Home Δελτία Τύπου Διακοπή κυκλοφορίας στην επαρχιακή οδό Πλωμαρίου – Μελίντας

Διακοπή κυκλοφορίας στην επαρχιακή οδό Πλωμαρίου – Μελίντας

852
7

Πιο σοβαρό είναι τελικά το πρόβλημα της καθίζησης στο δρόμο Πλωμαρίου-Μελίντας. Σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας της Μυτιλήνης και συγκεκριμένα από τα “Αιολικά Νέα”, ο δρόμος θα παραμείνει κλειστός για μήνες χωρίς να μπορεί να προσδιοριστεί η ημερομηνία που θα ξαναγίνεται ομαλά η κυκλοφορία. Σύμφωνα με ενημέρωση από την Νομαρχία Λέσβου, υπάρχει μια σχετική μελέτη που βρισκόταν στα συρτάρια και τώρα ξαναβγαίνει στο φως για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Στο σημείο μετέβησαν ο Δήμαρχος Πλωμαρίου μαζί με τον αρμόδιο Αντινομάρχη, Θεόδωρο Βαλσαμίδη, μαζί με στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λέσβου.

 

Φωτογραφία: www.aiolikanea.gr

Το δελτίο τύπου από την Νομαρχία:
Διακοπή κυκλοφορίας στην επαρχιακή οδό Πλωμαρίου – Μελίντας
Ενημερώνουμε τους οδηγούς ότι λόγω καθίζησης που έχει συμβεί στο οδόστρωμα σε ήδη προβληματικό τμήμα στην περιοχή «σκουπιδότοπος» της επαρχιακής οδού Πλωμαρίου – Μελίντας και λόγω της σοβαρότητας του προβλήματος διακόπτεται η κυκλοφορία στο τμήμα αυτό μέχρι νεοτέρας.
Για την αντιμετώπιση του προβλήματος ήδη χθες ο αρμόδιος Αντινομάρχης, Θεόδωρος Βαλσαμίδης, μαζί με στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λέσβου και το Δήμαρχο Πλωμαρίου, Δημήτρη Βαρβαγιάννη, επισκέφθηκαν το σημείο και διαπίστωσαν το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και τους τρόπους αποκατάστασης του.
Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λέσβου για την αποκατάσταση του προβλήματος των κατολισθήσεων στην επαρχιακή οδό από Πλωμάρι έως Μελίντα εκπονεί σχετική μελέτη συνολικού προϋπολογισμού 185.000 €, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα σε 10 τμήματα της εν λόγω οδού.
Για την άμεση αποκατάστασης του προβλήματος καταρχήν στην εν λόγω περιοχή, αποφασίστηκε να προχωρήσει η εκπόνηση της οριστικής μελέτης για το τμήμα αυτό και για το σκοπό αυτό κλήθηκε από την Αθήνα ο μελετητής που έχει αναλάβει την εκπόνηση της μελέτης, ο οποίος και επισκέφθηκε σήμερα την περιοχή για να διαπιστώσει τα νέα δεδομένα.
Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λέσβου θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποκατάσταση της οδού το συντομότερο δυνατό.
Ζητούμε την προσοχή των πολιτών και παρακαλούμε για τήρηση των ρυθμίσεων προκειμένου να μην υπάρξει κίνδυνος ατυχήματος.

Από το Γραφείο Τύπου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λέσβου
www.lesvos.gr

Comments Closed

7 COMMENTS

  1. Εκεί κοντά δεν ήταν να γίνει και ένα bar – club;
    Aυτό τώρα επηρεάζεται από το πρόβλημα της καθίζησης;

  2. Αυτό άκουσα και ‘γω. Είμαι Πλωμάρι για τις γιορτές και έχει κυκλοφορήσει αυτό το σενάριο, μάλιστα λένε ότι το κτήριο είναι ίσως και άχρηστο.

