Home Δελτία Τύπου Δελτίο Τύπου για την Συνάντηση Των Πολιτιστικών Φορέων

Δελτίο Τύπου για την Συνάντηση Των Πολιτιστικών Φορέων

1665
0
Από τη συνάντηση στο Πλωμάρι

Την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011, αποφασίσθηκε να συναντηθούν οι πρόεδροι ή οι εκπρόσωποι των πολιτιστικών φορέων της περιοχής του τέως, πλέον, Δήμου Πλωμαρίου, για να συζητήσουν με βάση προγράμματα και προτάσεις την δυνατότητα συνεργασίας τους ή και ομοσπονδοποίησής τους.  Η συνάντηση θα γίνει στο Ακράσι. 

Στην απόφαση αυτή κατέληξαν οι εκπρόσωποι των συλλόγων που συναντήθηκαν το πρωί του Σαββάτου στον χώρο του πρώην ελαιουργείου του Μπορού, που έχει μεταβληθεί σε αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, μετά από δίωρη περίπου συζήτηση για την σκοπιμότητα και την χρησιμότητα αυτής της προτεινόμενης σύμπραξης.

Θετικοί στην πρόταση ήταν η «Λέσχη Πλωμαρίου Βενιαμίν ο Λέσβιος», που εκπροσωπήθηκε από τους Γιάννη Λαγουτάρη, Ξενοφώντα Μαυραγάνη και Γιώτη Φρυδά, η χορωδία «Αλκαίος», που εκπροσωπήθηκε από τον Θεολόγο Πατερέλη, και ο «Μπορός», που εκπροσωπήθηκε από τους Αντώνη Θαλασσέλη, Μανώλη Καλδέλλη και Δημήτρη Κοφτερό.
Επιφυλάξεις εξέφρασαν οι εκπρόσωποι του «Πόλιον» Μυρσίνη Βαρτή- Ματαράγκα και Δημήτρης Βελούτσος και «Αγία Σιών» του Ακρασίου Ρεβέκα Καρύπη, που τόνισαν ότι είναι πρόωρη μια τέτοια κίνηση, πριν διαπιστωθεί ο τρόπος που θα λειτουργήσει ο νέος καλλικρατικός Δήμος Λέσβου. Επιφυλάξεις εξέφρασε επίσης και ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Εθελοντών Αμπελικού «Η άμπελος» π. Ευστράτιος Κακάμπουρας, τονίζοντας τον κίνδυνο να απολέσουν την αυτοτέλειά τους οι σύλλογοι που θα προσχωρήσουν στην σχεδιαζόμενη ένωση. Πρόσθεσε πάντως ότι εφόσον αποφασισθεί η δημιουργία Ένωσης ή Ομοσπονδίας, το Αμπελικό θα μετάσχει.
Την συγκρότηση μιας ομοσπονδίας των συλλόγων Πλωμαριτών όπου γης, υποστήριξε ο δημοτικός σύμβουλος Μπάμπης Πετρέλλης, επειδή το Πλωμάρι έχει ανάγκη όλων των παιδιών του.
Προ του κινδύνου να ματαιωθεί οριστικά η πρωτοβουλία, οι μετασχόντες στη συνάντηση, αποδέχθηκαν πρόταση του Αντώνη Θαλασσέλη για μια συνάντηση των εκπροσώπων των σωματείων στις 6 Φεβρουαρίου, για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν κοινά σημεία που οδηγούν σε μια ένωση ή όχι.
Στην συνάντηση δεν μπόρεσαν να προσέλθουν οι εκπρόσωποι των πολιτιστικών συλλόγων Παλαιοχωρίου και Πλαγιάς, που ενημέρωσαν έγκαιρα για το κώλυμά τους.

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here