δεν έχουν επιλυθεί προβλήματα υψίστης σημασίας όπως είναι η αποκομιδή των σκουπιδιών και η οργανωμένη ανακύκλωση, πώς να ελπίζει κανείς σε άλλα ζητήματα. Και δε μιλώ συγκεκριμένα για το νησί, αλλά για όλη την Ελλάδα. Είδατε καθόλου εικόνες ντροπής στον Πειραιά εν μέσω εορτών? Αηδία σκέτη!! Το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, η βιτρίνα μας!!! Απορώ πώς έρχονται τουρίστες στην Ελλάδα, τη στιγμή που τα περισσότερα κράτη-μέλη αποτελούν υπόδειγμα καθαριότητας.Τόσα χρόνια έχουν περάσει που είμαστε στη Ε.Ε, στερηθήκαμε τη δραχμή μας, κοντεύουμε να γεράσουμε, ΠΟΤΕ επιτέλους, θα γίνει αυτή η πολυπόθητη ΑΝΑΤΡΟΠΗ στην Ελλάδα?

    Σε ποιόν ΠΟΛΙΤΙΚΟ και σε ποιό ΚΟΜΜΑ να εναποθέσουμε τις ελπίδες μας????????

    ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!!!

  7. Στους δυο της φωτογραφίας και στον Δ. Βαρβαγιάννη!!!
    🙂 😛 😉

  8. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΜΑΡΙΑΝΘΗ. ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΔΩΡΕΑΝ; ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΚΥΡΙΩΣ ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΕΣ. ΑΦΟΥ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΕΣ.ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΦΤΗΝΟ ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΥΠΕΡ ΤΡΙΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΗ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ ΟΠΩΣ ΟΛΠ-ΝΑΤ-ΕΠΙΝΑΥΛΟΣ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΥΝ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΕΝΑ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΕΡΙΠΟΥ 15% ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ.

  9. Kαι η Ρόδος, και η Κρήτη είναι μακριά αλλά πρόβλημα με τον τουρισμό -όπως εμείς- δεν έχουνε.
    Και δεν συζητώ για τα ξενοδοχεία όταν φτάσεις εκεί. Και τα δύο αυτά νησιά έχουν κάτι ξενοδοχειάρες από τις καλύτερες της Ελλάδας.
    Μήπως δεν είναι ακριβά 440 με 500 ευρώ για το πλοίο, για 2 ενίληκες και ένα αυτοκίνητο πήγαινε-έλα; Και μη μου πεις να ρθω στρωματσάδα, το έκανα δεκάδες φορές τότε που ήμουν φοιτητής όμως.
    Με 500 ευρώ και το αυτοκίνητο σου και 60 ευρώ βενζίνες ξέρεις πόσες μέρες μένεις στο Nauplia Palace ή στο Κillini Beach resort ή όπου αλλού;
    Τα εισητήρια (για το νησί μας) είναι ακριβά και οι παροχές λίγες.
    Και τώρα που μπήκαν και άλλοι εκτός την NEL αρχίσαν και άλλα προβλήματα: “Αλέ ρε τουρ” με έκπτωση δεν μπορείς να βγάλεις. Με άλλο πλοίο πας και με άλλο επιστρέφεις. Και χαμηλότερες τιμές πάλι δεν βλέπω. Αλλά το είπαμε: να με περίμεναν διαργανώσεις και γιορτές και διαμονή επιπέδου Ρόδου και Κρήτης να τα δώσω…
    Αλήθεια εκείνα τα γρήγορα “Kenderis” που βρίσκονται;

    Τέλος πάντων, πάλι καλά που ασχολούνται αξιόλογοι άνθρωποι με κοφτερό λόγο σαν τον Βουνάτσο και τον Μαμάκο γιατί αλλιώς θα ήμασταν χειρότερα. Μη τα ισοπεδώσουμε όλα τώρα [θητείες, ιστορία (κυρίως), κλπ]

