Home Ενημερώσεις Πρωτοφανείς εικόνες & Ρεκόρ έντασης βροχόπτωσης – Ίσως πρέπει να καθαριστούν τα...

Πρωτοφανείς εικόνες & Ρεκόρ έντασης βροχόπτωσης – Ίσως πρέπει να καθαριστούν τα φρεάτια

1954
0

Πρωτοφανείς εικόνες στο παραλιακό και επικίνδυνες καταστάσεις… Σύμφωνα με τις καταγραφές του Μετεωρολογικού Σταθμού του Plomarienws.gr που είναι συνδεδεμένος στο δίκτυο του Meteoclub.gr, το μπουρίνι της Κυριακής 20 Ιουνίου 2021 κατατάσσεται στα ρεκόρ για το διάστημα από 13 Μαρτίου που ξεκίνησε η λειτουργία του μέχρι και σήμερα στις κατηγορίες “Μέγιστη ένταση βροχόπτωσης” και “Μέγιστη ωριαία βροχόπτωση”. Ένα από τα χαρακτηριστικά που έχουν τα θερινά μπουρίνια είναι το ότι μπορεί να βρέξει πολύ μόνο σε ένα τμήμα της περιοχής και σε αποστάσεις λίγων χιλιομέτρων να μην πέσει ούτε μια σταγόνα. Στο καθιερωμένο δελτίο καιρού που αναρτούμε είχε γίνει αναφορά για πιθανά μπουρίνια.

*Ευχαριστούμε την Ευαγγελία Καλπάκη για το οπτικοακουστικό υλικό.

Πιο συγκεκριμένα:

Μέγιστη ένταση βροχόπτωσης 144,0 mm/ώρα στις 3:55 μμ Κυριακή 20 Ιούνιου 2021

Μέγιστη ωριαία βροχόπτωση 18,6 mm στις 3:59 μμ Κυριακή 20 Ιούνιου 2021

Συνολικά το βροχόμετρο την Κυριακή κατέγραψε 18,6mm που σε ίντσες ισούται με περίπου 0,73. Μια αρκετά μεγάλη ποσότητα που σημειώθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα. Μέχρι στιγμής ο Ιούνιος έχει συνολική βροχόπτωση στα 51mm που σε ίντσες ισούνται με περίπου 2,01. Από τις 13 Μαρτίου μέχρι σήμερα το η συνολική βροχόπτωση που έχει καταγραφεί από τον σταθμό μας ανέρχεται στα 168.3mm που σε ίντσες ισούται με περίπου 6.63.

Ο Δήμος και η ΔΕΥΑΛ θα πρέπει να δουν το θέμα του καθαρισμού των φρεατίων, πιθανόν σε κάποια να είναι απαραίτητες επιπλέον εργασίες. Το βίντεο που βλέπετε είναι τραβηγμένο την Κυριακή στον παραλιακό όπου από το φρεάτιο που βρίσκεται ανάμεσα στην Εθνική Τράπεζα και το καφέ-μπαρ Senso το νερό έβγαινε με πολύ μεγάλη ορμή καλύπτοντας σχεδόν όλο το δρόμο. Σε βροχή προηγούμενων ημερών τον Ιούνιο κι άλλα φρεάτια ήταν ελαφρώς βουλωμένα με αποτέλεσμα να λιμνάζουν τα νερά.

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here