Home Ενημερώσεις Σοβαρό τροχαίο ατύχημα στον Παραλιακό

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα στον Παραλιακό

1377
26

Σοβαρό τροχαίο συνέβη τις απογευματινές ώρες σήμερα ημέρα Κυριακή 8 Μαΐου 2011 στον παραλιακό δρόμο Πλωμαρίου και συγκεκριμένα έξω από τον παλιό Β’ Συνεταιρισμό περίπου στις 7 το απόγευμα. Ένα μηχανάκι το οποίο οδηγούσε νεαρός χτύπησε αλλοδαπό τουρίστα, ο οποίος ήταν πεζός. Αμέσως μαζεύτηκε κόσμος για να δει τι ακριβώς έγινε.

Κάντε post το θέμα στο profile σας στο facebook

Λίγο αργότερα έφτασε το ασθενοφόρο και λίγο πιο μετά η αστυνομία. Σύμφωνα με πληροφορίες ο τραυματίας αν και χτυπημένος άσχημα έχει ξεφύγει τον κίνδυνο. Θα πρέπει όμως οι αρμόδιοι, δηλαδή το Λιμενικό και η Αστυνομία, να κάνουν πιο αισθητή την παρουσία τους ειδικά στον παραλιακό όπου αναπτύσσονται μεγάλες ταχύτητες.

Facebook comments:

26 COMMENTS

  1. αυτο ηταν αναμενομενο,δυστυχως,καθημερινα βλεπουμε πιτσιρικαδες απο 12 -16 χρονων να οδηγουν μηχανακια,να τρεχουν στον παραλιακο δρομο,χωρις αδεια οδηγησης,ασφαλεια και κρανος και να ειναι δημοσιος κινδυνος για τους διερχομενους πεζους αλλα και για τους ιδιους τους νεους που αναπτυσουν μεγαλες ταχυτητες…ας κανει η αστυνομια ελεγχους καθημερινα για την προστασια των πεζων αλλα και των νεαρων που οδηγουν χωρις διπλωμα και κρανος,επισης πρεπει η αστυνομια οταν θα συλαμβανει πιτσιρικαδες να οδηγουν χωρις διπλωμα να ασκουν και ποινικη διωξη στους γονεις των νεαρων για παραμεληση ανηλικων,γιατι οι γονεις ειναι υπευθυνοι που επιτρεπουν στα παιδια τους να οδηγουν μηχανακια χωρις αδεια , πολλοι απο αυτους μαλιστα , τους τα αγοραζουν …… ακομη θλιβερο ειναι το θεαμα να βλεπουμε μωρα στα μηχανακια,να τα βαζουν μπροστα,η αναμεσα τους, οι γονεις τους …αληθεια η αστυνομια και το λιμενικο τι κανουν ολη μερα?

  2. Σκοτώνουν τούς εαυτούς τους οί μηχανοβιοι αλλά καί τό άμοιρο Πλωμάρι

  3. Καθόλου δεν κάνει εντύπωση το γεγονός αυτό στους μόνιμους κατοίκους του Πλωμαρίου.Η κεντρική πλατεία,τα σοκάκια του Πλωμαρίου είναι στο έλεος των μηχανόβιων πιτσιρικάδων που σαν ρουκέτες πετάγονται από κάθε πλευρά ανεξέλεγκτα.Δεν τολμάνε οικογένειες με παιδιά να περπατήσουν στην πλατεία.Δεν ξέρουν από που θα τους έρθει.Ένα μέρος είχαν οι Πλωμαρίτες να περπατήσουν άνετα και αυτό τώρα τελευταία το έχουν υπό την κυριαρχία τους οι νεαροί με τα μηχανάκια,όπως τους χαρακτηρίζουν οι ντόπιοι χαριτολογώντας.Και για να είμαστε ποιό ακριβής και οι νεαρές.Ο λιμενοβραχίονας.Ακόμη και εκεί γίνονται κόντρες.Κάνενας έλεγχος από τις αρμόδιες αρχές.Δεν τολμάει κανείς να πάει περίπατο και ζουμ από πίσω τα μηχανάκια.Και ας είναι ακριβώς απέναντι από το λιμενικό σταθμό.Στο τούνελ που βρίσκεται στο δρόμο για την Μελίντα συγκεντρώνονται και κάνουν κόντρες και όχι μόνο.Καμία αρχή,κανένας γονιός.Όλα στο έλεος σε αυτόν τον τόπο.Ο πλακόστρωτος δρόμος επίσης στο έλεος των μηχανόβιων που ανεβαίνουν αντίθετα στο ρεύμα κυκλοφορίας.Και αν και είναι παράνομοι δεν σταματάνε όταν συναντήσουν αυτοκίνητο αλλά συνεχίζουν απτόητοι.Όλα αυτά βέβαια είναι θέμα αγωγής και παιδείας.Αλλά πού να βρεθεί;Και μέχρι να την βρούμε ας κάνουν οι αρμόδιες αρχές την δουλειά τους.Είναι κρίμα να κινδυνεύουν ζωές και κανένας να μην νοιάζεται.

