Home Ενημερώσεις Πρόβλημα με έλλειψη ενός δασκάλου στο Α’ Δημοτικό σχολείο Πλωμαρίου

Πρόβλημα με έλλειψη ενός δασκάλου στο Α’ Δημοτικό σχολείο Πλωμαρίου

1185
0

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ Ανακοινώθηκαν από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου οι τοποθετήσεις των αναπληρωτών δασκάλων που προσλαμβάνοντα σε 3η φάση. Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Πλωμαρίου υπήρχε 1 κενό, τα οποία από την Παρασκευή έγιναν 3, λόγω της μετακίνησης 2 δασκάλων με βελτίωση θέσης. Όλα τα κενά στη Λέσβο είναι 10, αλλά οι αναπληρωτές που προσλαμβάνονται είναι 7.

Η πρωτοβάθμια κατόπιν ωρίμου σκέψεως αποφάσισε ότι πρέπει να καλύψει τα Δημοτικά Σχολεία Σιγρίου και Μεγαλοχωρίου με δάσκαλο για το ολοήμερο τμήμα και να αφήσει το Σκούταρο με 2 κενά για την κανονική λειτουργία του, όπως και το 1ο Δημοτικό Πλωμαρίου με επίσης 1 κενό.

Δεν φτάνει δηλαδή που περιμένουμε 5 εβδομάδες να φτιαχτεί το προσωρινό σχολείο και τα παιδιά μας πηγαίνουν στο σχολείο απόγευμα, δεν φτάνει που πέρασε ένας μήνας και το σχολείο λειτουργούσε με 5 αντί για 6 δασκάλους, η Πρωτοβάθμια πιστεύει ότι τα “πολυπληθή” ολοήμερα τμήματα του Σιγρίου και του Μεγαλοχωρίου προηγούνται από ένα σεισμόπληκτο σχολείο χωρίς κτήριο με 90 μαθητές. Βέβαια στο Σίγρι και στο Μεγαλοχώρι τα μόρια που παίρνουν οι αναπληρωτές είναι πιο πολλά, οπότε τα προτιμούν οι ίδιοι οι αναπληρωτές.

Να μην σχολιάσουμε δε τα μαθηματικά του υπουργείου Παιδείας που για 10 κενά προσέλαβε 7 δασκάλους, λες και αν γλιτώσουν τους μισθούς 3 δασκάλων για 1 ακόμη μήνα θα σώσουνε την Ελλάδα από το εξωτερικό χρέος.

Ντροπή και αίσχος!!

Σαββίδης Γρηγόρης

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here