Home Ενημερώσεις Δευτέρα 18.12.2017: Διαμαρτυρία στο Σύνταγμα για την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά...

Δευτέρα 18.12.2017: Διαμαρτυρία στο Σύνταγμα για την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά του αιγαίου

2163
2
SHARE

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, θα πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα στην Αθήνα στις 18 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 15:00. Διαβάστε παρακάτω το κείμενο που συνέταξαν οι Φορείς των νησιών:

Οι χαμηλοί συντελεστές ΦΠΑ που εφαρμόζονται στα νησιά δεν αποτελούν προνόμιο, αλλά εντάσσονται στην προσπάθεια αποκατάστασης ανισοτήτων , δεν παραβιάζουν αλλά αντίθετα, αποκαθιστούν ένα αίσθημα δικαιοσύνης

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα ώρα 15:00 στις 18 Δεκεμβρίου 2017

Ζητάμε τη διατήρηση του μειωμένου Φ.Π.Α. στα νησιά μας

Η «νησιωτικότητα» δεν είναι για την Ελλάδα ένας απλός προσδιορισμός με γεωγραφική και μόνο έννοια. Είναι το κυρίαρχο στοιχείο της ταυτότητας και του χαρακτήρα της, με όρους ιστορικούς, πολιτισμικούς, κοινωνικούς και οικονομικούς που συνοδεύεται με προβλήματα που γεννάει η απόσταση, η απομόνωση και η δυσκολία των συγκοινωνιών.

Το ειδικό φορολογικό καθεστώς για τα νησιά υιοθετήθηκε προκειμένου να αντισταθμιστούν οι αρνητικές συνέπειες της «νησιωτικότητας» και ιδιαίτερα το αυξημένο κόστος διαβίωσης και δραστηριοποίησης στις νησιωτικές περιοχές. Συνεπώς, κάθε μέτρο που έρχεται να εξισορροπήσει αντικειμενικές δυσκολίες, δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως «ευνοϊκή φορολογική ρύθμιση», και ασφαλώς δεν μπορεί, ανάλογα με τις συγκυρίες, να τίθεται σε αμφισβήτηση.

Οι χαμηλοί συντελεστές ΦΠΑ που εφαρμόζονται στα νησιά δεν αποτελούν προνόμιο, αλλά εντάσσονται στην προσπάθεια αποκατάστασης ανισοτήτων, δεν παραβιάζουν αλλά, αντίθετα, αποκαθιστούν ένα αίσθημα δικαιοσύνης.

Η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την καθημερινή ζωή στα νησιά μας. Θα πλήξει την τοπική οικονομία και προσθετικά, θα αποτελέσει ένα μεγάλο εμπόδιο για τον τουρισμό μας. Συνολικά θα αποτελέσει καθοριστικής σημασίας επιβαρυντικό παράγοντα στην προσπάθεια παραγωγικής ανασυγκρότησης και ανάκτησης της ανταγωνιστικότητάς μας.

Είμαστε αντίθετοι στην επιβολή ενός μέτρου που από τη μία πλευρά «ζυγίζει» ένα σαφώς περιορισμένο λόγω της ύφεσης, δημοσιονομικό όφελος και από την άλλη πλευρά τις αναπόφευκτες και σημαντικότατες αρνητικές επιπτώσεις που θα επιφέρει.

Ζητάμε:
Από την Κυβέρνηση τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά μας.
Από τα πολιτικά κόμματα συνάντηση με την Συντονιστική Επιτροπή για να στηρίξουν έμπρακτα το δίκαιο αίτημα μας.
Από τους Βουλευτές που εκλέγονται στο Αιγαίο να καταψηφίσουν τον Προϋπολογισμό του 2018 στην περίπτωση κατάργησης του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά μας.
Από τους συμπατριώτες μας στα νησιά και σε αυτούς που διαμένουν στην Αθήνα να ενισχύσουν την συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα στις 18 Δεκεμβρίου 2017 στις 15:00.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ τις ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ Ο μέχρι τώρα αγώνας μας έχει δώσει τη δύναμη να μην δεχθούμε την αύξηση του Φ.Π.Α. στα νησιά μας.

Facebook comments:

2 COMMENTS

  1. Δημήτρη ενημέρωσέ μας πώς πήγε η διαμαρτυρία; Τα τοπικά ΜΜΕ δεν ανέφεραν τίποτα.

  2. Δεν είχα καμία σχετική ενημέρωση μέχρι τώρα. Το Plomarinews πλέον δεν υποστηρίζεται τουλάχιστον προς το παρόν με σταθερή δημοσιογραφική κάλυψη. Λόγω του ότι βρίσκομαι στην Αθήνα, ανεβαίνοντας εχτές στην πλατεία συντάγματος λίγο αργότερα από τις 15:00, το μόνο που είδα ήταν καμιά 30αριά κόσμο να έχει σχηματίσει πηγαδάκια και να κουβεντιάζει, ίσως να ήταν οι άνθρωποι που μαζεύτηκαν και παρέμειναν εκεί για την διαμαρτυρία. Το ότι δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση δείχνει ίσως και τη δυναμική της όλης αντίδρασης που κατά τη γνώμη και δεν ήταν αυτή που έπρεπε και δεν έγινε όταν έπρεπε. Μη ξεχνάμε ότι ο κ. Γαληνός είναι “κυβερνητικός” και ουσιαστικά δεν βλέπω να έχει κάνει κάποια αξιόλογη προσπάθεια τουλάχιστον για ένα τόσο σημαντικό και κρίσιμο θέμα όπως η αύξηση του ΦΠΑ. Μάλλον το θεωρούν δεδομένο το ότι θα αυξηθεί ο ΦΠΑ, οπότε το μόνο που κάνουν κάποιοι είναι η “επαναστατική γυμναστική”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here