Home Ενημερώσεις Ξανά στο προσκήνιο ο “Καποδίστριας 2”

Ξανά στο προσκήνιο ο “Καποδίστριας 2”

570
11

Όπως όλοι θα γνωρίζετε σύντομα θα ισχύσει ο Καποδίστριας ΙΙ. Η συνένωση με άλλους Δήμους είναι μάλλον αναπόφευκτη. Γι’ αυτό καλώ όλους τους Πλωμαρίτες να ξεκινήσουμε κοινό αγώνα έτσι ώστε ο νέος υπερδήμος να έχει έδρα το Πλωμάρι και όνομα ”Δήμος Πλωμαρίου”. Είναι σημαντικός αγώνας για την επιβίωση του τόπου τούτου και θα πρέπει να διεκδικήσουμε αυτό που μας αξίζει! ΄Η τουλάχιστον να προσπαθήσουμε για το καλύτερο και τις λιγότερες απώλειες για το Πλωμάρι μας σε αυτή την διαδικασία!

Γιώργος Κακές. Από το group του Facebook ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΩΜΑΡΙ

Comments Closed

11 COMMENTS

  1. Αλίμονο αν αφήσουμε να χαθεί ένας από τους ιστορικότερους δήμους του νησιού. Το Πλωμάρι ανέκαθεν ήταν δήμος ο δεύτερος μάλιστα του νησιού οπότε ποιος ο λόγος να προσπαθεί να γίνει τώρα …αφού είναι ήδη. Ας μελετήσουν την ιστορία οι έχοντες και κατέχοντες το λόγο και ιδιαίτερα αυτοί που προτείνουν να συνενωθεί με Γέρα και Ευεργέτουλα και να φύγει η έδρα από το Πλωμάρι κι ας περιοριστούν στη θέση τους. Γιατί το Πλωμάρι ανήκει και σε μία από τις τρεις επαρχίες που είναι διαιρεμένο το νησί.(Μηθύμνης-Μυτιλήνης-Πλωμαρίου)Δεν έγινε ασθμαίνοντας δήμος τα τελευταία χρόνια από τη συνένωση των χωριών του. Ήταν κεφαλοχώρι επαρχίας με ιστορία. Ας μην ξεχνάνε όλοι πως την απελευθέρωσή της Μυτιλήνης από τους Τούρκους το 1912 στους Πλωμαρίτες το οφείλουμε με την παλικαριά και το ευφυέστατο σχέδιό τους. Οι παλιοί Πλωμαρίτες προύχοντες δόξασαν τον τόπο και νίκησαν την Τουρκιά. Οι νέοι ας φροντίσουν εν καιρό ειρήνης να μην τον ντροπιάσουν. Αυτά για αρχή.

  2. Πιστεύω ότι πρέπει να διεκδικήσουμε το Δήμο με ο,τι περνάει από το χέρι μας! Ακόμη και με διαδηλώσεις στο Πλωμάρι, στη Μυτιλήνη, στην Αθήνα..

    Πλωμαρίτες ενωμένοι, ποτέ νικημένοι!!

    Η συγκίνηση μου θα είναι μεγάλη αν συμβεί κάτι τέτοιο τόσο για τον ιερό σκοπό για τον οποίο θα αγωνιζόμαστε όσο και που θα δω πρώτη φορά τους Πλωμαρίτες ενωμένους ώστε να επιτευχθεί ο κοινός στόχος όλων μας: Ο Δήμος να μείνει εκεί που δικαιωματικά και ιστορικά ανήκει, στο Πλωμάρι μας!!

    Ίσως ο αγώνας αυτός να είναι και μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να ξεπεραστεί η διαφαινόμενη παρακμή του Πλωμαρίου και η κατάκτηση του Δήμου να αποτελέσει μοχλό γενικότερης ανάπτυξης του τόπου μας και πίεσης για διεκδίκηση μιας καλύτερη τύχης για τους κατοίκους του.

  3. Θα θυμηθούμε την εποχή που ο λαός του Πλωμαρίου είχε κατεβεί στη Μυτιλήνη για να διαμαρτυρηθεί για το νέο εργοστάσιο της Δεη στη θέση Μάγειρα.
    H πρόταση Ζαμτράκη για το νέο Δήμο με έδρα το Ντίπι !!! Αν είναι δυνατόν.
    Αναφέρει συνένωση των δήμων : Πολιχνίτου, Αγιάσου, Ευεργέτουλα, Γέρας, Πλωμαρίου με νέα ονομασία Ολύμπου και έδρα στο Ντίπι.
    Ήδη ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο δήμο Πλωμαρίου, ο κ. Π. Θεοδωρίδης έχει αντιδράσει αλλα περιμένουμε και αντίδράσεις και από τον Δήμαρχο. Μπορείτε να τα δείτε αναλυτικά εδώ: http://www.emprosnet.gr/Current/?EntityID=9e5ca2cd-0d11-4f8f-99bd-1bd850cafb28