  4. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Η ΕΚΠΟΚΠΗ ΤΗΣ ΝΕΤ “ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ” ΣΕ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΕΓΡΑΦΕ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ ΣΤΟ ΠΛΩΜΑΡΙ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ.ΑΥΤΟ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ.ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕ ΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΑΡΧΕΣ.ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ.ΟΛΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΟΜΟΡΦΟ ΥΠΝΟ ΤΟΥΣ.ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΦΑΣΑΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥΣ.

  5. @ermioni : Α καλά! Η αστυνομία βγαίνει μόνο για να γράψει κανά γεράκο ή καμιά μάνα χωρίς δίπλωμα!

  6. Σενάριο Κυριακάτικης βόλτας.

    Είναι Κυριακή πρωί, ήλιος πολύς και κόσμος, τα παραλιακά μαγαζιά γεμάτα.
    Εσπρεσσάκια πάνε κι’ έρχονται απέναντι, ο κόσμος χαλαρά μετά την εκκλησία απολαμβάνει, σχολιάζει με αμέριστη κακεντρέχεια το φουστάνι και το τακούνι, (και πολλά άλλα).
    Όλα είναι όμορφα εδώ στην πόλη μας!!!! Έχουμε τα πάντα λες στην φιλενάδα σου πίνοντας μια γουλιά καφεδάκι και βρίζοντας τον βαρβάτο γιο της γειτόνισσας σου που κατεβαίνει με διακόσια τον παραλιακό ξεσκίζοντας τα αυτιά όλων των θαμώνων με την γαμάτη εξάτμισή του που έχει δώσει στο κωλοφτιαγμένο μηχανάκι του 5χιλιόμετρα έχτρα στην τελική απ’ ότι του χει δώσει ο κατασκευαστής του από το εργοστάσιο.
    Σχολιάζεις και μετράς (τα’ανάθιμα π’ σέκανι κιαρατά) και χασκογελάς από ευχαρίστηση γιατί και οι υπόλοιποι έχουν κάτι κακό να πουν για τον ίδιο άνθρωπο.
    Να δεις μια μέρα αυτός θα σκοτώσει άνθρωπο συμπληρώνεις γιατί έχεις γνώμη και άποψη.
    Ξαφνικά βλέπεις γύρω σου μια ανησυχία, όλο και περισσότερος κόσμος σηκώνεται και τρέχει, εσύ άνετη γιατί είσαι και κάποιου επιπέδου, αδιάφορα περίεργη ρωτάς έτσι με κάποιο αναδυόμενο υφάκι Εκάλης’ τι έγινε μα κανείς δεν σου λέει, κάτι αρπάει τ’ αυτί σου πώς έγινε ατύχημα. Σε τρώει η περιέργεια και υποκύπτεις ακολουθώντας το πλήθος. Φτάνεις μέτρα πιο κάτω σπρώχνοντας διακριτικά μη σε πούνε και περίεργη και φτάνεις μπροστά στο (θέαμα). Ένα παιδάκι μόλις 2 χρονών χτυπημένο άσχημα από τον (βαρβάτο) κάτω στο δρόμο πνιγμένο στο αίμα δεν ξέρεις αν ζει η αν πέθανε. Κρύος παγωμένος ιδρώτας σε λούζει και τα πόδια σου παραλύουν. Σωριάζεσαι στο δρόμο και φωνάζεις μ όση δύναμη σου έμεινε. ΦΩΝΑΞΤΕ ΤΟ Ε.Σ.Υ. και τα δευτερόλεπτα γίνανε γίγαντες που σε πατάνε πάνω στο στήθος.