  10. Για τη Ρόδο και την Κρήτη που αναφέρεσαι φίλε Γιάννη,θεωρώ ότι δεν είναι μόνο οι ξενοδοχειακές μονάδες που προσελκύουν κόσμο.Είναι η γενικότερη κατάσταση που επικρατεί εκεί. Άψογη νυχτερινή διασκέδαση (για όλα τα γούστα ,και όχι σκυλάδικα μονο) , γρφικά μέρη με όμορφη αρχιτεκτονική και πάνω από όλα ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟΣ απέναντι στον τουρίστα και όχι μόνο. Εμείς,πλέον, προσφέρουμε διασκέδαση στριπτιτζάδικου,εγκαταλελειμμένα αξιοθέατα, ανύπαρκτη οικιστική φυσιογνωμία και έλλειψη επαγγελματισμού από τους περισσότερους επιχειρηματίες. Άντε και καμια εκδήλωση στην πλατεία, υπό την αιγίδα του δήμου, με σουβλάκια και λουκάνικα.

    Να ευγνωμονούμε το Θεό που έχουμε τέτοια παραλία και το ούζο μας, γιατί αλλιώς δε θα επιβιώναμε!

  11. Ε! μόνο αφελής και ανεδαφικός μπορεί να είναι κανείς όταν αξιώνει να μεταφέρουν δωρεάν τον κόσμο οι εταιρίες!!!!Αλίμονο!!Ασφαλώς και δε λέει κανείς να μεταφέρουν οι εταιρίες δωρεάν τον κόσμο. Έχεις ακούσει jim για κρατικές επιχορηγήσεις και ενίσχυσει ή αλλιώς πληρωμή μέρους των εξόδων από το κράτος ώστε να καλύπτεται η διαφορά του κόστους και να μην την επιβαρύνεται όλη ο επιβάτης; Αυτό εννοώ όταν λέω είναι θέμα πολιτικής. Πώς το χειρίζεται το κράτος. Πώς μεριμνά για το λαό των περιοχών αυτών. Κάποια χρόνια πριν οι συγκοινωνίες ήταν καλύτερες. Αυτό πώς γινόταν; Επί Ανδρέα Παπανδρέου υπήρχαν μειωμένα αεροπορικά εισιτήρια για διάφορες κοινωνικές ομάδες, π.χ. φαντάρους, κ.τ.λ.
    Αυτά πώς γίνονταν; Βέβαια όταν κανείς δε θέλει να ακούσει κακό του κεφαλιού του.Πάντως υπάρχουν αρίστης ποιότητος ξενοδοχεία με άριστες παροχές ακόμα και all exclusive για όποιον γνωρίζει σε διάφορα μέρη της Ελλάδας προικισμένα με φυσική ομορφιά που είναι πιο προσβάσιμα από πλευράς κόστους και μεταφοράς αλλά και διαμονής που κερδίζουν τον τουρίστα. Ας κάθεται κι η Λέσβος να απαντέχει και να κλαίει τη μοίρα της. Προσωπικά επισκέπτομαι τις εκθέσεις τουρισμού όπως filoxenia και βλέπω τι παρέχουν πλουσιοπάροχα όλα τα μέρη οπότε κι επιλέγω.
    Ας το καταλάβουν όλοι. Είμαστε αποκλεισμένοι και δεν κάνουμε τίποτα να δώσουμε ώθηση. Νομίζουν μερικοί πως είναι ο ομφαλός της γης το Πλωμάρι και το νησί γενικά ενώ είναι πίσω από τον κόσμο. Μια επίσκεψη σε διάφορες τουριστικές περιοχές της υπόλοιπης Ελλάδας θα μας ανοίξει τα μάτια και το μυαλό. Αλλιώς ας προσπαθούμε να φτιάξουμε καλύτερα το χταποδάκι ψητό και τα κολοκυθολούλουδα για ναρθει ο τουρίστας….

  12. Ρώτησες Γιάννη που είναι τα Κεντέρης και τα γρήγορα πλοία. Τα έβαλαν σε άλλες γραμμές γιατί προφανώς αλλού βγάζουν περισσότερο κέρδος. Η Hellenic Seaways που έχει το “Νήσος Χίος” με τα χίλια ζόρια κράτησε το λιμάνι της Μυτιλήνης ως προορισμό και είχε ακουστεί πριν καιρό ότι υπήρχε μια κρυφή συμμαχία με τη NEL με αντάλλαγμα να της αφήσει ελεύθερο πεδίο στη Λέσβο ώστε κατά κάποιο τρόπο να έχει το μονοπώλιο. Αλλά όλα αυτά έπρεπε ο κύριος Σιφουνάκης να τα προσέξει ιδιαίτερα τώρα που είναι και κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ γιατί τότε ήταν η ΝΔ. Πάντως κάτι σχετικό με την ακτοπλοϊκή μας σύνδεση, είχε ειπωθεί τότε που ο Δήμος Πλωμαρίου είχε κάνει την αδελφοποίηση με τον Δήμο Λαυρίου και είχαν πει ότι θα συζητήσουν το ενδεχόμενο να συνδεθεί απευθείας το λιμάνι του Λαυρίου με του Πλωμαρίου. Αυτό μόνο θετικό θα μπορούσε να είναι αν ποτέ γίνει γιατί δε το βλέπω.

