Home Δήμος Μυτιλήνης Τα έργα που ζητάνε οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων από το Δήμο –...

Τα έργα που ζητάνε οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων από το Δήμο – Αναλυτική Λίστα & Πολλά παράπονα

2916
0

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου με πρωτοβουλία του Εντεταλμένου Σύμβουλου, κ. Δημήτρη Βαρβαγιάννης μετά από αίτημα του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων, κ. Στρατή Τζιμή, η σύσκεψη για τη συζήτηση των προτάσεων του τεχνικού προγράμματος όλων των κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Πλωμαρίου, για να μπει μια σειρά και προτεραιότητα των έργων.

Λίγο πολύ οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων έχουν τα το ίδιο παράπονο, ότι παρόλο που είχαν καταθέσει τις προτάσεις για το τεχνικό πρόγραμμα του 2020 δεν πραγματοποιήθηκε σχεδόν κανένα έργο και ουσιαστικά καταθέτουν ξανά τις ίδιες προτάσεις για το 2021.

Αναλυτικά ανά Κοινότητα τα έργα που προτείνονται για το Τεχνικό Πρόγραμμα από τους Προέδρους:

Πλωμάρι: Είναι δρομολογημένα όλα τα έργα που έχει προτείνει η Κοινότητα και η Αντιδημαρχία μπορεί να ανοίξει το ήδη απεσταλμένο τεχνικό πρόγραμμα για να ξεκινήσουν. Αν υπάρξει πρόσθετη χρηματοδότηση από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” υπάρχει η δυνατότητα να προταθούν επιπλέον έργα και να βοηθηθούν οι μελετητές. Ο Πρόεδρος, κ. Ξανθούλης τόνισε ότι αναγνωρίζει τις δυσκολίες που προέκυψαν λόγω του κορονοϊού αλλά και της διάσπασης του Δήμου.

Ακράσι: Κεντρικός δρόμος από το Καφενείο Καρπέλη ως την Κεντρική Πλατεία. Ολοκλήρωση της τσιμεντόστρωσης του δρόμου Ακρασίου – Δρώτας. Συντήρηση του Λαογραφικού Μουσείου. Επέκταση του τοιχίου στη τοποθεσία “Καπνός”.

Μεγαλοχώρι: Πλακόστρωση της οδού “Σοφού Βενιαμίν” ως τη θέση “Μάρμαρο”. Επισκευή και εξοπλισμός για την παιδική χαρά, υπάρχουν πολλά παιδιά στο χωριό και δεν έχουν χώρο για να παίξουν. Καθαρισμός, ανάδειξη και σήμανση των περιπατητικών μονοπατιών. Φωταγώγηση από την οικία Καμπάνη ως τις Σπίδες. Υπάρχει ανάγκη για μια μπετονιέρα με τσιμέντο που υποσχέθηκε πέρσι ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, κ. Τζιμής για το δρόμο της δεξαμενής που βρίσκεται στη θέση “Σελαντά”.

Παλαιοχώρι: Επισκευή του κοινοτικού κτιρίου που είναι σεισμόπληκτο και δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση ως τώρα. Κάποιες απαραίτητες τσιμεντοστρώσεις μέσα στο χωριό. Συντήρηση του Πολιτιστικού Κέντρου και του κτιρίου του Πολιτιστικού Συλλόγου. Δημιουργία παιδικής χαράς.

Πλαγιά: Το μεγάλο πρόβλημα είναι η αλλαγή στο δίκτυο ύδρευσης, ένα θέμα το οποίο είναι στην αρμοδιότητα της ΔΕΥΑΛ. Αγορά οικοπέδου για δημιουργία χώρου στάθμευσης. Δημιουργία παιδικής χαράς. Δημιουργία νέων αγροτικών δρόμων για τη διευκόλυνση των αγροτών σε διάφορα σημεία. Το κοινοτικό κατάστημα έχει ανάγκη αλλαγής κουφωμάτων. Επισκευή τοιχίου στη τοποθεσία “Ραϊδέλι”.

Τρύγωνας: Το μεγάλο πρόβλημα είναι ο ποταμός που λιμνάζει με τη πρώτη βροχή δίπλα από το ελαιοτριβείο Πρωτούλη, η Περιφέρεια ενημέρωσε ότι υπεύθυνος είναι ο Δήμος, αλλά χρειάζεται μελέτη και μπορεί σε συνεργασία με το Δήμο να το προχωρήσει το έργο, ένα θέμα που παλεύει η Κοινότητα χρόνια με καθαρισμούς και άλλες προσπάθειες για λύση. Το νηπιαγωγείο έχει ανάγκη αλλαγής της στέγης του κτιρίου. Μια σύγχρονη παιδική χαρά στο σχολείο. Τεχνικά έργα με τσιμεντόστρωση αγροτικών δρόμων στις θέσεις Γαβαλά – Μηλιές και Φάβα – Αχλαδιά.

Νεοχώρι: Επισκευή στέγης στο μουσείο ελιάς. Ασφαλτόστρωση του χώρου στάθμευσης. Επισκευής γραφείου κοινότητας και αγροτικού ιατρείου. Κτίσιμο ξερολιθιάς αντιστήριξης δρόμου. Κατασκευή τεχνικών αγροτικής οδοποιίας. Επισκευή τουαλετών κοινότητας. Συντήρηση-επισκευή πέτρινου τοξωτού γεφυριού. Κατασκευή πεζογέφυρας ποταμού Πριονά. Επισκευή παιδικής χαράς. Διάνοιξη ημιονικών αγροτικών δρόμων. Εσωτερικό και εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης, το υπάρχον είναι σε κακή κατάσταση και με σωλήνες αμιάντου, υπάρχει μελέτη.

Όσον αφορά την Κοινότητα του Αμπελικού, ο Πρόεδρος δεν ήταν παρόν στη σύσκεψη και απέστειλε εγγράφως τα προτεινόμενα έργα τα οποία είναι τα εξής: Κατασκευή τοιχίου αντιστήριξης κάτωθεν του ξενώνα του Ιερού Ναού ΑΓ.Νικολαου Αμπελικου. Συντήρηση του Αθλητικού κέντρου Αμπελικου εσωτερικά και εξωτερικά.

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here