Home Βίντεο Νέες κατολισθήσεις η πιο επικίνδυνη σε αγροτικό δρόμο που έπεσε κομμάτι του...

Νέες κατολισθήσεις η πιο επικίνδυνη σε αγροτικό δρόμο που έπεσε κομμάτι του βουνού

3322
0

Νέες κατολισθήσεις είχαμε στο Πλωμάρι, αυτή τη φορά στο αγροτικό οδικό δίκτυο και πιο συγκεκριμένα στο δρόμο που οδηγεί στις θέσεις Καφούρα και Μονογενή και προς Άγιος Ελευθέριο, συνέβη η πιο επικίνδυνη, αλλά και μικρότερες σε άλλα σημεία. Εκεί ο δρόμος έκλεισε από πτώσεις βράχων, ελαιοδένδρων που ξεριζώθηκαν μαζί με μεγάλη ποσότητα χώματος και λάσπης που υποχώρησε. Η διέλευση για κάθε όχημα είναι αδύνατη και η περίπτωση χρειάζεται προσεκτικό τρόπο αντιμετώπισης διότι πάνω ακριβώς υπάρχουν πολλοί μικροί και μεγάλοι βράχοι που είναι έτοιμοι να πέσουν μαζί με λάσπη και χώμα. Το συμβάν σημειώθηκε βραδινές ώρες Πέμπτης προς ξημερώματα Παρασκευής και ευτυχώς δεν πέρναγε κόσμος εκείνη την ώρα και γλυτώσαμε τα θύματα. Ο συμπολίτης μας, κ. Γιάννης Λαγουτάρης, στο παρακάτω βίντεο εξηγεί τι συνέβη και τονίζει ότι το πρόβλημα είναι παλιό και ευθύνες βαραίνουν και τις προγενέστερες δημοτικές αρχές που όπως αναφέρει παρά τις ενημερώσεις που λάμβαναν από πολίτες δεν έκαναν κάτι.

Μικρότερες κατολισθήσεις καταγράφηκαν και σε άλλα σημεία στο οδικό και αγροτικό δίκτυο του Πλωμαρίου, στο δρόμο προς το φράγμα Σεδούντα, εκεί ήδη πραγματοποιήθηκε καθαρισμός από εκσκαφέα, στο δρόμο Μελίντας, στο δρόμο Πλαγιάς προς Μηλιές, στο δρόμο Αμμουδέλι προς Κάτω Χωριό, στο δρόμο Λινμί προς Αφριάρι. Τα προβλήματα με τις συχνές κατολισθήσεις τείνουν να γίνουν καθημερινότητα για τους πολίτες ειδικά κάθε φορά που έχουμε έντονες βροχοπτώσεις. Πιθανόν θα χρειαστεί και νέα επίσκεψη των ειδικών σε συγκεκριμένες περιοχές.

Ο Αντιδήμαρχος Πλωμαρίου, κ. Μανώλης Αρμενάκας προχώρησε στην παρακάτω ενημέρωση μέσω Facebook: Προσοχή στους δρόμους προς Αμμουδέλι- Κάτω Χωριό, Καφούρα (έχει κλείσει ) Λιμνί-Αφριάρι (έχει κλείσει) Μηλιές από Πλάγια, λόγω εντόνων κατολισθήσεων.

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here