Home Δελτία Τύπου Συμμετοχή του Γ’ Δημοτικού Σχολείου Πλωμαρίου στο πρόγραμμα «100 καλές Πράξεις»

Συμμετοχή του Γ’ Δημοτικού Σχολείου Πλωμαρίου στο πρόγραμμα «100 καλές Πράξεις»

965
0

Δελτίο τύπου: Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού διαδικτυακού προγράμματος «100 καλές Πράξεις» που υλοποιείται στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Πλωμαρίου με πρωτοβουλία μου σε συνεργασία με τους μαθητές τις Ε΄τάξης , έγιναν αρκετές ενέργειες που συνέβαλαν στην πραγμάτωση του.

Οι Ε΄ και Β’ τάξεις του σχολείου επισκέφτηκαν το γηροκομείο Πλωμαρίου όπου έψαλαν τα κάλαντα στους ηλικιωμένους τροφίμους του. Επίσης τα παιδιά μοίρασαν κουραμπιέδες και μελομακάρονα. Η συγκίνηση των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας ήταν μεγάλη και εκφράστηκε με ευχές από μέρους τους. Ακόμη τα παιδιά όλου του σχολείου συγκέντρωσαν περίπου 140 κουτιά γάλατος μακράς διαρκείας με τα οποία στόλισαν την είσοδο του σχολείου φτιάχνοντας ένα πρωτότυπο και «χορταστικό» Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Το δέντρο μας ελπίζουμε να «ψηλώσει» ακόμη περισσότερο μέχρι το κλείσιμο του σχολείου. Στη συνέχεια τα κουτιά αυτά θα μοιραστούν σε ευπαθείς οικογένειες του Πλωμαρίου. Οι μικρές βέβαια εθελοντικές προσπάθειες έχουν σκοπό να εμφυτέψουν στις ψυχές των μικρών παιδιών την αγάπη, την καλοσύνη, την αλληλεγγύη και την προσφορά, αξίες τόσο σπάνιες στις μέρες μας τις οποίες όμως πολλοί συνάνθρωποί μας τις έχουν ανάγκη προκειμένου να αισθανθούν ότι ζουν κοντά μας, δίπλα μας και όχι μόνοι τους και ξεχασμένοι.

Συνεργάτες μου και βοηθοί μου σε όλη αυτήν την προσπάθεια ήταν ο Διευθυντής και οι μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου τους οποίους και ευχαριστώ θερμά.

Η καθηγήτρια Αγγλικών

Κουκάρα Χαρίκλεια

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here