    Επειδή πρόσφατα απολύθηκα από φαντάρος. Από τις μονάδες που μας έδιναν τα εισιτήρια για τις μετακινήσεις μας ήταν πάντα με καράβι και τις περισσότερες φορές με καμπίνα. Μια φορά μόνο μας στείλανε να φύγουμε από Πειραιά για Μυτιλήνη με το πλοίο “Νήσος Χίος” που πέρναγε από Μύκονο, Σύρο, Χίο και μετά έπιανε λιμάνι Μυτιλήνης, τότε δεν μας είχαν δώσει καμπίνες και ήταν αφάνταστη ταλαιπωρία για όσα παιδιά ήταν φορτωμένα με σάκους και λουκάνικα. Και η δικαιολογία που ακούστηκε ήταν ότι η εταιρία δε έδωσε καμπίνες γιατί τις προόριζε για τους κανονικούς επιβάτες που θα τις πλήρωναν μπροστά και σε κανονική τιμή.

  13. Εμας ετσι μας αρεσει το Πλωμαρι μας.Σε οποιον δεν αρεσει να παει αλλου.
    Πατε στα νησια που θεοποιειτε.Μονο που εκει θα ειστε αγνωστοι μεταξυ αγνωστων. Απο οτι βλεπω οι περισοτεροι που σχολιαζετε εδω μεσα δεν μενετε καν εδω.Ερχεστε τα καλοκαιρια ουτε καν για 1 ολοκληρο μηνα το παιζεται πρωτευουσιανοι και κανετε και το κομματι σας.Μαθατε ολοι το φρεντο!!!!
    Αηδιαζω πραγματικα με κατι τετοιους ξερολες!!!!!

  14. και γω έχω κάνει ήδη εμετό Κ. Π- αλήθεια σε δυο αρχικά περιορίζεις το όνομά σου;- με αυτά που γράφεις….
    τι να κάνουμε !!!έχουμε απαιτήσεις για τον εαυτό μας, δεν ευχαριστούμαστε ακόμη και αν μας βάλουν ένα σακί άχυρο να τρώμε…χα!χα!νασαι καλά Κ. Π μας κάνει και γελάμε με την τσατίλα σου.

  15. …και κάνε μια βόλτα Κ. Π στο μώλο αφού μένεις μόνιμα κι έχεις την ευκαιρία να ξεθολώσει το μυαλό σου από τη φρεσκάδα της θάλασσας που θα σε δώσει γιατί απ΄ότι φαίνεται τα μπερδεύεις!!χα!χα! στα σχόλια αυτής της σελίδας δεν αναφέρεται πουθενά ο freddo. Για τη συγκοινωνία μιλάμε και για αυτούς που έχουν διασκελίσει το κατώφλι τους και έτσι μπορούν να κρίνουν και να συγκρίνουν. Τι να κάνουμε…δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

  16. ΑΥΤΟ ΕΝΝΟΩ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΡΟΔΟ Ή ΚΡΗΤΗ ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΕΦΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΣΕ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΔΩ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ,ΦΑΓΗΤΟ,ΔΡΟΜΟΙ ΚΛΠ) ΑΝ ΤΟ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΔΙΑΦΟΡΑ.

