Home Θέσεις Μια επίκαιρη επιστολή απο το παρελθόν

Μια επίκαιρη επιστολή απο το παρελθόν

579
2

Το συντομότερον, του Δημήτρη Βουλγαρέλλη

Αγαπούμε τον τόπο μας, εδώ γεννηθήκαμε. Χαιρόμαστε να γίνεται κάτι καλό. Έτσι από μεγάλο ενδιαφέρον θέλω να εκφράσω την επιθυμία μου και να επισημάνω έργα που αν τελειώσουν σύντομα, πιστεύω να ωφελήσουν τον τόπο. Είναι γνωστό σε όλους ότι άλλαξαν τα πράγματα, έγιναν πολλές αλλαγές παν τού. Άλλοτε η περιφέρεια μας είχε πολλούς κατοίκους, τώρα μειώθηκε ο πληθυσμός της. Πάντως για να συγκρατήσουμε τη μείωση των κατοίκων, έχω τη γνώμη ότι ένα από τα καυτά προβλήματα είναι η συγκοινωνία. Τι θέλω να πω. Όπως είναι γνωστό η περιφέρεια μας βρίσκεται στο νότιο μέρος του νησιού μας.

Έχει επικοινωνία μόνο με τη Μυτιλήνη. Πρέπει από τον ίδιο δρόμο να επιστρέφει κάθε επισκέπτης. Άλλος ασφαλτοστρωμένος δρόμος δεν υπάρχει. Έτσι όλη η περιφέρεια βρίσκεται απομονωμένη. Και για να βγει από την απομόνωση αυτή επιβάλλεται να ενωθεί με όλες τις άλλες περιφέρειες που βρίσκονται κοντά. Προς δυσμάς με την περιφέρεια Πολυχνίτου, βόρεια με την Αγιάσο. Έτσι τότε κάθε επισκέπτης δεν θα διστάζει να μας επισκεφτεί, θα βγούμε από αυτόν τον κλοιό. Ίσως επειδή η απόσταση με τον Πειραιά είναι πιο σύντομη από ό,τι από τη Μυτιλήνη, το Πλωμάρι μπορεί να γίνει και έδρα των επιβατηγών πλοίων. Αυτό σημαίνει ότι θα γίνει κόμβος και θα προκύψει αρκετό όφελος για τον τόπο. Προς τα δυτικά, προκειμένου να ενωθούμε με την περιφέρεια Πολυχνίτου, πράγματι έχουν γίνει προσπάθειες μεγάλες από τη Δημοτική Αρχή, αλλά ο δρόμος αυτός αργεί πολύ.

Νομίζει κανείς ότι από κάπου εμποδίζεται. Επίσης να προωθήσει με κάθε τρόπο να γίνει η ασφαλτόστρωση του δρόμου προς την Αγιάσο.
Επίσης η Δημοτική Αρχή ή οι Συνεταιρισμοί ή άλλοι παράγοντες ή έστω από κοινού να προσπαθήσουν το θέμα της τυποποίησης – εμφιάλωσης του μοναδικού προϊόντος του τόπου μας: «το ελαιόλαδο».

Όλα αυτά και άλλα σχετικά θα συντελέσουν νομίζω προς όφελος του τόπου μας. Ας ευχηθούμε η Δημοτική Αρχή να ενεργήσει με όλες τις δυνάμεις της, ό,τι περνά από το χέρι της ώστε να φέρει εις πέρας κάθε έργο που θα ωφελήσει τον τόπο μας.
Ας σημειώσουμε σε όλο το νησί μας υπάρχουν ασφαλτοστρωμένοι δρόμοι και όλα τα χωριά επικοινωνούν άνετα. Μόνο η περιφέρεια μας δυστυχώς βρίσκεται σ’ αυτήν την απομόνωση. Ευχόμαστε να γίνει το συντομότερον κάθε καλό στον τόπο μας.
Σ.Σ. Η επιστολή αυτή αν και πέρασαν τα χρόνια εξακολουθεί να είναι και σήμερα
ΕΠΙΚΑΙΡΗ. Από το περιοδικό “Πλωμαρίτικοι Αντίλαλοι”

Του Δημήτρη ΒουλγαρέλληΠλωμάρι 4/10/2001

Facebook comments:

2 COMMENTS

  1. Σε αυτό με το “λάδι” κάτι κάναμε.
    Για το άλλο με τους “δρόμους” θέλουμε άλλα 10 χρόνια και βλέπουμε…

  2. ΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΕΠΙΚΑΙΡΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ.
    ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ ΤΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΗΓΗΘΟΥΝ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΟΡΓΑΝΑ, ΤΙ ΛΕΩ ΝΑ ΕΙΣΗΓΗΘΟΥΝ, ΟΧΙ ΝΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ¨ ΝΟΜΑΡΧΙΑ, ΔΗΜΟΥΣ, ΚΟΙΝΩΤΗΤΕΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ.
    ΦΤΕΡΑ ΣΤΙΣ ΠΕΝΕΣ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here