Home Ανακοινώσεις Ήρθαν οι σωλήνες για τη μεταφορά του νερού στο Φράγμα – Κλειστός...

Ήρθαν οι σωλήνες για τη μεταφορά του νερού στο Φράγμα – Κλειστός ο δρόμος για δυο εβδομάδες

2682
0

Ο δρόμος από τη πηγή του Σεδούντα ως το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου θα παραμείνει κλειστός για δυο εβδομάδες περίπου λόγω των εργασιών που γίνονται για την τοποθέτηση χιλίων μέτρων σωλήνων για την σύνδεση της υπερχείλισης από τη μάνα του νερού που θα διοχετεύει μέσα στη δεξαμενή του φράγματος το επιπλέον νερό που κατέληγε μέσω του ποταμού στη θάλασσα.

Οι σωλήνες είχαν φτάσει στο Πλωμάρι από τις 31 Μαρτίου και όχι την 1η Απριλίου με το πλοίο “Ever Green” από το Σουέζ όπως πολλοί θα πίστεψαν…

Όπως είχε αναφέρει ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ, κ. Γιώργος Φλώρος το έργο σύνδεσης της υπερχείλισης της μάνας με το φράγμα, προβλεπόταν από τη μελέτη, αλλά δεν είχε εκτελεστεί μέχρι σήμερα. Το γιατί δεν τον γνωρίζουμε.

Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, άλλο ένα σκέλος για τα οριστικά εγκαίνια του φράγματος και τη λειτουργία του, είναι η επισκευή και λειτουργία του ταχυδιυλιστηρίου. Στη συνέχεια φυσικά πρέπει το φράγμα να μπαλωθεί διότι υπάρχει διαρροή, αυτό όπως τόνισε ο κ. Φλώρος θα γίνει τον Οκτώβριο.

Να τονίσουμε επίσης ότι το φράγμα στην Ερεσού είχε ολοκληρωθεί σε διάστημα τριών ετών, ενώ του Πλωμαρίου έχει φτάσει στα 28 έτη και ακόμα δεν έχει λειτουργήσει.

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here