Home Δελτία Τύπου Για 5η φορά το Γενικό Λύκειο Πλωμαρίου στον τελικό διαγωνισμού επιχειρηματικότητας –...

Για 5η φορά το Γενικό Λύκειο Πλωμαρίου στον τελικό διαγωνισμού επιχειρηματικότητας – Ευχαριστήριο για χορηγό

5202
0

Δελτίο τύπου: Περίπου 700 ομάδες και πάνω από 2000 μαθητές Λυκείου (ΓΕΛ ΚΑΙ ΕΠΑΛ) απ’ όλη την Ελλάδα συμμετείχαν στον καινοτόμο διαγωνισμό επιχειρηματικότητας ”YOUNG BUSINESS TALENTS 2017-2018” που υλοποιήθηκε για πέμπτη φορά στην Ελλάδα. Στο διαγωνισμό αυτό συμμετέχουν παράλληλα η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Ιταλία και το Μεξικό.

Στο διαγωνισμό ”YOUNG BUSINESS TALENTS 2017-2018” που ξεκίνησε το Νοέμβριο 2017 η καθεμιά ομάδα-εικονική επιχείρηση που αποτελούταν από 3 ή 4 μαθητές, έπρεπε κάθε εβδομάδα-εικονικό έτος βάση σεναρίου να καταθέτει ένα επιχειρηματικό σχέδιο-business plan δηλ. να αποφασίζει όπως και σε μια επιχείρηση. Στόχος της ομάδας ήταν να καταστήσει την εικονική της επιχείρηση όσο πιο βιώσιμη και ανταγωνιστική γίνεται εφαρμόζοντας τις τεχνικές του management και του marketing.

Μετά από 11 εβδομάδες-εικονικά έτη με on line διαδικασία και χρησιμοποιώντας έναν επιχειρηματικό προσομοιωτή (business simulator) δηλ. ένα πολύ προηγμένο λογισμικό που έχει τη δυνατότητα να επεξεργάζεται στοιχεία και να αναπαριστά την αγορά σε πραγματικό ανταγωνισμό και έχοντας καταθέσει 11 επιχειρηματικά πλάνα, οι 75 πρώτες ομάδες βάση συσσωρευμένης κερδοφορίας πέρασαν στον τελικό που έγινε με φυσική παρουσία στην Αθήνα στις 13/4/2018.
Το ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ πέρασε για πέμπτη φορά στον τελικό και κατέκτησε τη δεύτερη θέση στην πρώτη προσομοίωση.

Έτσι η ομάδα:

EVOLUTIONERS με τους μαθητές:

Κατσιγίνη Πελαγία
Μαλλιάκα Ελένη Άννα
Μαχμουτάι Αμαρίλντο
Μπάρο Ευστράτιο

και η καθηγήτρια κα Γιαμουγιάννη Αναστασία ΠΕ09 Οικονομολόγος έζησαν μια μοναδική διδακτική εμπειρία στο συναρπαστικό τελικό με τη συμμετοχή τους στο βιωματικό αυτό παιχνίδι συνεργασίας και άμιλλας.

Ο δ/ντής του Γενικού Λυκείου Πλωμαρίου και ο σύλλογος των καθηγητών συγχαίρουν τους μαθητές και την καθηγήτρια για την επιτυχία τους και τους εύχονται πάντα να επιτυγχάνουν το στόχο τους.

Ευχαριστήριο για χορηγό

Η καθηγήτρια κα Γιαμουγιάννη Αναστασία Οικονομολόγος στο Γενικό Λύκειο Πλωμαρίου και οι μαθητές Κατσιγίνη Πελαγία, Μαλλιάκα Ελένη-Άννα, Μαχμουτάι Αμαρίλντο και Μπάρος Ευστράτιος ευχαριστούμε τις τουριστικές κατοικίες «Ouzo Villas» (www.ouzovillas.gr) για την άμεση ανταπόκρισή σας να αναλάβετε το οικονομικό κόστος της μετακίνησης της 5μελούς ομάδας του ΓΕΛ Πλωμαρίου που προκρίθηκε στον τελικό του μαθητικού διαγωνισμού “νεανικής επιχειρηματικότητας” ο οποίος πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την Παρασκευή 13/4/2018 στο PIERCE Gym, Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος στην Αγ. Παρασκευή.

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here