  17. Ρε συ “Κ.Π” γράφεις παράλογα -τόσο πολύ- που αμφιβάλλω ότι τα πιστεύεις αυτά που λες ή ότι είσαι υπαρκτό πρόσωπο ή ότι το κάνεις επίτηδες για να γίνει τζερτζελές με σχόλια.
    Μα είναι δυνατόν να μη θες το καλύτερο για τον τόπο που μένεις…
    Είναι δυνατόν να μη θες όμορφα, ποιοτικά μαγαζιά, ανώτερα από αυτά που έχουμε τώρα;

    -Όταν υπήρχε το Costa del Sol, καλύτερα δεν ήτανε να χει το Πλωμάρι και ένα κυριλέ εστιατόριο;
    -Όταν υπήρχε το μπαράκι δίπλα με τζάκι και βίντεο-ταινίες άσχημα ήτανε;
    -Όταν υπήρχε η Disco Dream με τους διαγωνισμούς κλπ. και η San Lorentzo (πραγματικό outdoor μαγαζί) άσχημα ήτανε;
    -Όταν βλέπαμε σινεμά στο Ωκεανίς άσχημα ήτανε;
    -Όταν ερχότανε και κανά θέατρο άσχημα ήτανε;
    -Όταν γινότανε Ναυτική Εβδομάδα με βατραχανθρώπους που πηδάγανε από ελικόπτερα μέσα στο λιμάνι άσχημα ήτανε;
    Άσχημα θα ταν να είχαμε καλύτερους δρόμους, καλύτερα μαγαζιά, καλύτερα ξενοδοχεία, καλύτερες εκδηλώσεις, καλύτερη ζωή;

    Γι αυτά φωνάζουμε και για αυτές τις ελλείψεις άυριο μεθ άυριο θα φύγεις και συ από το Πλωμάρι. Εκτός και αν συμβιβαστείς.

    Άσε με ρε Κ.Π που προσπαθώ να σε πείσω ότι το νερό δεν είναι μαύρο
    και ότι οι ελέφαντες δεν πετάνε…

    Η κριτική κάνει καλύτερα τα πράγματα…, ξύπνα φίλε!

    ΥΓ. Αμα θες να μιλάω 3 ώρες υπέρ του Πλωμαρίου, μπορώ και με άνεση
    αλλά δεν βγάζει πουθενά. Μας αφήνει στάσιμους.

  18. Φυσικα και θελω το Πλωμαρι να γινει καλυτερο.Δεν ειμαι οπισθοδρομικος.Δεν δεχομαι ομως την κριτικη με ειρωνια.
    Εχετε σκεφτει σε μας τους ντοπιους ποσο πολυ κακοφαινετε οταν οι περισοτεροι απο σας που γραφετε (δε σας ξερω ολους) τα βρισκετε ολα στραβα?Ερχεστε για ενα μηνα το καλοκαιρι και το ενα σας μυριζει το αλλο σας βρομαει.Αφου τα ξερετε ολα καντε κατι.Βοηθηστε το μερος.Μη το κατηγορηται.

    (τονους δε βαζω γιατι δεν βρισκω το πληκτρο)

  19. Κ. Π δεν το κατηγορούμε. Να είσαι σίγουρος γιαυτό, δεν υπάρχει πρόθεση αρνητική γιατί σε αυτόν το τόπο αναπνεύσαμε την πρώτη μας ανάσα και είδαμε το φως του ήλιου και το Θεό. Απλά σχολιάζουμε τα κακώς κείμενα που γίνονται από μερικούς μήπως και διορθωθούν για το καλό του τόπου και κυρίως των ντόπιων. Γιατί εσύ δηλαδή που μένεις όλο το χρόνο να μην απολαμβάνεις καλύτερες υπηρεσίες στον τόπο σου;Εμείς θα κάτσουμε το πολύ 2 μήνες και μετά θα φύγουμε εκεί που βρίσκουμε τα πάντα και καλές υπηρεσίες. Δε χαλάει ο κόσμος αν τις στερηθούμε για λίγες μέρες. Για τους ντόπιους όμως είναι άδικο και κρίμα να μην απολαμβάνουν κάτι καλύτερο. Και στις μεγάλες πόλεις υπάρχει το σκάρτο. Όμως υπάρχει και το ποιοτικό, ο συναγωνισμός, οπότε και επιλέγει κανείς αυτό που θέλει.

  20. Για σένα δουλεύουμε Κ.Π. !!!!
    Εσύ θα τα χαρείς όλα. Εμείς στο καυσαέριο και στο άγχος.
    (Είδες πως γυρνάει η συζήτηση!)