    (Συγγνώμη θεία, ε φτεύου ιγώ. Φτός πιτάχτσι μες του δρόμου).
    Αυτή την φορά δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Δεν υπάρχει Παναγιαμ! Ούτε κρίμας.
    Το παιδί σου χάθηκε και το τι φταίει και ποιος, είναι ανόητα, γιατί το παιδί σου πίσω δεν γυρίζει.
    Αλλά στάσου!!!!!!
    ΤΙ ΛΕΩ ΜΩΡΕ!!!!!! ΕΔΩ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΊΝΟΥΝ ΑΥΤΑ.
    ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΓΟΝΙΟΣ.
    ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ Μ’ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.
    Η μάλλον όχι, η ψυχή μου και το μυαλό μου βρίσκονται σε αποσύνθεση, σήψη θα έλεγα. Το λάθος πέρασε μέσα από τους πόρους μέσα στο σώμα μου κι εγώ το ανέχτηκα. Δεν μίλησα τότε που έπρεπε τώρα όμως θέλω να φωνάξω να πώ όμως τι.
    Σενάρια τρέλας και λάθους από τω πρωί μέχρι το βράδυ τόσο ορατά σε άλλους, καθημερινότητα σε εμάς.
    Κάνω έκκληση σε όλους σας και πρώτα στον Δημήτρη Μαλλιαρό υπεύθυνο του παρόντος Blog, να κάνει ένα (Link_ Sign the petition) όπου να μπορέσουμε να μαζέψουμε υπογραφές για να ζητήσουμε από την τοπική αστυνομία την καλύτερη αστυνόμευση για την συμμόρφωση των συμπολιτών μας ασχέτως την ηλικία και την κοινωνική τους θέση οι οποίοι πιστεύουν ότι το Πλωμάρι τους ανήκει αποκλειστικά.
    Η κατάσταση εδώ και πολλά χρόνια (και ας παραμείνουμε μόνο στα τροχαία) είναι εκτός ελέγχου. Πλήρη αδιαφορία για τα πάντα.
    Μα επιτέλους, πόσοι από εμάς είμαστε αλήθεια ζωντανοί;
    Σταματήστε αυτή την σκέψη του σχολιασμού και ξεκινήστε την σκέψη του πράττω.
    Δεν σου φταίει κανένας όχι, όχι ο δήμος όχι το κόμμα, όχι το σύμπαν αλλά εσύ.
    Αυτό το blog το διαβάζουνε πολλοί αυτό άλλωστε είναι πάρα πολύ εύκολο να διαπιστωθεί.
    Μερικοί αρκούνται σε ένα απλό σχόλιο, άλλοι το χρησιμοποιούν για την επίδειξη της (νοημοσύνης και της ευφράδειας τους). (Άλλοι) για να εφησυχάσουν το πνεύμα τους και να σιγουρευτούν ότι ο λαός είναι ήσυχος και δεν θα έχουν να αντιμετωπίσουν την εξέγερση.
    Αν τελικά το χρησιμοποιήσουμε για το καλό όλων μας ίσως να μπορέσουμε να συγκινήσουμε κάποιους στο να συμβάλουν στα ευκόλως εννοούμενα, όπως για παράδειγμα στην ανάπτυξη του βιοτικού και πολιτισμικού επιπέδου μας.

    Με σεβασμό για τον τόπο μου και για όλους εσάς
    Public Enemy.