  4. ΜΗΠΩΣ ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΔΗΜΟΣ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ:

  5. Μπα… τα λαμόγια δεν αλλάζουν, λίγο πολύ τα ίδια θα είναι, απλά θα προστεθούν και αλλα εισαγόμενα απο τις γύρω περιοχες. Μεγάλα φαγοπότια αναμένονται…

    Έχετε δει κάτι κοιλιές που έχουν μερικοί εκεί πάνω στο δήμο και από τα δυο κόμματα;

  6. Την μεγαλύτερη ευθύνη τώρα την έχει ο Δήμαρχος, οι παρατρεχάμενοί του και η αντιπολίτευση.
    Δεν τους ψηφίζουμε μόνο για να μας διοργανώνουν λαϊκές βραδιές το καλοκαίρι και να κάθονται πρώτο τραπέζι πίστα, ενώ εμείς – ο λαός- καθόμαστε παρά πίσω…
    Για τέτοιες δύσκολες στιγμές τους ψηφίζουμε.
    Να θυμηθούν την ιστορία του Πλωμαρίου,
    άμα δεν την ξέρουν να την μάθουν και να υποστηρίξουν τον τόπο μας.

  7. Απόσπασμα από τις δηλώσεις του Σ. Ζαμτράκη στο Εμπρός.

    Σ. Ζαμτράκης: Έδρα η Αγιάσος
    Η επερχόμενη διοικητική μεταρρύθμιση πρέπει να μας βρει έτοιμους και κάτι τέτοιο δε νοείται με 18 προτάσεις, όσοι οι Δήμοι και οι Κοινότητες του Νομού. Θέσεις και ερμηνείες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας με απρεπείς χαρακτηρισμούς και εγωιστικές τάσεις, αγνοούνται. Χρειάζεται λογική, τόλμη, αποφασιστικότητα, για να αποβάλουμε το «εγώ» και να σκεφτούμε για το «εμείς». Τόλμη, αποφασιστικότητα και διάθεση, να εκφραστούμε όλοι και κυρίως όσοι ασχολούνται με τα κοινά, στους οποίους και κοινοποίησα την πρότασή μου, αλλά μέχρι σήμερα είναι απρόθυμοι να το πράξουν. Ακόμη οφείλω να σας συγχαρώ για τη συμβολή σας και την παραχώρηση των στηλών της εφημερίδας στους πολίτες για τον άκρως απαραίτητο, δημοκρατικό διάλογο.
    Στο πλαίσιο λοιπόν αυτού του διαλόγου, σας γνωρίζω ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Γέρας, παραμερίζοντας τοπικισμούς, εγωισμούς, προσωπικές φιλοδοξίες και αντιπαλότητες, ομόφωνα αποφάσισε να:
    – Αποδεχθεί νέο δήμο από τη συνένωση των δήμων Πολιχνίτου – Αγιάσου – Ευεργέτουλα – Γέρας και Πλωμαρίου.
    – Προτείνει ως ονομασία: Δήμος Ολύμπου, που είναι η χερσόνησος που καταλαμβάνεται από τους παραπάνω δήμους και μόνο από αυτούς.
    – Να έχει ως έδρα την Αγιάσο, η οποία συγκεντρώνει όλες τις προϋποθέσεις που συγκεντρώνουν και οι υπόλοιποι δήμοι, είναι όμως το γεωγραφικό κέντρο και συνδέεται ή μπορεί να συνδεθεί με τους υπόλοιπους δήμους ακτινωτά.
    Τέλος, θέλω να δηλώσω ότι είμαι διατεθειμένος να συζητήσω τις μοναδικές δυνατότητες και προοπτικές του προτεινόμενου νέου δήμου, που άλλος δήμος δε συγκεντρώνει.
    Το πλήρες κείμενο μπορείτε να το βρείτε εδώ: http://www.emprosnet.gr/Current/?EntityID=26b44a7e-3c7c-4802-b6ff-52e5d4fe3648

