Home Η Μηχανή του Χρόνου Μηχανή του Χρόνου – Βίντεο: Εκλογές 1985 Προεκλογική Συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στο...

Μηχανή του Χρόνου – Βίντεο: Εκλογές 1985 Προεκλογική Συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ στο Πλωμάρι με Δ. Βουνάτσο

4835
0

Με αφορμή τις εκλογές για την ανάδειξη αρχηγού για τον νέο φορέα της κεντροαριστεράς, ανασύρουμε από το αρχείο μας ένα βίντεο-ιστορικό ντοκουμέντο από προεκλογική συγκέντρωση και ομιλία του ΠΑΣΟΚ στο Πλωμάρι για την στήλη μας “Η Μηχανή του Χρόνου”. Ήταν οι εκλογές του 1985, κεντρικό πρόσωπο της συγκέντρωσης ο γνωστός σε όλους μας, Δημήτρης Βουνάτσος, ο επί σειρά ετών πολιτικός που πέρασε σχεδόν από όλες τις θέσεις, Βουλευτής, Νομάρχης και Δήμαρχος.

Το βίντεο είναι σχεδόν αμοντάριστο, η δράση και το ενδιαφέρον αρχίζουν στο 5΄λεπτό με την αυτοκινητοπομπή των οπαδών του ΠΑΣΟΚ να περνάνε από τον παραλιακό με κατεύθυνση την αγορά. Πάντως η συνέχεια είναι γνωστή, οι πολιτικές που ακολούθησαν ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία μας οδήγησαν στα μνημόνια και στις δύσκολες εποχές που ζούμε σήμερα.

Οι Εθνικές Εκλογές του 1985 πραγματοποιήθηκαν στις 2 Ιουνίου. Προεκλογική περίοδος στο Πλωμάρι, ο Δημήτρης Βουνάτσος, υποψήφιος βουλευτής νομού Λέσβου με το ΠΑΣΟΚ, επισκέπτεται τη γενέτειρα του για να πραγματοποιήσει προεκλογική ομιλία. Μαζί του στο βήμα ο τότε δήμαρχος Πλωμαρίου(ήδη 7 χρόνια), Χρύσανθος Γαλέτσας. Μεγαλειώδης συγκέντρωση, πλήθος κόσμου ζητωκραυγάζει με σημαίες και πράσινους μπερέδες, επαναστατικά τραγούδια ακούγονται από τα μεγάφωνα. Τον υποψήφιο βουλευτή συνοδεύει αυτοκινητοπομπή(αυτοκίνητα και μηχανές με σημαίες του κόμματος).
Η ομιλία πραγματοποιήθηκε μπροστά από το καφενείο Αθανασιάδειον. Σε εκείνες τις εκλογές, ο κ. Βουνάτσος επανεξελέγη βουλευτής, το βίντεο σταματάει λίγο πριν ξεκινήσει την ομιλία του.

Κάμερα: Γιάννης Μαλλιαρός
Ψηφιοποίηση: Μιχάλης Τάμπου & Δημήτρης Μαλλιαρός.

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here