  3. Παιδιά, αυτό το άκουσα αλλά μπορεί να μην ισχύει στο βαθμο που νομίζουν όσοι το διαδίδουν, γιατί λόγω της αντιπαλότητας των επιχειρηματιών, μπορεί να γίνεται εσχεμένη παραπληροφόρηση. Εμείς που μένουμε στην Αθήνα δεν μπορούμε να ξέρουμε ακριβώς την αλήθεια.

  4. Paidia poles paparologies akougodai kai apo episima stomata. Sto simio auto olo to vouno einai anixto me rogmes apo to kato xotio mehri ti thalassa. Einai lipiro na min kitane pio kato apo to dromo i pio pano na doun to provlima pou einai iparkto edo kai 30 xronia kai oxi ta skoupidia opos epikaleitai o kirios dimarxos.

  5. Θα ήθελα να τονίσω σε αυτό το σημείο ότι ο καθένας μας μπορεί να αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος που έχει το συγκεκριμένο σημείο του επαρχιακού δρόμου Πλωμαρίου-Μελίντας. Είναι χαρακτηριστικό ότι είναι το μοναδικό που δεν έχει άσφαλτο σε όλη τη διαδρομή. Απλά επειδή η κατασκευή της ασφάλτου προϋποθέτει υγιές υπέδαφος χωρίς μετακινήσεις, γεγονός που δεν εξασφαλίζει το συγκεκριμένο τμήμα. Άρα, φυσιολογική είναι η εξέλιξη αυτή ενισχυόμενη από την απουσία χωρίς τουλάχιστον ενός τεχνικού έργου ενίσχυσης του εδάφους της περιοχής.

    Η κατασκευή του υποκείμενου κτιρίου δεν γνωρίζω αν επιδείνωσε την κατάσταση. Χρειάζεται εμπεριστατωμένη γεωτεχνική μελέτη. Απλά ως μηχανικός μου δημιουργείται η εξής απορία: πώς οι συνάδελφοι μου ρίσκαραν να δώσουν την άδεια σε μια περιοχή αρκετά επικίνδυνη σχετικά με την κατάσταση του εδάφους της..

  6. Ο δρόμος αυτή τη στιγμή είναι ανοιχτός,
    ο καθένας περνάει με δική του ευθύνη αφού κάνει ένα σταυρό πρώτα!
    Μια μπουλντόζα του Δήμου “έφαγε” τα χώματα λίγο πιο πάνω από την καθίζηση και δημιούργησε έναν πρόχειρο δρόμο που θα αντέξει μέχρι… την επόμενη βροχή.
    Πάντως υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και στον δρόμο και σε οτιδήποτε υπάρχει ή χτίζεται εκεί κοντά.
    Οι ερωτήσεις του George K. είναι σωστές.

    Μη ξεχνάμε τι αναγκάστηκαν να κάνουν στο Πέταλο του Μαλλιακού κόλπου μετά τα Καμμένα Βούρλα. Υπήρχε σαθρό υπόβαθρο – κάτι σαν βάλτος- και αφού από πάνω έπρεπε να γίνει άσφαλτος τοποθετήθηκαν πλωτά τμήματα, κάτι σαν μπαλόνια για να πατήσει η άσφαλτος.
    Στη δική μας περιοχή χωρίς να είμαι ειδικός βλέπω να χρειάζεται ένας τόιχος με βαθμίδες. Κάτι σαν σκαλιά που θα ξενινούν από κάτω και θα στηρίξουν το χώμα έτσι ώστε να μην κυλλάει.

    Υ/Γ Θέλει μέριμνα και συνεχόμενο ενδιαφέρον.
    Θέλει έναν… Δήμο με φιλότιμο!
    και στον λιμενοβραχίονα υπάρχουν προβλήματα με βράχια που έχουν φύγει και μπορεί να συμβεί καθίζηση σε κάποια τμήματα.

Comments are closed.