  8. Ε! και τι έγινε δηλαδή; Ο Ζαμτράκης τη δουλειά του κάνει ,τα συμφέροντά του εξυπηρετεί και ό,τι του συμφέρει και ονειρεύεται λέει. Επειδή τα είπε δηλαδή ο Ζαμτράκης τι έγινε; Οι δικοί μας δεν έχουν λόγο, θέσεις, προτάσεις και παλμό να τις υπερασπιστούν; Ο Πολιχνίτος αποφάσισε πως δε θέλει συνένωση και δεν του συμφέρει. Βγήκαν και το δήλωσαν. Εμείς; Θα χαϊδεύει αυτιά η δημοτική αρχή και θα λειτουργήσει μυρολατρικά;Ας κάνουν ό,τι νομίζουν.Θα κριθούν. Και βέβαια αυτοί πρώτοι ζουν στο Πλωμάρι και θα υφίστανται τις συνέπειες.
    Υ.Γ Καλά κάνει ο διαχειριστής του blog και ανεβάζει τη συνέντευξη του Ζαμτράκη για να ξεσκαπάζονται οι προθέσεις όλων και να μιλάμε με ανοιχτά χαρτιά αλλά και για να ενημερώνονται όλοι. Μήπως ξυπνήσουν και όσοι κοιμούνται και νομίζουν πως με τακτικές χαϊδολογήματος θα κερδίσουμε την έδρα του δήμου.

  9. Koύνα που τους κούναγε!
    Η Αγιάσος του… Δεκαπενταύγουστου?
    Η Αγιάσος χωρίς λιμάνι?
    Η Αγιάσος χωρίς εμπορική κίνηση?
    Η Αγιάσος της ανηφόρας και της κατηφόρας (!)?

    (βέβαια όταν φώναζα σε άλλο site ότι είναι διατηρητέος οικισμός, ότι επενδύει στην παράδοση, ότι έχει τουρισμό από μεγάλα πρακτορεία της Αθήνας ακόμα και το Πάσχα και τον Χειμώνα, δεν με άκουγαν πολλοί…)

    Ασε μας κύριε Ζαμτράκη, που θα επιχειρηματολογήσεις κιόλας…
    Το ότι λόγω μορφολογίας του εδάφους και λόγω οδικού δικτύου η Αγιάσος ΔΕΝ ενδεικνυται για πρωτεύουσα Δήμου δεν το βλέπεις?

    Πόσο έχεις ταξιδέψει κύριε Ζαμτράκη στην Ελλάδα, τι σχέση έχει το επάγγελμά σου με τον τουρισμό και την βιομηχανία του, που διέπει οτιδήποτε χωροταξικό στην Ελλάδα?

    Μακάρι να βρω λίγο χρόνο να σε δω από κοντά όταν έρθω στην Λέσβο.

    Γιάννης Μαλλής
    Καλλιτεχνικός Διευθυντής
    ταξιδιωτικών και τουριστικών περιοδικών
    Pegasus Media Publications
    Δημοσιογραφικός Οργανισμός Μπόμπολα

  10. Αν οι εκάστοτε ιθύνοντές μας ήταν πιο άξιοι,πιο ικανοί και επαρκείς, και είχαν παρουσιάσει ουσιαστικό έργο όλα αυτά τα χρόνια, δε θα είχε το θράσος κανένας Ζαμτράκης να κάνει δηλώσεις τέτοιου τύπου.
    Σαν να είμαστε μια αμελητέα δύναμη, σαν να μη μας υπολογίζουν. Λες και θα βγούμε κερδισμένοι απ’την όλη υπόθεση και ίσως θα πρεπε να πούμε κι ευχαριστώ(!) Ας κάνουμε κάτι πριν είναι αργά!!!!!

  11. ………ρε να το χωνέψω δε μπορώ!

    Άκου η Αγιάσος!!!

    Μα η Αγιάσος;

    Ε να το πω ότι είναι καλύτερος ο Παπάδος από την Αγιάσο,
    (και φυσικά το Πλωμάρι καλύτερο και από τα δύο αυτά)
    Και μάλλον επίτηδες το είπε ο Ζαμτράκης για να σκεφτούν
    μερικοί το ότι βολεύει ο Παπάδος. Καλή μπλόφα.

    Και τα Ζαγοροχώρια είναι όμορφα κύριε Ζαμτράκη
    αλλά δεν είναι κανένα από αυτά πρωτεύουσα του νομού Ιωαννίνων…

    Και η Μονεμβασιά είναι όμορφη κύριε Ζαμτράκη
    αλλά δεν είναι πρωτεύουσα της Λακωνίας…

    Και να σου βάλω και δύσκολα.
    Και η Αμπελιώνα είναι όμορφη αλλά δεν είναι πρωτεύουσα
    του νομού…

    Τι, δε ξέρεις που είναι;
    δεν έχεις ταξιδέψει αρκετά;
    και πως κρίνεις, κόβεις και ράβεις εκεί πέρα;

Comments are closed.