Home Ακτοπλοΐα Στην «Attica Group» η «Hellenic Seaways»

Στην «Attica Group» η «Hellenic Seaways»

957
0

Αναδημοσίευση από την Εφημερίδα Των Συντακτών-Efsyn.gr Συντάκτης: Χριστίνα Παπασταθοπούλου. Στην «Attica Group», θυγατρική εταιρία του Ομίλου Marfin Investment Group (MIG) περνά η ακτοπλοϊκή εταιρεία «Hellenic Seaways» (HSW), καθώς η πρώτη εξαγόρασε το ποσοστό (48,53%) που κατείχαν στο μετοχικό κεφάλαιο της HSW οι «Μινωικές Γραμμές» (θυγατρική εταιρεία του Ιταλικού Ομίλου Γκριμάλντι). Τον Αύγουστο του 2017 είχε αποκτήσει και το 50,3% που κατείχε η Τράπεζα Πειραιώς και μικρομέτοχοι.

Η ανακοίνωση της Attica Group σε PDF

Σύμφωνα με ανακοίνωση των «Μινωικών Γραμμών» στο Χρηματιστήριο η συμφωνία-πλαίσιο περιλαμβάνει τις ακόλουθες και αλληλεξαρτώμενες (enbloc) συναλλαγές:

-Πώληση από τις «Μινωικές Γραμμές» στην Attica Ανώνυμος Εταιρία Συμμετοχών των 37.667.504 μετοχών της εταιρείας «Hellenic Seaways» οι οποίες αντιπροσωπεύουν σήμερα ποσοστό 48,53% του καταβεβλημένου μετοχικού της κεφαλαίου της, έναντι τιμήματος 78.500.000 ευρώ.

-Αγορά του πλοίου «SUPERFASTXII» από εταιρεία του Ομίλου Grimaldi, κύριο μέτοχο των «Μινωικών Γραμμών», το οποίο ανήκει στην εταιρεία ATTIΚΑ ΦΕΡΡΙΣ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, 100% θυγατρική της Attica Ανώνυμος Εταιρία Συμμετοχών, έναντι συνολικού τιμήματος 74.500.000 ευρώ.

-Αγορά από τις «Μινωικές Γραμμές» του ταχύπλοου πλοίου «HIGHSPEED 7» από την εταιρεία «Hellenic Seaways» έναντι συνολικού τιμήματος 25.000.000 ευρώ.

Η υλοποίηση της συμφωνίας τελεί, μεταξύ άλλων, υπό την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού και τη λήψη των αναγκαίων εταιρικών και άλλων εγκρίσεων. Οι παραπάνω συναλλαγές θα ολοκληρωθούν μόλις πραγματοποιηθεί η απόκτηση ελέγχου της εταιρείας HSW από την Attica Ανώνυμος Εταιρία Συμμετοχών, για την οποία η τελευταία έχει υποβάλει σχετική γνωστοποίηση στην Επιτροπή Ανταγωνισμού λόγω άλλης συναλλαγής και η οποία βρίσκεται στο στάδιο της εξέτασης.

Οι «Μινωικές Γραμμές» εκτιμούν ότι η υλοποίηση της συναλλαγής θα είναι επωφελής για την εταιρεία αλλά και θα συνδράμει μακροπρόθεσμα στον εξορθολογισμό της εσωτερικής ακτοπλοϊκής αγοράς και τη διατήρηση ορθού επιπέδου υγιούς ανταγωνισμού στον κλάδο.

Σημειώνεται ότι εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα υπήρχε μια σκληρή διαπραγμάτευση από τον ιταλικό Όμιλο Γκριμάλντι για να αποκτήσει τον έλεγχο της HSW, γεγονός που είχε προκαλέσει παλινωδίες και αντιδικίες ανάμεσα στις δυο εταιρείες. Όμως αιφνιδιαστικά το καλοκαίρι στο παιχνίδι μπήκε η «Attica Group» ανακοινώνοντας την απόκτηση των μετοχών της Πειραιώς. Μετά την σημερινή εξέλιξη ο Όμιλος Γκριμάλντι αποχωρεί από τη HSW.

Πηγή: www.efsyn.gr

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here