  7. Εγω πανω απο ολα θελω να πω οτι ολοι υπηρξαμε πιτσιρικαδες και δεν φυτρωσαμε ξαφνικα 30ρηδες.ολοι καβαλισαμε μηχανακια&ολοι καναμε μ…….ς αλλα οχι κι’ετσι ρε παιδακι μου,τρεχαμε εκει που μας ΕΠΑΙΡΝΕ(καλως η κακως)και γενικα μεσα σε στενους δρομους και σε μερη με πεζους δειχναμε λιγο σοβαροτητα και σεβασμο σε αυτους που καθονταν στις καφετεριες η εκαναν τον περιπατο τους.Αυτο που ειλικρινα δεν καταλαβαινω και δεν θελω να χρησιμοποιησω ασχημα λογια για τους γονεις αυτων των παιδιων η και για τα ιδια τα παιδια(οσο χρονο και αν ειναι)ειναι τι τους κανει να πιστευουν οταν κανουν αυτες τις μ……ες οτι εμεις τους κοιταμε και τους θαυμαζουμε λες και βλεπουμε κατι που δεν εχουμε ξαναδει.ειλικρινα εχω και εγω ο ιδιος κινδυνεψει εξω απο το μαγαζι μου(Nautilus cafe.bar)και δεν το αναφερω για διαφημηση αλλα για να καταλαβετε που κινδυνεψα,στον Αγ-Ισιδωρο αμαξι εκανε προσπεραση σε αμαξι,το τονιζω εξω απο το μαγαζι,και ενω εγω στεκομουν στο υποτιθεμενο πεζοδρομιο με χτυπησε ο καθρεφτης του αμαξιου που εκανε την προσπεραση,αυτο εχει επαναλειφθει 100 φορες χωρις κανενας να ενδιαφερεται και ακομα χειροτερα οι περισσοτεροι μονιμοι κατοικοι να το αντιμετωπιζουν σαν κατι φυσιολογικο και κανενας να μην μιλαει γιατι το εκανε ο ταδε η ο ταδε που μας ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΙ εεεε και δεν βαριεσαι μωρε.αυτο που εγινε ειναι πολυ ασχημο για τον τουρισμο μας(κατι μας ειπες τωρα)που ολοι τον εχουν χεσμενο εκτος απο τους αληθινους επαγγελματιες που ζουν απο τον τουρισμο οπως και εγω γιατι εχουν που εχουν την ταση να μενουν μεσα στα ξενοδοχεια οι τουριστες σκεφτειτε τωρα.ηταν αναμενομενο να γινει κατι τετοιο δεν ξεραμε το ποτε, εγω σας υποσχομαι οτι ειδικα στον αγιο ισιδωρο θα γινω πολεμιος του καθε βλακα που θα περναει με χιλια απο εκει αλλα θελω να δω εαν την αλλη μερα θα ειναι αυτος ο κακος η ΕΓΩ που θα εχω κραξει το καυμενο το παιδι. ΥΓ-αφηστε που η σημανση ειναι ανυπαρκτη σε ολο το δρομο Αγ.Ισιδωρος – πλωμαρι,πεζοδρομιο δεν υπαρχει(απαραδεκτο για τουριστικο μερος)και φυσικα καθολου οδηγικη παιδεια.

  8. επρεπε να γινει αυτο το τραγικο συμβαν για να βγει η αστυνομια στο δρομο για ελεγχο ? εμεις δεν θελουμε να κοβουν κλησεις για εισπρακτικους λογους,θελουμε οι αστυνομικοι να δινουν συμβουλες και να προσπαθησουν να πεισουν τους πιτσιρικαδες αλλα πιο πολυ τους γονεις οτι κινδυνευουν πρωτα τα ιδια τα παιδια,αλλα και οι πεζοι φυσικα..και δευτερον να κανουν συστασεις για κρανος σε ολους τους δικυκλιστες, οτι το κρανος σωζει ζωες,και οτι δεν πρεπει να κινουνται με μεγαλη ταχυτητα στους δρομους του πλωμαριου…… ας βγουν στους δρομους οι αστυνομικοι για συστασεις και οχι για κλησεις …..

