Home Αθλητικά 2ος ανάμεσα στους 12 Έλληνες του Μαραθωνίου της Βοστώνης ο Κυριάκος Εξαδάκτυλος

2ος ανάμεσα στους 12 Έλληνες του Μαραθωνίου της Βοστώνης ο Κυριάκος Εξαδάκτυλος

5253
0

Ο Κυριάκος Εξαδάκτυλος, τερμάτισε 2ος από τους 12 Έλληνες που έλαβαν μέρος στον Μαραθώνιο της Βοστώνης. Οι καιρικές συνθήκες ήταν άσχημες λόγω καταιγίδας και σύμφωνα με το επίσημο site του Μαραθώνιου ήταν σε συνθήκες ο χειρότερος των 30 ετών για τη Βοστώνη, με αποτέλεσμα πολλοί αθλητές να μη τερματίσουν.

Οι χρόνοι των 12 Ελλήνων αθλητών του Μαραθωνίου

Ενημέρωση από την ιστοσελίδα Runnersclub.gr

Ο καιρός έφερε εκπλήξεις στο βάθρο του μαραθωνίου της Βοστώνης

Υπό ιδιαίτερα δύσκολες καιρικές συνθήκες (βροχή, κρύο και ισχυρούς ανέμους) διεξήχθη την Δευτέρα (16/4) ο ιστορικός μαραθώνιος της Βοστώνης.
Η κακοκαιρία ανάγκασε πολλά από τα φαβορί για το βάθρο να εγκαταλείψουν τον αγώνα και ως απόρροια αυτού υπήρχαν μεγάλες εκπλήξεις στην λίστα των νικητών.

Μεγάλος νικητής στους άντρες ήταν ένας 34χρονος Ιάπωνας, ο Yuki Kawauchi ο οποίος αξίζει να σημειωθεί πως δεν είναι επαγγελματίας δρομέας ενώ το αγωνιστικό του πρόγραμμα δεν ακολουθεί τον «κανόνα» που θέλει τους elite μαραθωνοδρόμους να τρέχουν δύο με τρεις μαραθωνίους το χρόνο καθώς ο μαραθώνιος της Βοστώνης ήταν ο τέταρτος στον οποίο τερματίζει ο Yuki φέτος. Πίσω από τον Kawauchi που έκοψε το νήμα σε 2:15:58 ακολούθησε ο Κενυάτης Geoffrey Kirui με 2:18:23 ενώ τρίτος ήταν ο Shadrack Biwott(ΗΠΑ) με 2:18:35.

Στις γυναίκες η Desiree Linden έγινε η πρώτη Αμερικανίδα που κερδίζει την ιστορική διοργάνωση μετά από 33 χρόνια τερματίζοντας πρώτη σε 2:39:54. Στην δεύτερη θέση στον μόλις δεύτερο μαραθώνιο της καριέρας της τερμάτισε η Sarah Sellers (ΗΠΑ) με 2:44:04 ενώ λίγα δευτερόλεπτα αργότερα η Duchene Krista από τον Καναδά έκλεισε την τριάδα του βάθρου με 2:44:20.

Πηγή: www.runnersclub.gr

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here