Home Η Μηχανή του Χρόνου Όταν ο Χάρρυ Κλυνν παρουσίασε τους πίνακες ζωγραφικής του στη Λέσχη Πλωμαρίου

Όταν ο Χάρρυ Κλυνν παρουσίασε τους πίνακες ζωγραφικής του στη Λέσχη Πλωμαρίου

4633
0

Ο μεγάλος Έλληνας κωμικός ηθοποιός Χάρρυ Κλυνν(Βασίλης Τριανταφυλλίδης) που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών, πέρα από την υποκριτική είχε ασχοληθεί και με τη ζωγραφική, μια ιδιότητα του που δεν γνώριζε το ευρύ κοινό. Τον Ιούλιο του 2009 είχε επισκεφτεί το Πλωμάρι για να παρουσιάσει στη Λέσχη Πλωμαρίου “Βενιαμίν Ο Λέσβιος” τους πίνακες ζωγραφικής του. Ως γνωστών τον συνέδεε πολυετή φιλία με τον πρόεδρο του πολιτιστικού σωματίου, Ξενοφών Μαυραγάνη από τους κοινούς πολιτικούς αγώνες στην Θεσσαλονίκη και την Καλαμαριά. Στο τέλος του παρακάτω κειμένου θα βρείτε και τρία βίντεο από την παρουσίαση.

Το σχετικό δελτίο τύπου που είχαμε τότε δημοσιεύσει αναφέρει τα εξής: Με την παρουσία του δημάρχου Πλωμαρίου Δημήτρη Βαρβαγιάννη, της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Λίτσας Τυροπώλη, του επικεφαλής της αντιπολίτευσης δημοτικού συμβούλου Παναγιώτη Θεοδωρίδη, του διευθυντή του κέντρου υγείας Πλωμαρίου Αριστείδη Φρυδά, του μέλους του Δ.Σ. του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λέσβου Θράσου Καλογρίδη, του προϊσταμένου του ναυτικού παρατηρίου Πλωμαρίου Κώστα Πετρά, της προέδρου του Δ.Σ. του πολιτιστικού συλλόγου το «Πόλιον» Μυρσίνης Βαρτή-Ματαράγκα, του ζωγράφου Δημήτρη Καλαντζάκη και πολύ κόσμου πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Τρίτης τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του Χάρρυ Κλυνν, στην αίθουσα της Λέσχης Πλωμαρίου Βενιαμίν ο Λέσβιος. Η έκθεση που θα διαρκέσει ως τις 22 Ιουλίου, οργανώνεται από την Λέσχη, σε συνεργασία με το πολιτιστικό τμήμα του Δήμου Πλωμαρίου, περιλαμβάνει 20 έργα του καλλιτέχνη και έχει τον τίτλο «Με το χέρι στην καρδιά».

Τα έργα εμπνευσμένα από τον χώρο του θεάτρου και της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης χαρακτηρίζονται από συνδυασμό έντονων χρωμάτων ανήκουν στην πρόσφατη δημιουργία του καλλιτέχνη, ορισμένα από τα οποία έχουν εκτεθεί στην αίθουσα του Ιανού στην Θεσσαλονίκη τον περασμένο χειμώνα. Προσφωνώντας τον Χάρρυ Κλυνν ο πρόεδρος της Λέσχης Βενιαμίν ο Λέσβιος Ξενοφών Μαυραγάνης, και αναφερόμενος στις δραστηριότητές του, αλλά και τον πρωτοποριακό του ρόλο ως σατιρικού καλλιτέχνη, κατέληξε λέγοντας ότι είναι από τους τελευταίους «τρελούς», που μας έχουν απομείνει, αφού εκτός από την πολυσχιδή καλλιτεχνική του δραστηριότητα ανέλαβε και την εξυγίανση της τοπικής αυτοδιοίκησης στον Δήμο της Καλαμαριάς, διεκδικώντας την ανάληψη της διοίκησης του Δήμου.

Ο ζωγράφος αντιφωνώντας είπε ότι γι αυτόν κάθε δραστηριότητα που αποβλέπει στην ηθική και πνευματική τελείωση του ανθρώπου είναι τέχνη. Είτε αυτή εκφράζεται ως σάτιρα ή ποίηση ή ζωγραφική ή θέατρο. Το οποίο υπηρετεί και ο ίδιος, παρουσιάζοντας σ’ όλη την Ελλάδα την κωμωδία των Σακελάριου- Γιαννακόπουλου «Ένας ήρωας με παντόφλες», την οποία άφησε για ένα τριήμερο προκειμένου να έρθει στο Πλωμάρι.

Είπε ακόμα, πως είναι διατεθειμένος να προσφέρει σ’ όλη την Ελλάδα θεατρικές παραστάσεις δωρεάν, αρκεί οι νομαρχίες, οι δήμοι και άλλοι φορείς να αναλάβουν την κάλυψη του ελάχιστου κόστους των μετακινήσεων του θιάσου. Τέλος εκφράζοντας την χαρά του για την υποδοχή που του έγινε και την φιλοξενία στο «ωραίο Πλωμάρι», υποσχέθηκε σε μια άλλη συνάντηση που θα κανονισθεί να ξανάρθει για να μιλήσει με τους νέους, κυρίως, για ποίηση.

Πατώντας εδώ μπορείτε να δείτε μερικούς από τους πίνακες που είχε εκθέσει στη Λέσχη ο Χάρρυ Κληνν.

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here