  9. Όντως μια μέρα μετά το συμβάν, ήρθε και η αστυνομία από τη Μυτιλήνη και έγιναν μπλόκα στον Άγιο Ισίδωρο και μέσα στο Πλωμάρι και δόθηκαν πάρα πολλές κλήσεις και σε κάποιες περιπτώσεις ανήλικων οδηγών, τους πήραν και τα μηχανάκια. Βέβαια δεν θα λυθεί το πρόβλημα με μια ή δυο φορές που θα βγει η αστυνομία να κάνει μπλόκα και ήδη αρκετοί συνεχίζουν να κάνουν τα ίδια, οδήγηση με υπερβολική ταχύτητα, κάποιοι χωρίς πινακίδα αλλά όχι μόνο νεαροί, είναι και πολλοί άλλοι άνω των 30 που οδηγούν επικίνδυνα.

  10. to oti dn yparxei paideia odigiseis sto plomari to xeroume xronia kai kala tha itan na ginei kati alla mhn bgalete kai sto telos dolofono to paidi gt kalo einai na krinoume katastaseis pou tis exoume dei kai oxi apla apo koutsompolia kapoion pu dn exoun douleia na kanoune kai lene oti tous katebei!!!!

  11. ως νεος που μενει στο Πλωμαρι κ θελει να χτισει τη ζωη του στο χωριο του κ ως καποιος που ειναι πιο κοντα στους πιτσιρικαδες που ολοι προαναφερατε εχω να σας πω τα εξης:
    πρωτον δεν υπαρχουν οι υποδομες για να ασχοληθει καποιος με οτιδηποτε αλλο εκτος απο καφε κ μηχανακι.δεν υπαρχει γυμναστηριο(εκλεισε), αθλητικες εγκαταστασεις (ποδοσφαιρο,μπασκετ) τι ειναι αυτο???υπαρχει χωρος για να αφησει ο πιτσιρικας το μηχανακι για να παιξει μπαλα?με φιλους?ενας χωρος δημοσιος με τυπικες εστω εγκαταστασεις?η απαντηση ειναι ΟΧΙ!
    θυμαμαι παλιοτερα να υπαρχουν τμηματα χορου,ξιφασκιας,ωδειο,καρατε,γυμναστηριο,5χ5(ανοιχτο) κ ενα σωρο αλλες δραστηριοτητες.
    δευτερον αν υπηρχε μια υποτυπωδης πιστα για μηχανοκινητο αθλητισμο(τι ειπες τωρα….) τιποτα απο ολα αυτα δεν θα γινοταν μεσα στους δρομους η τουλαχιστον τοσο πολυ.και ολοι θα ηταν ευτυχισμενοι.υσηχια,τουρισμος κτλ.
    μη τα ριχνουμε λοιπον ολα στα παιδια ή στους γονεις που αδυνατουν να πληρωνουν πηγαινε ελα στη μυτιληνη για να γινει το παιδι τους αθλητης στιβου κ οχι μηχανοβιος φραπεδακιας στο πλωμαρι…
    οσο για τους μεγαλυτερους εκτος απο αλκοολ κ κουτσομπολιο δεν νομιζω οτι εχουν αλλο τροπο ψυχαγωγιας.ουτε καν ενα σωστο παρκο να παιξουν τα παιδια τους αντι να τρεχουν γυρω γυρω στις ταβερνες κ στις καφετεριες ενω εκεινοι πινουν τα ουζακια τους..
    σε τι μπορει να αναδειχτει ενας νεος στο Πλωμαρι?στο ποτο?στο κουτσομπολιο?γιατι πρεπει δηλαδη καποιος να φυγει απο το Πλωμαρι για να πετυχει?
    Αυτα ειναι πραγματα που ολοι ξερουμε κ απλα αγνοουμε.ας αφησουμε λοιπον τη κριτικη εκ του ασφαλους κ τα φανταστικα σεναρια κ ας κανουμε κατι ουσιαστικο.κ ας σκεφτουμε πριν αποδωσουμε κατηγοριες.

