Home Δημοτική Ενότητα Πλωμαρίου Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τους οδικούς άξονες Αμπελικό – Σταυρός...

Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τους οδικούς άξονες Αμπελικό – Σταυρός και Παράκαμψη Αγίου Ισιδώρου

1788
0

Επιστολή προς τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, κ. Κώστα Μουτζούρη απέστιελε ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Αξιοματικής Αντιπολίτευσης, κ. Θεόδωρος Βαλσαμίδης με θέμα την επιτάχυνση των διαδικασιών για την δημοπράτηση των έργων για τους οδικούς άξονες Αμπελικό – Σταυρός και Παράκαμψη Αγ. Ισιδώρου Πλωμαρίου, αλλά και τη συντήρηση & καθαρισμό του επαρχιακού οδικού δικτύου στην περιοχή της Νότιας Λέσβου.

Η επιστολή κοινοποιήθηκε και στην Προϊσταμένη Γεν. Διεύθυνσης Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος & Υποδομών κα. Αφροδίτη Κουρογένη.

Το κείμενο της επιστολής:

Αξιότιμε κ. Περιφερειάρχη

Δεδομένου ότι τα έργα για την κατασκευή των οδικών αξόνων Αμπελικό – Σταυρός Π/Υ 12 εκ. ευρώ και Παράκαμψη Αγ. Ισιδώρου Πλωμαρίου Π/Υ 2,9 εκ. ευρώ που είχαμε προγραμματίσει έχουν καθυστερήσει σημαντικά, λόγω των χρονοβόρων διαδικασιών των απαλλοτριώσεων, παρακαλώ να ζητήσετε από το Υπουργείο Υποδομών την υπαγωγή των εν λόγω έργων στις διατάξεις του Άρθρου 7Α του Νόμου 2882/2001 «Κώδικας Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων Ακινήτων» προκειμένου να είναι εφικτή η άμεση δημοπράτηση τους. Αυτό άλλωστε έγινε πρόσφατα και με τον οδικό άξονα Καλλονή – Πέτρα, με αποτέλεσμα το έργο να μπορέσει να δημοπρατηθεί άμεσα. Πέρα από την σημασία των εν λόγω έργων για την οικονομία και την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Νότιας Λέσβου, θα πρέπει να τονισθεί το γεγονός ότι η εν λόγω περιοχή έχει πληγεί σοβαρά από τον καταστροφικό σεισμό της 12ης Ιουνίου 2017 και τα έργα αυτά μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στην ανάκαμψη της περιοχής.

Τέλος, θέτω υπόψη σας δύο θέματα που αφορούν την συντήρηση & τον καθαρισμό του επαρχιακού οδικού δικτύου της ευρύτερης περιοχής:

1. Η υφιστάμενη επαρχιακή οδός Αμπελικό – Σταυρός, η οποία είναι χωματόδρομος, είναι σε κακή κατάσταση. Δεδομένου ότι βρισκόμαστε εν μέσω της θερινής περιόδου θα πρέπει να προγραμματιστεί το συντομότερο δυνατόν η εκτέλεση εργασιών συντήρησης της οδού.

2. Στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της ευρύτερης περιοχής έχουν πραγματοποιηθεί ελάχιστες εργασίες καθαρισμού από χόρτα, θάμνους & κλαδιά, ενδεικτικά σας αναφέρω ότι δεν έχουν πραγματοποιηθεί εργασίες καθαρισμού στους οδικούς άξονες Κεραμειά – Αγιάσος – Πολιχνίτος – Βρίσα – Βατερά – Σταυρός (εκτός από την είσοδο του Πολιχνίτου), Πολιχνίτος – Σκάλα Πολιχνίτου, διασταύρωση Μεγάλης Λίμνης προς Αμπελικό – Ακράσι – Νεοχώρι, διασταύρωση Αγιάσου – Αγιάσος – Μεγαλοχώρι κλπ. Δεδομένου ότι βρισκόμαστε εν μέσω της θερινής περιόδου παρακαλώ να προγραμματιστεί το συντομότερο δυνατόν η εκτέλεση των εργασιών αυτών, που πέρα από την οδική ασφάλεια, έχουν ιδιαίτερη σημασία και για την πολιτική προστασία.

Με τιμή
Θεόδωρος Βαλσαμίδης
Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Λέσβου

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here