Home Δελτία Τύπου Τα Ελευθέρια Στη Λέσχη Πλωμαρίου

Τα Ελευθέρια Στη Λέσχη Πλωμαρίου

686
0

Τα Ελευθέρια της Λέσβου τιμά την Κυριακή 8 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι η Λέσχη Πλωμαρίου Βενιαμίν ο Λέσβιος, με εκδήλωση μνήμης που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσά της. Κατά την διάρκεια της τελετής, θα αναγνωσθεί το ιστορικό κείμενο του Πλωμαρίτη δήμαρχου και πολιτικού Μαλλιάκα Λαίλιου, που αναφέρεται με λεπτομέρειες στα γεγονότα που προηγήθηκαν της απελευθέρωσης του νησιού.Κατά την παρουσίαση του κειμένου, θα προβληθούν εικόνες με φωτογραφίες, κείμενα και ζωγραφιές που απεικονίζουν την εποχή των απελευθερωτικών αγώνων του 1912.

Το Σάββατο το βράδυ, παραμονή της ιστορικής επετείου, διοργανώνεται μουσική βραδιά, με τοπική ορχήστρα.

Παράλληλα ξανάρχισαν οι προβολές επιλεγμένων ταινιών που πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή, με ελεύθερη είσοδο. Στο πρόγραμμα των επομένων εβδομάδων θα ενταχθούν και οι ελληνικές ταινίες που πρόσφερε στη Λέσχη, ο σκηνοθέτης Λάκης Παπαστάθης, που πρόσφατα γύρισε στο νησί την νέα του ταινία.

Στις πολιτιστικές εκδηλώσεις εντάσσεται και η ομιλία του ομότιμου καθηγητή της φιλοσοφικής σχολής του πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Χρήστου Τσολάκη, που στα πλαίσια του έτους Γιάννη Ρίτσου, που έχει κηρυχθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού, θα παρουσιάσει πλευρές του έργου του μεγάλου μας ποιητή.

Στο μεταξύ μετά τις εκτεταμένες ζημίες που προκλήθηκαν στο κτίριο, από τις βροχές του περασμένου Σεπτεμβρίου, ανακατασκευάσθηκε πλήρως η στέγη, που είχε να επισκευασθεί περισσότερο από 70 χρόνια. Με την βασική αυτή παρέμβαση, την οποία πραγματοποίησε το Δ.Σ. με τα γλίσχρα οικονομικά μέσα που διαθέτει, χωρίς την συμβολή κανενός δημόσιου φορέα, θωρακίσθηκε το κτίριο, που όμως απαιτεί επιδιορθώσεις στην εξωτερική του μορφή, προκειμένου να ανακτήσει την παλιά όψη του παραδοσιακού κτιρίου.

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here