  12. @ x: Δε νομίζω ότι είπε κανείς ότι είναι δολοφόνος! Φρόντισα να μάθω , πέρα από τις μπούρδες που άκουσα!

    @ sabotaz: Πες τα Χρυσόστομε!

  13. an thelete oloi autoi oi pitsirikades na mhn einai tou mixanakiou kai tou kafe na tous doste endiaferonta kai sto kato kato ftiaxte mia mikrh pista na mporei na phgainei o kathe pitsirikas kai na kanei oti goustarei xoris na bazei se kindino tous allous kai ton eauto tou!!!!kaneis dn eipe oti eftege to paidi kai tha mporouse na synbei ston kathena mas kai na eimastan emeis oi ta dika mas paidia sth thesh autounou tou antropou pou dn nomizo na ithele na sunbei h na prokalesei kati tetoio!!!na euxithoume na ginei kala o touristas kai na pane ola kala kai gia tous 2 tous!!!!

  14. gia allh mia fora egine ena troxaio pou 8a mporouse na simbei sto ka8ena mas kai to exetai kanei boukino,anti na kanetai oloi kati gia na mazeytoun oloi oi neoi se ena xwro pou 8a mporoun na kanoun oti 8eloun xwris na bazoun se kindino kanenan…..Alla etsi einai mia zwh ayto to xwrio psaxnei na brei logous na asxoleite k na katakrinei giati den blepei ta dika tou 8emata.kai egw me th seira mou loipon exw na rwthsw olous esas parapanw k eidika ton PUBLIC ENEMY:Apo pou na paroun parafeigmata oi neoi otan ka8hmerina blepoume atoma panw ton 35 kai megala onomata tou plwmarioy pou kanonika 8a eprepe na mas dinoun to paradeigma (giati ypostirizoun k to nomo) na pinoun stis gnwstes kafeteries kai meta opws einai souromenoi na anebazoun panw sto mhxanaki thn gynaika tous kai ta paidia tous kai na phgainoun spitia tous??????aytous den tous blepete oloi eseis pou krinete ena neo paidi?aytoi dhladh den metrane den legontai alhtes mono th neolea eseis xeretai na prokaleitai NEOLERA????kai h astynomia th kanei gia ayta ta peristatika pou ginontai ka8hmerina sto Plwmari?TIPOTA.apla ka8etai amerimnh opws panta!kanonika se ayto to xwrio prepei na pesei bourdoulas apo tous pio megalous kai meta na katalhxetai stous neous ….giati telika emeis oi neoi exoume perisotero mialo apo kati “kyrious” tou plwmariou!!!na eyxh8w me th seira mou perastika sto tourista mas…kai kala xemperdemata sto filo mas!!!

  15. καταρχην εγω προσωπικα δεν κατηγορησα τα παιδια..προσπαθησα με αυτα που εγραψα να προστατευσω τα παιδια απο τα δυστυχηματα……… και φυσικα δινουν το παραδειγμα οι μεγαλοι,αφου αυτοι βαζουν τα παιδια τους η τα εγγονια τους στα μηχανακια μπροστα ,τρεχουν η δεν τρεχουν ειναι απαραδεκτη αυτη η εικονα…με αφορμη λοιπον αυτο που εγινε ειναι καλο να αναρωτηθουμε ολοι γιατι δεν προσεχουμε τα παιδια μας..κανενας δεν κατηγορησε τον υπαιτιο του ατυχηματος αυτο μπορει να συμβει στον καθενα απο εμας…αλλα δεν πρεπει να κανουμε κατι?δεν πρεπει να πιεσουμε την πολιτεια να εχει σωστη σημανση στους δρομους?δεν πρεπει να αποτρεπουμε τα παιδια να οδηγουν χωρις διπλωμα και κρανος?δεν πρεπει να προστατευσουμε τα παιδια μας που κυκλοφορουν ανεμελα στους δρομους?
    δεν πρεπει να προσπαθησουμε να ζησουνε τα παιδια μας σε ενα ασφαλες περιβαλλον? κανενας δεν κατηγορει τα παιδια τα λαθη ειναι ολα δικα μας,εμεις δινουμε το παραδειγμα και εμεις θα πρεπει να αγωνιζομαστε ωστε τα παιδια μας να εχουν οτι πρεπει με ασφαλεια και συνεση εχουν δικιο τα παιδια γιατι δεν ειμαστε ικανοι να τους δωσουμε πιο χρησιμα και ευχαριστα πραγματα να κανουν,φταιμε εμεις που εκλεισαν το γυμναστηριο και οι χωροι αθλησης και ψυχαγωγιας των νεων…πρεπει επιτελους να ξυπνησουμε και να διεκδικησουμε απο την πολιτεια αυτα που δικαιουνται τα παιδια μας και να παλεψουμε ολοι μαζι για ενα καλιτερο μελλον του τοπου και των παιδιων μας

