Home Ενημερώσεις Έκκληση για δωρεές από τους γονείς της 19χρονης που συνελήφθη στο Χονγκ...

Έκκληση για δωρεές από τους γονείς της 19χρονης που συνελήφθη στο Χονγκ Κονγκ

2081
0

Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα Reader.gr Δωρεές ζητά η οικογένεια της 19χρονης που συνελήφθη στο Χονγκ Κονγκ επειδή μετέφερε 2,5 κιλά κοκαΐνης. Οι γονείς της 19χρονης κάνουν έκκληση μέσω του δικηγόρου τους, Σάκη Κεχαγιόγλου, για συγκέντρωση χρημάτων προκειμένου να πληρωθούν οι δικηγόροι. Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως ο κ. Κεχαγιόγλου προσφέρει αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του ενώ δίδεται ο αριθμός λογαριασμού της μητέρας.

Όπως αναφέρουν οι γονείς, ο καθένας μπορεί να καταθέσει ότι θέλει αφού οι ίδιοι, αστυνομικός και νοσηλεύτρια στο επάγγελμα, αδυνατούν να καλύψουν τα δεκάδες χιλιάδες ευρώ που απαιτούνται για την υπεράσπιση της 19χρονης από δικηγόρους στο Χονγκ Κονγκ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Με την ιδιότητά μου ως νομικού συμβούλου των γονέων της 19χρονης προσωρινά κρατούμενης στην πόλη του Χονγκ Κονγκ, για παράβαση του ν. περί Ναρκωτικών, Ειρήνης Μελισσαροπούλου, εκφράζω εκ μέρους της και μετά από παράκλησή της, τις θερμές ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη της προς όλους, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όσοι με τηλεφωνήματα, επιστολές και μέσω του διαδικτύου δηλώνουν τη βεβαιότητά τους για την αθωότητά της καθώς και την πρόθεσή τους να στηρίξουν με κάθε τρόπο το νομικό αγώνα που πρόκειται να διεξαχθεί για να αποδειχθεί η αθωότητά της και ενώπιον των Δικαστηρίων.

Επισημαίνω για μία ακόμη φορά και προς αποφυγή παρεξηγήσεων ότι η ανάληψη της υπεράσπισης της Ειρήνης από μέρους μου είναι απολύτως αφιλοκερδής. Τα έξοδα όμως και η αμοιβή διακεκριμένων ποινικολόγων του Χονγκ Κονγκ που θα την εκπροσωπήσουν από τώρα και θα παραστούν στη δίκη που πρόκειται να διεξαχθεί είναι ιδιαίτερα υψηλά. Οι δε γονείς της (αστυνομικός και νοσηλεύτρια στη Μυτιλήνη) αδυνατούν να καλύψουν έστω και μέρος των δεκάδων χιλιάδων δολλαρίων ή ευρώ που θα απαιτηθούν.

Ενόψει όλων των ανωτέρω, η οικογένειά της δι’ εμού και μετά από σχετική παράκληση εκατοντάδων επωνύμων και ανωνύμων πολιτών, ανακοινώνει τον αριθμό λογαριασμού που διατηρεί η μητέρα της Ειρήνης, Αικατερίνη Κουκούλα στη Eurobank, και ευχαριστεί από καρδιάς όλους όσοι θελήσουν να συμβάλουν στη συγκέντρωση του ποσού που θα χρησιμοποιηθεί για να έχει η Ειρήνη μία ευπρόσωπη υπεράσπιση.

Τράπεζα : EUROBANK

Ον/μο : ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΟΥΚΟΥΛΑ, του ΧΡΗΣΤΟΥ

IBAN : GR 280 260 725 0000 150 101 362 739»

«Δεν αντέχω τη φυλακή, θα πεθάνω»

Σε κακή ψυχολογική κατάσταση είναι το 19χρονο μοντέλο που συνελήφθη στο Χονγκ Κονγκ για εμπορία ναρκωτικών.

Ο δικηγόρος της 19χρονης, Σάκης Κεχαγιόλου μίλησε τον ΑΝΤ1 για την πρώτη επικοινωνία που είχε με την νεαρή: «έγινε μετά από ειδική άδεια και μίλησα μαζί της για 12-13 λεπτά». Ο δικηγόρος υποστήριξε ότι η πρώτη τους επικοινωνία ήταν δύσκολη «γιατί η κοπέλα ξέσπασε κάθε τόσο σε λυγμούς και κλάματα και αντί να ρωτάω τα θέματα που ήθελα να διευκρινίσω προσπαθούσε να την στηρίξω ψυχολογικά».

«Έχω την αίσθηση ότι δεν θα τα καταφέρει. Δεν θέλω να είμαι κινδυνολόγος αλλά μου έλεγε με αναφιλητά “δεν αντέχω να βγάλω τη φυλακή, θα πεθάνω”, αισθανόμενη ενδεχομένως τα χρόνια που μπορεί να καταδικαστεί. Ήταν πολύ δύσκολη στιγμή για μένα», συμπλήρωσε ο κ. Κεχαγιόγλου.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, η 19χρονη έχει δικαίωμα μιας δεκάλεπτης τηλεφωνικής επικοινωνίας το μήνα, «είτε με τον δικηγόρο της στην Ελλάδα, είτε με τους γονείς της. Ο δικηγόρος της στο Χονγκ Κονγκ που έχω εγώ επιλέξει, έχει δικαίωμα να τον επισκέπτεται. Μετά από μένα συνομίλησε για τρία, τέσσερα λεπτά με τους γονείς της στη Μυτιλήνη».

«Πάρα πολλά πράγματα δεν μπορώ να πω δημοσίως» είπε ο κ. Κεχαγιόγλου και συμπλήρωσε: «είπε πως είναι αθώα και το σακίδιο της παρεδόθη. Μου είπε από ποιο πρόσωπο και δεν θα το πω δημόσια γιατί γίνονται έρευνες. Είναι ξεκάθαρο από τον τρόπο που μου το περιέγραψε ότι δεν ήξερε ότι αυτό το σακίδιο περιείχε ναρκωτικές ουσίες. Της είπαν πάρε το σακίδιο να μας βοηθήσεις με τις αποσκευές και θα βρεθούμε στο Χονγκ Κονγκ. Επρόκειτο να παραμείνει εκεί για μια εβδομάδα. Καταλαβαίνετε πως η έκπληξη της ήταν τεράστια. Από πλευράς της διακηρύσσει την αθωότητα της και εγώ την πιστεύω. Θεωρεί ότι παγιδεύτηκε από άτομα φιλικά ή γνωστά».

Ο δικηγόρος θεωρεί πως η 19χρονη θα δικαστεί στο Χονγκ Κονγκ «είναι μονόδρομος διότι είναι αδίκημα που έγινε στην περιφέρεια της πόλης. Για πρώτη φορά λέω δημοσίως πως είμαι πεπεισμένος για την αθωότητα της».

Πηγή: www.reader.gr

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here