    Κάνω λίγη πλάκα τώρα, ΟΚ;

  21. Γιάννη με αφορμή το δέκατο έβδομο σχόλιο(17), θέλω να κάνω μερικές διευκρινίσεις σχετικά με το blog και τα σχόλια. Σου πιστοποιώ ότι δεν υπάρχουν άτομα τα οποία γράφουν με δυο ή περισσότερα ψευδώνυμα για να υποστηρίξουν την άποψη τους ή να προκαλέσουν ανακατωσούρα. Για το μόνο που δε μπορώ να σας εγγυηθώ είναι εάν κάποιος γράφει για παράδειγμα με το χ ή ψ όνομα από το σπίτι του κάτι και μετά πάει σε ένα Internet cafe ή σε έναν υπολογιστή οπουδήποτε αλλού και γράφει ξανά κάτι άλλο, αυτό δεν μπορώ να το ξέρω γιατί αλλάζει η ip διεύθυνση και μπορεί να δηλώσει άλλο e-mail. Δεν θα επέτρεπα να συμβεί εδώ αυτό, που κάποτε το είχα κατηγορήσει εγώ ο ίδιος στην άλλη ιστοσελίδα, όπου γράφαμε σχόλια και συζητούσαμε στο παρελθόν. Άλλωστε και άλλα άτομα εδώ έχουν αξιόλογα blog, όπως η κ. Μαριάνθη και μπορεί να καταλάβει τεχνολογικά τι εννοώ σχετικά με τα σχόλια και τις ip διευθύνσεις των χρηστών που τα γράφουν.

    Και όσον αφορά το παρόν blog είναι μια έξτρα υπηρεσία του http://www.plomaricity.gr οι ίδιες ειδήσεις μπαίνουν με την διαφορά ότι εδώ είναι σε μορφή blog και λειτουργούμε διαφορετικά, συζητάμε την επικαιρότητα και από τα 100-150 άτομα που μπαίνουν καθημερινά στο Plomari City, τα οποία δεν είναι όλοι Έλληνες ή κάποιοι ενδιαφέρονται μόνο για τουριστικές πληροφορίες, οι υπόλοιποι 50-70 επισκέπτες ενδιαφέρονται να μπουν εδώ είτε για να σχολιάσουν είτε να διαβάσουν τα σχόλια που γράφονται εδώ. Σχόλια μπορεί να κάνει όποιος θέλει είτε γράφει με greekglish, είτε με κεφαλαία είτε είναι εγγεγραμμένο μέλος είτε όχι, αρκεί πάντα να μη βρίζει, να λέει κόσμια την γνώμη του και να την στηρίζει με σωστές τοποθετήσεις. Και επίσης όπως σου είπα και το γράφω και δω να υπάρχει για όλους, ο παρόν διαδικτυακός χώρος δεν είναι καθεαυτού ειδησεογραφική ιστοσελίδα όπως είναι κάποιες άλλες, δεν πάμε να φάμε το ψωμί κάποιων, αλλά blog πλέον μπορεί να έχει ο οποιοσδήποτε μια και είναι δωρεάν όπως για παράδειγμα το Troktiko το οποίο έχει μεγάλη δημοσιογραφική ομάδα και επέλεξε μέσα από την δωρεάν υπηρεσία που προσφέρει το http://www.blogspot.com , να δημιουργήσει ένα ενημερωτικό χώρο. Στο μέλλον και άλλοι μπορεί να κάνουν μια ιστοσελίδα ή blog για το Πλωμάρι. Ένας λόγος επίσης που δημιούργησα αυτό το blog, είναι γιατί όλο και περισσότερος κόσμος και από το Πλωμάρι εξοικειώνετε συνεχώς, με αυτή τον τρόπο λειτουργίας γενικότερα των blogs

    Και κάτι ακόμα, ούτε εγώ ούτε κανείς που γράφει σχόλια ή ειδήσεις εδώ και στο άλλο Site του Κώστα, δεν είναι δημοσιογράφος με την επίσημη και κλασική έννοια. Όλοι κάνουμε μια προσπάθεια γιατί αγαπάμε το Πλωμάρι και ασχολούμαστε με το Internet και θέλουμε να προσφέρουμε στον τόπο μας.

    Και κάτι για το τέλος, αν ποτέ γράψω με άλλο όνομα εκτός από Admin θα είναι με το όνομα μου δηλαδή Δημήτρης Μαλλιαρός.

Comments are closed.