  16. Κρίμα γιατί στον συγκεκριμένο νεαρό δεν μπορείς να προσάψεις κατηγορίες του τύπου : είναι αλητήριος ή ότι γενικότερα παρουσιάζει παραβατική συμπεριφορά αγνοώντας τους τριγύρω. Ίσα ίσα είναι πολύ καλό παιδί, εργατικός και δεν έχει δώσει δικαιώματα. Απλά είναι θύμα μιας ανόητης νοοτροπίας που υιοθετήσαμε οι περισσότεροι από εμάς σε κάποια περίοδο της ζωής μας όταν ”το αίμα έβραζε” και καταλάβαμε τα λάθη μας πολλά χρόνια μετά κάνοντας ήδη κακό στον εαυτό μας και σε τρίτους. Βέβαια πρόκειται για μεγάλη αδικία σχετικά με τον άνθρωπο που τραυματίστηκε και καμία δικαιολογία δεν θα τον παρηγορήσει. Το πρόβλημα πηγάζει από την ιεραρχία που δημιουργείται ανάμεσα στις παρέες και στις κλειστές κοινωνίες όπως και του δικού μας χωριού μιας και ο πιο ριψοκίνδυνος, προκλητικός και καβγατζής κατέχει πιο διακριτή θέση από τους υπόλοιπους συνειδητοποιημένους. Δεν διαθέτουμε την αποκλειστικότητα των παραπάνω γιατί συμβαίνουν τα ίδια πράγματα σε όλη την Ελλάδα και θα θεωρήσω ψεύτη αν κάποιος πει τα αντίθετα αλλά σε αυτό το FORUM συζητάμε για την δική μας περίπτωση . Η αστυνομία δεν μπορώ να πω ότι με εντυπωσίασε ποτέ με τις επιδώσεις της και ίσως να μπορούσε να βελτιώσει την κατάσταση με διαφορετική όμως τακτική απαλλαγμένη από το ύφος του ”σερίφη” νομίζοντας έτσι ότι αποκτούν τον σεβασμό του πολίτη. Σχετικά με τα πρόστιμα να με συμπαθάτε αλλά καλά κάνουν και μας τα επιβάλλουν γιατί ποτέ δεν ονειρεύτηκα το Πλωμάρι σαν τα Ζωνιανά ούτε μπορούμε να οδηγούμε τύφλα στο μεθύσι και όποιον πάρει ο χάρος. Έχω οδηγήσει πολλές φορές μεθυσμένος αλλά ένα τσουχτερό πρόστιμο ίσως να με έκανε να αναθεωρήσω και να σκεφτώ πόσους έχουμε θάψει στο χωριό μας από το μεθύσι του καθενός. Προσωπική μου άποψη είναι ότι πρωτίστως τα φταίει το ”κεφάλι” μας και η έλλειψη άλλων μορφών ενασχόλησης. Για να βελτιωθεί η κατάσταση πρέπει να προσφέρουμε στους νέους εναλλακτικές μορφές διασκέδασης και να μην νιώθει ως μόνη διέξοδο την σούζα με την 1000αρα μηχανή. Έχω πέσει στα ίδια λάθη κατά το παρελθόν και γνωρίζω την κατάσταση κάπως αντικειμενικά. Τελικά οι γενιές του Playstation μπορεί να διατρέχουν άλλους κινδύνους εξίσου σοβαρούς αλλά σίγουρα θα είναι λιγότερο αιματοβαμμένες από τις παλαιότερες.

  17. simfono apolita me ayta pou les αλκαιος 1950 !alla to kako einai oti eidika h koinwnia tou plwmariou zei toulaxiston 200 xronia pisw…….den yparxei 8elhsh sto na bre8oun lyseis sta problhmata pou yparxoun…kai genika oi politeia niazetai mono na tseponh lefta kai oxi na kanei kati kalo gia tous neous….k etsi opws exei ginei se polla xwria tou nisiou 8a katalhxei kai to plwmari na erhmosei k ypeu8inh 8a einai oloi aytoi pou xeroun na ka8ontai sta kafenia kai na katakrinoun tis zwes ton allon anti na noiastoun gia to melon tou xwriou tous k twn paidiwn tous!

  18. Και επειδή,λοιπόν, το Πλωμάρι δεν έχει υποδομή και ενδιαφέροντα για τους νέους και τουλάχιστον για τα επόμενα 300 χρόνια δεν πρόκειται να αποκτήσει,ας δώσουμε έμφαση στην ασφάλεια του κάθε πολίτη,που στο κάτω κάτω δεν φταίει και σε τίποτα να διακυνδυνεύει τη σωματική του ακεραιότητα από ανεγκέφαλα και χωρίς παιδεία άτομα.

    ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ: ΣΚΛΗΡΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ,ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΗΛΙΚΙΑΣ.ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΕΝΟΣ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΣΤΡΩΣΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ.

  19. δυστυχως για εμας σε όλες τις μικρές επαρχίες και όσο τα χρόνια περνουν τόσο ξεφεύγουν τα πραγματα…

    Βεβαια ας μην κατηγορουμε μόνο το Πλωμαρι και σε άλλα μέρη του νησιού μας γίνονται τέτοια περιστατικα.

  20. lipon m…… aytes tis bourdes afiste tes gt xerete oti mia zwi me ta mixanakia 8a gyrname…. .!.

  21. Νομίζω ότι δεν είναι και τόσο τραγικά τα πράγματα. Καλά κάνετε και ζητάτε το καλύτερο και χωρίς διεκδίκηση δεν θα γίνει τίποτα αλλά η κατάσταση δεν είναι και τόσο απελπιστική όσο την περιγράφετε. Σε σχέση πάντα με το μέγεθος του, το Πλωμάρι διαθέτει υποδομές που θα τις ζήλευαν τα περισσότερα χωριά της Ελλάδας. Όσο για τα αρνητικά της τοπικής μας κουλτούρας, δεν ευθύνονται οι κάτοικοι του Πλωμαρίου αλλά η κλειστή κοινωνία όπως συμβαίνει και σε κάθε χωριό της Ελλάδας. Μην ξεχνάτε όμως και τα πολλά θετικά μιας κλειστής κοινωνίας.

  22. oi idioi kai oi idioi ka8e fora kanoun tis mal…. me ta mixanakia….oloi 3eroume pioi einai…as energopoih8ei h astunomia.

  23. Re pedia afou ke klisis pou vazoun i astinomiki pane i manes ke klegonte ke tis svinoune episis idika sto plomari ke aftos pou xtipise to tourista den timorithike ke opiosdipote alos kani kapio paraptoma den timorite ti na sou kanoun ke afto to plomari!

  24. Λευτερια στη βορια Μυκονο!Γνωριζω εναν τροπο που μπωρει να το σταματησουμε αυτο το προβλημα!Πιστευω να με καταλαβαινει ο Χατζελης!ΜΠΑΜ ΚΑΙ ΚΑΤΩ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here